???global.info.a_carregar???
Daniela Magalhães has been a research fellow at ESB-UCP since 2020. Her academic background includes a BSc in Biotechnology (2016) and an MSc in Food Safety (2019), during which she completed an ERASMUS+ internship at the Laboratoire d'Étude des Résidus et Contaminants dans les Aliments (LABERCA) in Nantes, France. Her scientific career began as a research fellow in the MobFood project at CBQF-ESB/UCP, where she worked for six months addressing challenges in the agri-food market. Subsequently, she contributed as a research fellow for two years to the European project Medismart: Mediterranean Citrus: Innovative Soft Processing Solutions for S.M.A.R.T. (Sustainable, Mediterranean, Agronomically Evolved, Nutritionally Enriched, Traditional) Products at CBQF-ESB/UCP. This work focused on developing new functional ingredients by valorizing citrus by-products. Currently, Daniela is a PhD student in Biotechnology at ESB-UCP. Her research centers on developing novel functional fractions derived from lemon by-products, tackling critical topics such as food waste and circular economy. Recently, she completed a three-month mobility program at Universidad Miguel Hernández in Alicante, Spain, where she developed a processed meat product-enriched with lemon fiber. This project involved evaluating its nutritional and chemical profile as well as its sensory acceptance. Over the past years, Daniela has authored and co-authored six publications in international journals, presented 15 conference posters, and delivered six oral communications, many of which are related to the valorization of citrus by-products.
Identificação

Identificação pessoal

Nome completo
Daniela Silva Magalhães
Data de nascimento
1995/08/18
Género
Feminino

Nomes de citação

  • Magalhães, D
  • Daniela Magalhães
  • Magalhães, Daniela

Identificadores de autor

Ciência ID
411F-7835-EADE
ORCID iD
0000-0001-9728-1635
Scopus Author Id
57997906500

Endereços de correio eletrónico

  • dmagalhaes@ucp.pt (Profissional)
  • danielasilvamag@gmail.com (Pessoal)

Telefones

Telemóvel
  • 916785400 (Pessoal)

Moradas

  • Escola Superior de Biotecnologia-Universidade Católica Portuguesa. Rua Diogo Botelho nº 1327, 4169-005, Porto, Foz, Portugal (Profissional)
  • Rua da Mata, nº25, 4730-501, Vila Verde (Braga), Vila Verde, Portugal (Pessoal)

Websites

  • https://orcid.org/ 0000-0001-9728-1635 (Profissional)

Domínios de atuação

  • Ciências Agrárias - Biotecnologia Agrária e Alimentar - Biotecnologia Agrária e Biotecnologia Alimentar
  • Ciências Naturais - Ciências Biológicas - Microbiologia
  • Ciências Exatas - Química
  • Ciências Naturais - Ciências Biológicas - Bioquímica

Idiomas

Idioma Conversação Leitura Escrita Compreensão Peer-review
Português (Idioma materno)
Espanhol; Castelhano Utilizador independente (B2) Utilizador independente (B2) Utilizador elementar (A2) Utilizador independente (B2) Utilizador elementar (A2)
Inglês Utilizador independente (B2) Utilizador proficiente (C1) Utilizador independente (B2) Utilizador independente (B2) Utilizador independente (B2)
Formação
Grau Classificação
2023/01/01 - 2025/12/31
Em curso
PHD Student in Biotechnology (Doutoramento)
Centre for Biotechnology and Fine Chemistry (CBQF), Portugal
2023 - 2024/02/21
Concluído
Course-Deep Tech Innovation in Agrofood Systems (Outros)
Especialização em Specialization in CleanTech modules
Universidade Católica Portuguesa Portuguesa Centro de Biotecnologia e Química Fina, Portugal
15
2021/04/05 - 2021/04/10
Concluído
HACCP - Hazard analysis and critical points, auditoria e consultoria (Curso médio)
Cognos - Formação e Desenvolvimento Pessoal, Portugal
19
2017/09/15 - 2019/10/15
Concluído
Food Safety (Master)
Universidade de Coimbra Faculdade de Farmácia, Portugal
"Multideteção de Resíduos de Antibióticos em Fígado de Leitão proveniente da Região da Bairrada (18 valores)" (TESE/DISSERTAÇÃO)
16
2013/09/15 - 2016/11/15
Concluído
Biotechnology (Bachelor)
Instituto Politécnico de Coimbra Escola Superior Agrária de Coimbra, Portugal
"Avaliação da atividade antifúngica de extratos de plantas do género "Medicago lupulina" (18 valores)" (TESE/DISSERTAÇÃO)
13
Percurso profissional

