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Saeed Salari received his bachelor's degree in food science and industry (2015) and master's degree in food technology (2018). Currently, he is the PhD student in food science and engineering at the Instituto Superior de Agronomia - Ulisboa, Portugal. He has published 4 scientific papers in international peer-reviewed journals, one chapter of a scientific book in Academic Press, and attended in a conference with poster presentation. His main research areas of interest are novel thermal and non-thermal technologies such as Ohmic heating, ultrasound, and PEF and the extraction of bioactives and the impact of food processing parameters on these compounds.
Identificação

Identificação pessoal

Nome completo
Saeed Salari

Nomes de citação

  • Salari, Saeed
  • Salari, S.

Identificadores de autor

Ciência ID
7317-1BAB-C3EC
ORCID iD
0000-0001-6414-4087

Endereços de correio eletrónico

  • isa126904@isa.ulisboa.pt (Profissional)
  • saeedsalari@isa.ulisboa.pt (Profissional)

Domínios de atuação

  • Ciências da Engenharia e Tecnologias - Outras Ciências da Engenharia e Tecnologias - Engenharia e Tecnologia Alimentar

Idiomas

Idioma Conversação Leitura Escrita Compreensão Peer-review
Persa (Idioma materno)
Inglês Utilizador proficiente (C1) Utilizador proficiente (C1) Utilizador independente (B2) Utilizador proficiente (C1) Utilizador independente (B2)
Formação
Grau Classificação
2021/11 - 2024
Em curso
Food Engineering (Doutoramento)
Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal
2015 - 2018/09/12
Concluído
Food Technology (Master)
Islamic Azad University Tehran Medical Sciences, Irão
"Electrical conductivity of fruit juices and its modelling during Ohmic heating under vacuum conditions" (TESE/DISSERTAÇÃO)
17.25/20
2011 - 2015/09/22
Concluído
Food Science and Industry (Bachelor)
Islamic Azad University Tehran Medical Sciences, Irão
16.10/20
Projetos

Bolsa

Designação Financiadores
2022/09/01 - Atual Development of new functional plant-based food models from fruit and vegetable pomaces with high nutrition and bioactivity value
2022.13785.BD
Bolseiro de Doutoramento
Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Em curso
Produções

Publicações

Artigo em revista
  1. Saeed Salari; Joana Ferreira; Ana Lima; Isabel Sousa. "Effects of Particle Size on Physicochemical and Nutritional Properties and Antioxidant Activity of Apple and Carrot Pomaces". Foods 13 5 (2024): 710-710. http://dx.doi.org/10.3390/foods13050710.
    10.3390/foods13050710
  2. Ali Fadavi; Saeed Salari; Ali Mansouri; Shaghayegh Hoseini. "Effects of Vacuum and Juice Concentration on Electrical Conductivity by the Ohmic Method: a Case Study of Sour Cherry". Food and Bioprocess Technology (2020):
    10.1007/s11947-020-02463-4
  3. Saeed Salari; Seid Mahdi Jafari. "Application of nanofluids for thermal processing of food products". Trends in Food Science & Technology (2020):
    10.1016/j.tifs.2020.01.004
  4. Saeed Salari; Seid Mahdi Jafari. "The Influence of Ohmic Heating on Degradation of Food Bioactive Ingredients". Food Engineering Reviews (2020):
    10.1007/s12393-020-09217-0
  5. Ali Fadavi; Saeed Salari. "Ohmic Heating of Lemon and Grapefruit Juices Under Vacuum Pressure— Comparison of Electrical Conductivity and Heating Rate". Journal of Food Science 84 10 (2019): 2868-2875. https://doi.org/10.1111%2F1750-3841.14802.
    10.1111/1750-3841.14802
Capítulo de livro
  1. Salari, S.. "Nanofluid thermal processing of food products". 39-71. 2020.
Resumo em conferência
  1. "Electric Conductivity of Cherry Juice Under Vacuum Pressure". 2017.
Atividades

Apresentação oral de trabalho

Título da apresentação Nome do evento
Anfitrião (Local do evento)
2022/10/26 Fruit and vegetable pomaces from Juice Industry as a source of bioactive compounds XVI Encontro de Química dos Alimentos
Sociedade Portuguesa de Química (Castelo Branco, Portugal)