Identification
Personal identification
- Full name
- Patrícia Ramalheiro Bernardo
Citation names
- Bernardo, Patrícia
Author identifiers
- Ciência ID
- B218-FAD8-A38D
- ORCID iD
- 0000-0002-8929-4580
Email addresses
- patricia.bernardo@eshte.pt (Professional)
- pbernardo@fmv.ulisboa.pt (Professional)
Languages
Language | Speaking | Reading | Writing | Listening | Peer-review |
---|---|---|---|---|---|
English | Intermediate (B1) | Intermediate (B1) | Upper intermediate (B2) | Upper intermediate (B2) | Intermediate (B1) |
Spanish; Castilian | Intermediate (B1) | Intermediate (B1) | Elementary (A2) | Intermediate (B1) | Elementary (A2) |
Education
Degree | Classification | |
---|---|---|
2021/09 - 2024
Ongoing
|
Ciências Veterinárias (Doutoramento)
Major in Segurança Alimentar
Universidade de Lisboa Faculdade de Medicina Veterinária, Portugal
|
|
2018/09 - 2021/03
Concluded
|
Segurança Alimentar (Mestrado)
Universidade de Lisboa Faculdade de Medicina Veterinária, Portugal
"Caracterização de perigos químicos em enchidos curados tradicionais: nitrosaminas e seus precursores." (THESIS/DISSERTATION)
|
18 |
2015/09 - 2018/07
Concluded
|
Produção Alimentar em Restauração (Licenciatura)
Escola Superior de Hotelaria e Turismo do Estoril, Portugal
|
16 |
2011/09 - 2016/06
Concluded
|
Economia (Licenciatura)
ISEG Lisbon School of Economics and Management, Portugal
|
12 |
Affiliation
Teaching in Higher Education
Category Host institution |
Employer | |
---|---|---|
2021/09 - Current | Invited Assistant (Polytechnic Teacher) | Escola Superior de Hotelaria e Turismo do Estoril, Portugal |
Projects
Contract
Designation | Funders | |
---|---|---|
2022/10 - 2023/10 | Metagenomics of fermented meat sausages formulated with green nitrite
PR 37
Principal investigator
Universidade de Lisboa Centro de Investigação Interdisciplinar em Sanidade Animal, Portugal
|
Concluded
|
2020/07 - 2021/05 | Campyfree
Research Fellow
Universidade de Lisboa Faculdade de Medicina Veterinária, Portugal
|
Concluded
|
2020/09 - 2021/03 | Safemeatproducts
Technical development
Universidade de Lisboa Faculdade de Medicina Veterinária, Portugal
|
|
2018/05 - 2018/05 | MISAGE
PORTUGAL2020 Nº 024172
Technical development
Escola Superior de Hotelaria e Turismo do Estoril, Portugal
|
Outputs
Publications
Journal article |
|
Thesis / Dissertation |
|
Activities
Oral presentation
Presentation title | Event name Host (Event location) |
|
---|---|---|
2023 | Development and quality assessment of cured meat sausage with different salt reduction strategies | VIII Encontro de Estudantes de Doutoramento em Ambiente e Agricultura
Universidade de Évora (Évora, Portugal)
|
2022 | Vegetable extracts as alternatives to nitrite in cured meat sausages. | XVI Encontro de Química dos Alimentos
(Castelo Branco, Portugal)
|
2022 | Green Options to Substitute Nitrate in Cured Meat Products: Thymus citriodorus and Salvia elegans. | VII Encontro de Estudantes de Doutoramento em Ambiente e Agricultura
Universidade de Évora (Évora, Portugal)
|
Ad Hoc journal article review
Journal title (ISSN) | Publisher | |
---|---|---|
2021/06 - 2021/06 | Hindawi: Journal of Food Quality | Wiley |