Ciência

Categoria Profissional
Instituição de acolhimento
Empregador
2021/01 - 2023/12/31 Investigador (Investigação) Universidade Católica Portuguesa Escola Superior de Biotecnologia, Portugal
2020/02 - 2020/07 Investigador (Investigação) Universidade Católica Portuguesa Escola Superior de Biotecnologia, Portugal
2019/03 - 2019/10 Investigador (Investigação) Laboratoire d'Étude des Résidus et Contaminants dans les Aliments, França
2018/10 - 2019/02 Estagiário de Investigação (Investigação) Instituto Nacional de Investigação Agrária e Veterinária, Portugal
2016/05 - 2016/10 Estagiário de Investigação (Investigação) Universidade do Minho Departamento de Biologia, Portugal
Projetos

Projeto

Designação Financiadores
2021/01/01 - 2022/12/31 MEDISMART - Mediterranean Citrus: innovative soft processing solutions for S.M.A.R.T. (Sustainable, Mediterranean, Agronomically evolved, nutRitionally enriched, Traditional) products
MEDISMART_BI_1
Bolseiro de Investigação
Universidade Católica Portuguesa Escola Superior de Biotecnologia, Portugal
Associação para a Inovação e Desenvolvimento da FCT
Concluído
2020/02/01 - 2020/07/31 MobFood: Mobilização de conhecimento científico e tecnológico em resposta aos desafios do mercado agroalimentar
Refª POCI-01-0247-FEDER-024524 BI_5
Bolseiro de Investigação
Universidade Católica Portuguesa Escola Superior de Biotecnologia, Portugal
Fundo Europeu de Desenvolvimento Regional (FEDER)
Concluído
Produções

