???global.info.a_carregar???
Identificação

Identificação pessoal

Nome completo
Catarina Possidónio

Nomes de citação

  • Possidónio, Catarina

Identificadores de autor

Ciência ID
D31E-A62C-2F65
Formação
Grau Classificação
2018
Em curso
Psicologia (Doutoramento)
Especialização em Especialidade: Psicologia Social
ISCTE-Instituto Universitário de Lisboa, Portugal
"Meet your meat: The effect of meat-animal association on meat consumption and substitution" (TESE/DISSERTAÇÃO)
2016
Concluído
Psicologia Social e das Organizações (Mestrado)
Especialização em Sem especialização
ISCTE-Instituto Universitário de Lisboa, Portugal
"Am I too cute to eat? The effect of cuteness appeal on the promotion of a more plant-based diet" (TESE/DISSERTAÇÃO)
18 valores
Percurso profissional

Ciência

Categoria Profissional
Instituição de acolhimento
Empregador
2017/09 - Atual Investigador (Investigação) ISCTE-Instituto Universitário de Lisboa, Portugal
Produções

Publicações

Artigo em revista
  1. Possidónio, C.; Piazza, J.; Graça, J.; Prada, M.. "An appetite for meat? Disentangling the influence of animal resemblance and familiarity". Appetite 170 (2021): https://www.sciencedirect.com/journal/appetite.
    Publicado • 10.1016/j.appet.2021.105875
  2. Possidónio, C.; Piazza, J.; Graça, J.; Prada, M.. "From pets to pests: Testing the scope of the “Pets as Ambassadors” hypothesis". Anthrozoös 34 5 (2021): 707-722. https://www.tandfonline.com/toc/rfan20/current.
    Publicado • 10.1080/08927936.2021.1926708
  3. Possidónio, C.; Prada, M.; Graça, J.; Piazza, J.. "Consumer perceptions of conventional and alternative protein sources: a mixed-methods approach with meal and product framing". Appetite 156 (2021): https://www.sciencedirect.com/journal/appetite/vol/156/suppl/C.
    Publicado • 10.1016/j.appet.2020.104860
  4. Possidónio, C.; Graça, J.; Piazza, J.; Prada, M.. "Animal images database: validation of 120 images for human-animal studies". Animals 9 8 (2019): 1-20. https://www.mdpi.com/2076-2615/9/8/475.
    Publicado • 10.3390/ani9080475
Tese / Dissertação
  1. Silva, Catarina Rocha Possidónio da. "Am I too cute to eat? The effect of cuteness appeal on the promotion of a more plant-based diet". Mestrado, 2016. http://hdl.handle.net/10071/12583.

Outros

Outra produção
  1. From meat to beets: Exploring pathways towards healthier meat alternatives. 1ª Conferência de Saúde Societal. 2022. Possidónio, C..
  2. From meat to beets: Exploring pathways towards more sustainable meat alternatives. 27th IAPS. 2022. Possidónio, C..
  3. How to trigger transitions towards more sustainable and healthier diets. Encontro Ciência 2021. 2021. Possidónio, C.; Prada, M..
  4. From meat to beets - Exploring pathways to more plant-forward diets. Society for the Psychology of Human-Animal Intergroup Relations (PHAIR). 2021. Possidónio, C.; Prada, M.; Graça, J.; Jared Piazza. https://phairsociety.org/.
  5. Meet your meat: How to trigger transitions towards more plant-based diets. 5th LiSP Annual Meeting. 2021. Possidónio, C..
  6. From meat to beets: Exploring pathways to more plant-forward diets. Psychology of Human-Animal Intergroup Relations (PHAIR Society). 2021. Possidónio, C..
  7. Meet your meat: The effect of familiarity and animal resemblance on meat consumption and substitution. XVI PhD Meeting. 2021. Possidónio, C.; Prada, M..
  8. It’s the veggie effect! The halo effect on consumers' perceptions of meat alternatives. XVI PhD Meeting. 2021. Habrykh, I.; Possidónio, C.; Prada, M..
  9. An Appetite for Meat? Disentangling the Influence of Animal Resemblance and Familiarity. Pangborn Symposium. 2021. Possidónio, C.; Prada, M..
  10. Meet your meat: The effect of meat-animal association on meat consumption and substitution. 4th LiSP Annual Meeting. 2020. Possidónio, C..
  11. Perceptions toward meat alternatives. XV PhD Meeting. 2019. Possidónio, C..
  12. Minding animals: Validation of a large set of open-source animal images on 11 evaluative dimensions. 3rd LiSP Annual Meeting. 2019. Possidónio, C..
  13. How do people perceive meat and alternatives to meat consumption?. Bridg’it. 2019. Possidónio, C..
  14. Primeiro estranha-se, depois entranha-se!? Percepções de consumidores face a produtos alternativos ao consumo de carne. Simpósio Nacional de Investigação em Psicologia. 2019. Possidónio, C..
  15. Animal.ID – Animal Images Database: Validation of Animal Images on 11 Evaluative Dimensions. International Convention of Psychological Science (Paris). 2019. Possidónio, C..
  16. Meet your meat: The effect of meat-animal association on meat consumption and substitution.. XIV PhD Meeting in Social and Organizational Psychology. 2018. Possidónio, C.; Prada, M.; Graça, J.; Piazza, J..
  17. Todos os animais são iguais?. Animais-companheiros nas vidas dos humanos: Desafios sociais e éticos. 2018. Possidónio, C.; Graça, J.; Prada, M.; Piazza, J..
  18. Meet your meat: The effect of meat-animal association on meat consumption and substitution. 2nd LiSP Annual Meeting. 2017. Possidónio, C..
  19. Am I too cute to eat? the effect of cuteness appeal towards the promotion of a more plant-based diet. XII PHD Meeting in Social and Organizational Psychology. 2016. Possidónio, C.; Prada, M.; Graça, J..
Distinções

Prémio

2016 Mérito Académico por obter a mais elevada classificação na escala ECTS - A, no Mestrado em Psicologia Social e das Organizações
2016 Menção honrosa pelo poster apresentado no âmbito do XII Encontro Nacional de Investigação em Psicologia Social e das Organizações
2016 Prémio de Excelência Académica - As melhores notas de finalista no Mestrado de Psicologia Social e das Organizações (Iscte-IUL)