Identificação
Identificação pessoal
- Nome completo
- MKRTICH HARUTYUNYAN
Nomes de citação
- HARUTYUNYAN, MKRTICH
Identificadores de autor
- Ciência ID
- B01C-72DF-BECA
- ORCID iD
- 0000-0001-5293-1649
Endereços de correio eletrónico
- mharutyunyan@isa.ulisboa.pt (Profissional)
- harutunyan.isa@gmail.com (Pessoal)
Telefones
- Telemóvel
-
- (351) 935842021 (Pessoal)
Websites
Domínios de atuação
- Ciências Agrárias - Biotecnologia Agrária e Alimentar - Biotecnologia Agrária e Biotecnologia Alimentar
- Humanidades - História e Arqueologia - Arqueologia
Idiomas
Idioma | Conversação | Leitura | Escrita | Compreensão | Peer-review |
---|---|---|---|---|---|
Arménio (Idioma materno) | |||||
Inglês | Utilizador proficiente (C1) | Utilizador proficiente (C1) | Utilizador proficiente (C1) | Utilizador proficiente (C1) | Utilizador proficiente (C1) |
Russo | Utilizador proficiente (C1) | Utilizador proficiente (C1) | Utilizador proficiente (C1) | Utilizador proficiente (C1) | Utilizador proficiente (C1) |
Português | Utilizador independente (B1) | Utilizador independente (B2) | Utilizador independente (B1) | Utilizador independente (B1) | Utilizador independente (B1) |
Formação
Grau | Classificação | |
---|---|---|
2017/09/01 - 2023/09/22
Concluído
|
Biology (Doutoramento)
Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal
"Characterisation and consumer acceptance of ancient wine styles" (TESE/DISSERTAÇÃO)
|
Approved with Distinction and Praise |
2012/01/10 - 2013/05/24
Concluído
|
Agricultural Biotechnology (Master)
Armenian National Agrarian University, Arménia
"Comparative characteristic of several varieties of tomato with genetic markers" (TESE/DISSERTAÇÃO)
|
17 |
2007/09/01 - 2011/11/23
Concluído
|
Selection and genetics of crops (Bachelor)
Armenian National Agrarian University, Arménia
"Comparative study of growth and yield of Ayvazyan’s Vardabuyr and Mskhal sorts of grape in ‘‘Voskehat’’ trial economic conditions
of Armenian State Agrarian University of Armavir region" (TESE/DISSERTAÇÃO)
|
18 |
Percurso profissional
Ciência
Categoria Profissional Instituição de acolhimento |
Empregador | |
---|---|---|
2023/09/23 - Atual | Investigador (Investigação) | Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal |
Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal |
Projetos
Bolsa
Designação | Financiadores | |
---|---|---|
2022/07/03 - 2022/07/06 | “Terracotta and Amphorae Wine Event 2022”, Florence, Tuscany: Italy
269416
Bolseiro de Doutoramento
|
Fundação Calouste Gulbenkian
Concluído
|
2020/02/03 - 2022/04/02 | For publication of doctoral articles in leading international scientific journals
239337
Bolseiro de Doutoramento
Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal
|
Fundação Calouste Gulbenkian
Concluído
|
2019/07/15 - 2019/07/30 | ''Wine Weeks in Armenia'' Summer School
230739
Bolseiro de Doutoramento
International Center for Agribusiness Research and Education, Arménia
|
Fundação Calouste Gulbenkian
Concluído
|
2017/09/01 - 2018/05/31 | The influence of consumer segmentation on niche wine liking
214070
Bolseiro de Doutoramento
Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal
|
Fundação Calouste Gulbenkian
Concluído
|
2017/09 - 2018/05 | The influence of consumer segmentation on niche wine liking
214070
|
Fundação Calouste Gulbenkian |
Projeto
Designação | Financiadores | |
---|---|---|
2018/06/01 - 2021/05/31 | The influence of consumer segmentation on niche wine liking
With the financial aid of the University of Lisbon and the School of Agriculture.
Bolseiro de Doutoramento
Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal
|
Universidade de Lisboa
Concluído
|
Outro
Designação | Financiadores | |
---|---|---|
2023/01/16 - 2023/09/22 | Characterisation and consumer acceptance of ancient wine styles
214070
Bolseiro de Doutoramento
Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal
|
Fundação Calouste Gulbenkian
Concluído
|
2021/06/18 - 2022/01/31 | The influence of consumer segmentation on niche wine liking
259793
Bolseiro de Doutoramento
Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal
|
Fundação Calouste Gulbenkian
Concluído
|
Produções
Publicações
Artigo em revista |
|
Capítulo de livro |
|
Poster em conferência |
|
Resumo em conferência |
|
Tese / Dissertação |
|
Atividades
Apresentação oral de trabalho
Título da apresentação | Nome do evento Anfitrião (Local do evento) |
|
---|---|---|
2017/03/22 | Innovation used technologies in the agro-food sector | In the scope of ERASMUS + internship
University of Minho (Braga, Portugal)
|
Consultoria / Parecer
Descrição da atividade | Instituição / Organização | |
---|---|---|
2016/01/05 - 2016/12/31 | “Mavas Group” LLC, Kotayk Region, Armenia - As an agrochemist-agronomist, I was responsible for all the processes related to the growth of tomato and cucumber cultivations, irrigation, fertilizing, plant protection, harvest planning, and agricultural daily monitoring. | |
2015/07/01 - 2015/12/31 | “Green House” LLC, Ararat Region, Armenia - As an agronomist, I was responsible for all the processes related to the growth of radish: starting from the cultivation of soil, irrigation, fertilizing, struggle with pests and diseases up to packaging. |
Entrevista (jornal / revista)
Descrição da atividade | Jornal / Forum | |
---|---|---|
2024/08/27 | Ancient wine production faced unique challenges, using rudimentary tools and practices such as fermentation in clay amphorae and the use of animal skins for storage, in contrast to modern stainless steel tanks and oak barrels. “Maintaining the authenticity of these styles while meeting modern quality and safety standards is a challenge. | SAPO |
Distinções
Prémio
2023 | Approved with Distinction and Praise
Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal
|