Publicações

Artigo em conferência
  1. Daniela Magalhães; Andreia Freitas; Ana Sofia Vila Pouca; Jorge Barbosa; Fernando Ramos. "Multidetection of antibiotics in piglet liver by ultra-high-pressure-liquid-chromatography tandem time-of-flight mass spectrometry". Trabalho apresentado em XX EuroFoodChem Conference, Porto, 2019.
    Publicado
Artigo em revista
  1. Daniela Magalhães; Cristina V. Rodrigues; Carmen Botella-Martinez; Nuria Muñoz-Tebar; José Angel Pérez-Álvarez; Manuel Viuda-Martos; Paula Teixeira; Manuela Pintado. "Lemon Dietary Fibre-Based Powder as a Promising Ingredient for the Food Industry: Enhancing Mortadella Nutritional Quality". Foods (2025): https://doi.org/10.3390/foods14101693.
    10.3390/foods14101693
  2. Magalhães, Daniela; Gonçalves, Ricardo; Rodrigues, C. V.; Rocha, Helena R.; Maria Manuela Estevez Pintado; Coelho, Marta C.. Autor correspondente: Coelho, Marta C.. "Natural Pigments Recovery from Food By-Products: Health Benefits towards the Food Industry". Foods 13 14 (2024): 2276. http://dx.doi.org/10.3390/foods13142276.
    10.3390/foods13142276
  3. Ibrahim, Faten Mohamed; Mohammed, Reda Sayed; Abdelsalam, Eman; Ashour, Wedian El-Sayed; Magalhães, Daniela; Pintado, Manuela; El Habbasha, El Sayed. "Egyptian Citrus Essential Oils Recovered from Lemon, Orange, and Mandarin Peels: Phytochemical and Biological Value". Horticulturae 10 2 (2024): http://dx.doi.org/10.3390/horticulturae10020180.
    Acesso aberto • Publicado • 10.3390/horticulturae10020180
  4. Magalhães, Daniela; Vilas-Boas, Ana A.; Teixeira, Paula; Pintado, Manuela. "Functional Ingredients and Additives from Lemon by-Products and Their Applications in Food Preservation: A Review". Foods 12 5 (2023): 1095. http://dx.doi.org/10.3390/foods12051095.
    10.3390/foods12051095
  5. Vilas-Boas, Ana A.; Magalhães, D; Campos, Débora A.; Porretta, Sebastiano; Dellapina, Giovanna; Poli, Giovanna; Istanbullu, Yildiray; et al. "Innovative Processing Technologies to Develop a New Segment of Functional Citrus-Based Beverages: Current and Future Trends". Foods 11 23 (2022): 3859. http://dx.doi.org/10.3390/foods11233859.
    10.3390/foods11233859
  6. Freitas, Andreia; Vila Pouca, Ana Sofia; Magalhães, Daniela; Gamboa-Cruz, Carlota; Barros, Sílvia; Barbosa, Jorge; Ramos, Fernando. "Development and Validation of a Multi-detection Confirmatory Method for Antibiotics Determination in Piglet Kidneys by UHPLC-TOF-MS According Commission Decision 2002/657/EC". Food Analytical Methods 14 3 (2021): 430-440. http://dx.doi.org/10.1007/s12161-020-01916-y.
    Publicado • 10.1007/s12161-020-01916-y
  7. Magalhães, Daniela; Freitas, Andreia; Sofia Vila Pouca, Ana; Barbosa, Jorge; Ramos, Fernando. "The use of ultra-high-pressure-liquid-chromatography tandem time-of-flight mass spectrometry as a confirmatory method in drug residue analysis: Application to the determination of antibiotics in piglet liver". Journal of Chromatography B 1153 (2020): 122264. http://dx.doi.org/10.1016/j.jchromb.2020.122264.
    Publicado • 10.1016/j.jchromb.2020.122264
Capítulo de livro
  1. Magalhães, Daniela; Teixeira, Paula; Pintado, Manuela. "Zero Waste Integrative Approach: Recovery of Bioactive Compounds from Lemon By-products". In Resource Recycling and Management of Food Waste, 415-423. Springer Nature Switzerland, 2025.
    10.1007/978-3-031-86688-3_19
Poster em conferência
  1. Daniela Magalhães. "Exploring the Power of Lemon Co-Products: Potential Application in Edible Coatings". Trabalho apresentado em XII International Symposium Food Technology, 2025.
  2. Daniela Magalhães. "NOVel Antimicrobial coatings and PACKaging in the Mediterranean (NOVAPACK).". Trabalho apresentado em XII International Symposium Food Technology, 2025.
  3. Daniela Magalhães; M. Viuda-Martos; J. A. Pérez-Álvarez; Paula Teixeira; Manuela Pintado. "Harnessing the power of lemon by-products: transforming into functional food ingredients". Trabalho apresentado em 2º Simpósio INIAV para a Segurança Alimentar- “Sistemas Alimentares Sustentáveis e Seguro”, Vila do Conde, Portugal, 2024.
  4. Daniela Magalhães; M. Viuda-Martos; J. A. Pérez-Álvarez; Paula Teixeira; Manuela Pintado. "Unlocking the potential of lemon by-products as functional ingredients: an opportunity for the food industry". Trabalho apresentado em 5th Chemical and Biological Engineering Doctoral Symposium, 2024.
  5. Rodrigues, Cristina V.; Daniela Magalhães; Ana A. Vilas-Boas; Maria Manuela Estevez Pintado. Autor correspondente: Rodrigues, Cristina V.. "ALGARVE'S PGI CITRUS ESSENTIAL OILS: UNLOCKING THE POTENTIAL OF FOOD INDUSTRY BY-PRODUCTS". Trabalho apresentado em MICROBOTEC 23 (CONGRESS OF MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 2023), 2023.
  6. Cristina V. Rodrigues; Daniela Magalhães; Ana A. Vilas-Boas; Manuela Pintado. "Algarve's PGI citrus essential oils: unlocking the potential of food industry by-products". Trabalho apresentado em Congress of Microbiology and Biotechnology 2023, 2023.
  7. Rodrigues, Cristina V.; Ana A. Vilas-Boas; Daniela Magalhães; Faten Mohamed Ibrahim; El Sayed El Habbasha; Manuela Pintado. Autor correspondente: Manuela Pintado. "UNRAVELLING THE POTENTIAL OF MEDITERRANEAN CITRUS BY-PRODUCTS: M.E.D.I.S.M.A.R.T. PROJECT OVERVIEW". Trabalho apresentado em Espaço Scientific - 4º BALANÇO DE CAMPANHA DOS CITRINOS, 2023.
  8. Cristina V. Rodrigues; Ana A. Vilas-Boas; Daniela Magalhães; Faten Mohamed Ibrahim; El Sayed El Habbasha; Manuela Pintado. "Unravelling the potential of Mediterranean citrus by-products: M.E.D.I.S.M.A.R.T. Project overview". Trabalho apresentado em 4º Balanço de Campanha dos Citrinos 2023, 2023.
  9. Daniela Magalhães; Paula Teixeira; Manuela Pintado. "Characterization of Citrus limon peels for the valorization through the recovery of bioactive compounds". Trabalho apresentado em XI Food Technology International Symposium, 2023.
  10. Daniela da Silva Magalhães; Paula Teixeira; Maria Manuela Estevez Pintado. "Recovery of functional and bioactive ingredients from lemon byproducts: zero waste concept.". Trabalho apresentado em New advances from PRIMA projects for improving Mediterranean Agro-Food value chains., 2023.
  11. Ana Vilas Boas; Daniela Magalhães; Marta Correia, Débora A. Campos, Manuela Pintado. "Orange juice by products from different ''Algarve Citrus'' cultivars as a sustainable source of bioactive compounds". Trabalho apresentado em 3º Bio Iberoamerica- IBERO-AMERICAN CONGRESS ON BIOTECHNOLOGY, Braga, Portugal, 2022.
  12. D. Magalhães; A. A. Vilas Boas; P. Teixeira; M. Pintado. "Recovery of essential oils from citrus limon peels and antimicrobial activity". Trabalho apresentado em 3.º Bio Iberoamérica, 2022.
  13. Ana A. Vilas-Boas; Daniela Magalhães; Marta Correia; Débora A. Campos; Manuela Pintado. "Orange juice by-products from different “Algarve Citrus” cultivars as a sustainable source of bioactive compounds". Trabalho apresentado em 3.º BioIberoAmerica 2022, 2022.
  14. Daniela Magalhães; Paula Teixeira; Manuela Pintado. "Citrus limon peels: a valorization approach". Trabalho apresentado em II Chemical and Biological Enginenering Doctoral Symposium, Braga, Portugal, 2021.
  15. Daniela da Silva Magalhães; Paula Teixeira; Manuela E. Pintado. "Citrus limon peels: a valorisation approach". Trabalho apresentado em II Chemical and Biological Engineering Symposium, 2021.
  16. D. Magalhães; A. Vilas Boas; P. Teixeira; M. Pintado. "Valorization of citrus limon peels: nutritional and antioxidant approach". Trabalho apresentado em XV Encontro de Química dos Alimentos, 2021.
  17. Daniela Magalhães; Freitas, A, Vila Pouca, S. A, Barbosa, J, Ramos F.. "Determination of 45 antibiotic residues in piglet liver by ultra-high-pressure-liquid-chromatography tandem time-of-flight mass spectrometry". Trabalho apresentado em 1ºSimpósio INIAV para a Segurança Alimentar. ''Rumo à Alimentação do Futuro'', Vila do Conde, Portugal, 2019.
  18. Ana Sofia Vila Pouca; Daniela Magalhães; Andreia Freitas, Sílvia Barros, Jorge Barbosa, Fernando Ramos. "Screening of antibiotics in piglet kidney by UHPLC-TOF-MS". Trabalho apresentado em 1ºSimpósio INIAV para a Segurança Alimentar. ''Rumo à Alimentação do Futuro''. Vila do Conde, Portugal, 2019.
  19. Daniela Magalhães; Andreia Freitas, Ana Sofia Vila Pouca, Jorge Barbosa, Fernando Ramos. "Multidetection of antibiotics in piglet liver by ultra-high-pressure-liquid-chromatography tandem time-of-flight mass spectrometry". Trabalho apresentado em EuroFoodChem Conference, Porto, Portugal, 2019.
  20. Daniela Magalhães; ndreia Freitas, Ana Sofia Vila Pouca, Jorge Barbosa, Fernando Ramos. "Development, optimization and validation of a multi-resiude and multi-class method for determintation of 45 antibiotics residues in piglet liver by ultra-high-pressure-liquid-chromatography tandem time-of-flight mass spectrometry". Trabalho apresentado em Pan-Hellenic Congress in Technology of Animal Prodution 3RD Announcement, Greece, 2019.
  21. Daniela Magalhães; Andreia Freitas, Ana Sofia Vila Pouca, Jorge Barbosa, Fernando Ramos. "Multidetection of antibiotics in piglet liver by ultra-high-pressure-liquid-chromatography tandem time-of-flight mass spectrometry". Trabalho apresentado em VIII Congreso Iberoamericano de Ciencias Farmacêuticas UAC-COIFFA, Campeche, México, 2019.
Resumo em conferência
  1. Ana Alexandra Gonçalves Vilas Boas; Daniela da Silva Magalhães; Maria Marta de Ascensão Teixeira Correia; Débora Andreia Campelo Campos; Maria Manuela Estevez Pintado; Paula Cristina Maia Teixeira. "Sustainable & Integrative approach for valorisation of citrus by-products in the Mediterranean: an overview of MEDISMART". Trabalho apresentado em 11th Edition of Murcia Food Brokerage, Murcia, 2023.
    Publicado
  2. Ana A. Vilas-Boas; Daniela Magalhães; Débora A. Campos; Marta Correia; Paula Teixeira; Manuela Pintado. "Sustainable & integrative approach for valorisation of citrus by-products in the Mediterranean: an overview of MEDISMART". Trabalho apresentado em 11th Edition of Murcia Food Brokerage, Murcia, 2023.
    Publicado
  3. Daniela Magalhães; Andreia Freitas; Ana Sofia Vila Pouca; Jorge Barbosa; Fernando Ramos. "Determination of 45 antibiotic residues in piglet liver by ultra-high-pressure-liquid-chromatography tandem time-of-flight mass spectrometry". Trabalho apresentado em 1º Simpósio INIAV para a Segurança Alimentar, Vila do Conde, 2019.
    Publicado
  4. Ana Sofia Vila Pouca; Daniela Magalhães; Andreia Freitas; Sílvia Barros; Jorge Barbosa; Fernando Ramos. "Screening of antibiotics in piglet kidney by UHPLC-TOF-MS". Trabalho apresentado em 1º Simpósio INIAV para a Segurança Alimentar, Vila do Conde, 2019.
    Publicado
  5. D. Magalhães; A. Freitas; Ana Sofia Vila Pouca; F. Ramos. "Development, optimization and validation of a multi-residue and multi-class method for determination of antibiotic residues in piglet liver by ultra-high-pressure-liquid- chromatography tandem time-of-flight mass spectrometry". Trabalho apresentado em 7th Pan-Hellenic Congress in Technology of Animal Production, Thessaloniki, 2019.
    Publicado
Tese / Dissertação
  1. "Daniela Magalhães. ''Multideteção de Resíduos de Antibióticos em Fígado de Leitão proveniente da Região da Bairrada''". Mestrado, Universidade de Coimbra Faculdade de Farmácia, 2019. http://hdl.handle.net/10316/88245.
  2. "Daniela Magalhães. ''Avaliação da atividade antifúngica de extratos de plantas do género "Medicago lupulina"". Licenciatura, Instituto Politécnico de Coimbra Escola Superior Agrária de Coimbra, 2016.
Atividades

Apresentação oral de trabalho

Título da apresentação Nome do evento
Anfitrião (Local do evento)
2025/05/14 Harnessing the Power of Lemon By-Products: Flow Cytometry Confirmation of Their Antibacterial Activity CONGRESS OF THE IBERIAN SOCIETY OF CYTOMETRY
IPO Porto (Porto, Portugal)
2024/11/25 Explorando o Poder Antibacteriano de Compostos Bioativos Naturais Extraídos dos Subprodutos do Limão Microbiologia 2024
2024/10 From Waste to Value: Lemon by-products as Functional Ingredients for the Food Industry 4th SWYP Online Conference
2024/10 Lemon By-products Valorization: Incorporation into Processed Meat Products Conference on Fruit Processing and Byproducts Valorization
2023/04/17 Lemon by-products from Algarve citrus cultivars a new source of bioactive compounds WORKSHOP ON CITRUS: FROM FARM TO THE FORK WORKSHOP CITRINOS: DO POMAR À MESA
Universidade of Algarve (Algarve, Portugal)
2022/05/18 Lemon by-products: valorisation using a circular economy perspective 2nd Online Conference for Young Researchers 2022 Circular Economy: Make It Happen
Smart waste Portugal (Porto, Portugal)

Organização de evento

Nome do evento
Tipo de evento (Tipo de participação)
Instituição / Organização
2022/10/21 - Atual Dia Internacional do Microorganismo (2022/10)
Exposição
Universidade Católica Portuguesa Portuguesa Centro de Biotecnologia e Química Fina, Portugal
2022 - Atual Semana Aberta da Escola Superior de Biotecnologia (2022) Universidade Católica Portuguesa Portuguesa Centro de Biotecnologia e Química Fina, Portugal
2024/10/02 - 2024/10/02 Dia Internacional do Microrganismo - 2024 (2024/10/02 - 2024/10/02)
Conferência (Coorganizador)
Faculty of Biotechnology, Portugal
2024/04/10 - 2024/04/10 Semana Aberta 2024 (2024/04/10 - 2024/04/12)
Outro (Coorganizador)
Faculty of Biotechnology, Portugal
2023/09/15 - 2023/09/15 Dia Internacional do Microrganismo 2023 (2023/09/15 - 2023/09/15)
Outro (Outra)
2021/11/29 - 2021/12/01 International Meeting with the European partners (from Portugal, Spain, Italy, Turkey and Egypt) of MEDISMART project (2021/11/29 - 2021/12/01)
Encontro (Membro da Comissão Organizadora)
Universidade Católica Portuguesa Escola Superior de Biotecnologia, Portugal
2021/07/19 - 2021/07/23 Teen academy - Experimenta com Ciência 2021 (2021/07/19 - 2021/07/23)
Oficina (workshop) (Membro da Comissão Organizadora)
Universidade Católica Portuguesa Escola Superior de Biotecnologia, Portugal
2016/10/07 - 2016/10/09 Voluntariado: Ação Nacional de Recolha de Alimentos (2016/10/07 - 2016/10/09) Cruz Vermelha Portuguesa, Portugal
2016/10/03 - 2016/10/03 Noite Europeia dos Investigadores - Ciência à moda do Norte (2016/10/03)
Exposição (Coorganizador)
Palácio de Cristal, Portugal

Participação em evento

Descrição da atividade
Tipo de evento
Nome do evento
Instituição / Organização
2025/04/29 - Atual ReCROP Workshop - Integrating Bioinoculants and Sustainable Farming Practices to Enhance Soil Health and Biodiversity in Mediterranean Agro-ecosystems
Oficina (workshop)
ESB-UCP , Portugal
2023/12/18 - 2023/12/18 DIP4Agri Conference
Conferência
DIP4Agri Conference
2023/04/23 - 2023/04/23 Workshop on Citrus: From Farm to the Fork
Oficina (workshop)
Workshop on Citrus: From Farm to the Fork
2022/06/23 - 2022/06/24 International Meeting with the European partners (from Portugal, Spain, Italy, Turkey and Egypt) of MEDISMART project
SSICA - Stazione Sperimentale per l'Industria delle Conserve Alimentari, Itália
2021/11/25 - 2021/11/25 The Future of Sustainable Mediterranean Diet: challenges, opportunities and actions
PRIMA Partnership for research and innovation in the mediterranean area, Espanha
2021/05/28 - 2021/05/28 BIOTALK -The role of citizens and consumers in promoting legumes
Universidade Católica Portuguesa Escola Superior de Biotecnologia, Portugal
2021/02/11 - 2021/02/11 TRENDS 2021 - Tendências de Inovação para o setor agroalimentar em 2021
PortugalFoods, Portugal
2018/05/04 - 2018/05/04 V Encontro em Técnicas de Caracterização e Análise Química
Universidade do Minho Departamento de Química, Portugal
2017/04/10 - 2017/04/10 Seminário: Garantir a Segurança Alimentar - Diminuir o desperdício com inovação
Seminário
Universidade de Coimbra Faculdade de Farmácia, Portugal
2016/06/01 - 2016/06/01 Curso de Microscopia
Universidade do Minho Departamento de Biologia, Portugal
2015/10/16 - 2015/10/16 V Encontro Biotecnologia e Agricultura: O Futuro é agora
Universidade de Coimbra Faculdade de Ciencias e Tecnologia, Portugal
2015/10/09 - 2015/10/09 1º Workshop de Genética
Oficina (workshop)
Universidade Nova de Lisboa, Portugal

Membro de comissão

Descrição da atividade
Tipo de participação
Instituição / Organização
2022/09 - Atual Centre for Biotechnology and Fine Chemistry (CBQF) (Organisational unit) Centre for Biotechnology and Fine Chemistry (CBQF), Portugal
Distinções

Prémio

2025 1st Place at YOUAREIN Business Game 2025
2024 2nd place at 4th edition of the “Circular Economy: Make It Happen” conference

Título

2025 Editor's Choice - Functional Ingredients and Additives from Lemon by-Products and Their Applications in Food Preservation: A Review by Foods MDPI
2024 Editor's Choice Article '' Natural Pigments Recovery from Food by-Products: Health Benefits towards the Food Industry'' by Foods Journal
2024 Editor's choice article ''Egyptian Citrus Essential Oils recovered from Lemon, Orange, and Mandarin Peels: Phytochemical and Biological Value'' of Horticulture Journal