Identificação
Identificação pessoal
- Nome completo
- Patricia Alexandra Batista Branco
Nomes de citação
- Branco, Patricia
Identificadores de autor
- Ciência ID
- F314-7279-6F0F
- ORCID iD
- 0000-0002-1760-6899
- Google Scholar ID
- https://scholar.google.pt/citations?user=dk1p_pEAAAAJ&hl=en
- Researcher Id
- ResearcherID: O-4822-2015
- Scopus Author Id
- Scopus Author ID: 55313970500
Endereços de correio eletrónico
- patricia.branco@ulusofona.pt (Profissional)
Domínios de atuação
- Ciências Naturais - Ciências da Terra e do Ambiente - Ciências do Ambiente
- Ciências Naturais - Ciências Biológicas - Microbiologia
- Ciências Agrárias - Biotecnologia Agrária e Alimentar
- Ciências da Engenharia e Tecnologias - Biotecnologia Industrial - Fermentação
- Ciências Naturais - Ciências Biológicas - Biologia Molecular
Formação
| Grau | Classificação | |
|---|---|---|
|
2013/04/01 - 2018/01/18
Concluído
|
Food Engineer (Doutoramento)
Especialização em wine yeasts, yeast-yeast interaction during alcoholic fermentations, antimicrobial peptides produced by
yeasts, antimicrobial peptides mode of action
Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal
"Purification and biochemical/molecular characterisation of antimicrobial peptides produced by Saccharomyces cerevisiae and
evaluation of their mode of action" (TESE/DISSERTAÇÃO)
|
Approved with the highest honour |
Percurso profissional
Ciência
| Categoria Profissional Instituição de acolhimento |
Empregador | |
|---|---|---|
| 2024/09 - Atual | Investigador Coordenador (carreira) (Investigação) | Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal |
| Bioengineering & Sustainability Research Group, Portugal | ||
| 2023/01/02 - Atual | Investigador Auxiliar (carreira) (Investigação) | Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal |
| Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal | ||
| 2021/03 - Atual | Investigador Auxiliar (carreira) (Investigação) | Linking Landscape, Environment, Agriculture and Food, Portugal |
| Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal | ||
| 2019/07/01 - 2022/06/30 | Investigador Contratado (Investigação) | Laboratório Nacional de Energia e Geologia - Campus do Lumiar, Portugal |
| Laboratório Nacional de Energia e Geologia - Campus do Lumiar, Portugal | ||
| 2018/03/01 - 2019/06/30 | Pós-doutorado (Investigação) | Laboratório Hercules Herança Cultural Estudos e Salvaguarda, Portugal |
| 2017/05/01 - 2018/02/28 | Assistente de Investigação (carreira) (Investigação) | Laboratório Hercules Herança Cultural Estudos e Salvaguarda, Portugal |
| 2011/08/01 - 2013/03/31 | Assistente de Investigação (carreira) (Investigação) | Laboratório Nacional de Energia e Geologia - Campus do Lumiar, Portugal |
| 2011/05/01 - 2011/07/31 | Estagiário de Investigação (Investigação) | Laboratório Nacional de Energia e Geologia - Campus do Lumiar, Portugal |
| 2009/04/02 - 2010/05/31 | Estagiário de Investigação (Investigação) | Centro de Metabolismo e Endocrinologia, Faculdade de Medicina, Universidade de Lisboa, Lisboa, Portugal., Portugal |
| 2009/01/05 - 2009/03/31 | Estagiário de Investigação (Investigação) | Instituto de Biologia Experimental e Tecnológica, Portugal |
| 2007/10/01 - 2008/10/20 | Estagiário de Investigação (Investigação) | Fundação da Faculdade de Ciências da Universidade de Lisboa, Portugal |
Docência no Ensino Superior
| Categoria Profissional Instituição de acolhimento |
Empregador | |
|---|---|---|
| 2022/09/01 - Atual | Professor Auxiliar (Docente Universitário) | Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal |
| Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal |
Outros
| Categoria Profissional Instituição de acolhimento |
Empregador | |
|---|---|---|
| 2025/02 - Atual | Co-Director of the master degree in food and molecular biotechnology | Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal |
| 2013/04/01 - 2018/01/18 | PhD project | Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal |
| 2010/09/01 - 2011/04/29 | Master project | Laboratório Nacional de Energia e Geologia - Campus do Lumiar, Portugal |
Projetos
Bolsa
| Designação | Financiadores | |
|---|---|---|
| 2022 - 2024 | ERASMUS KA2 Project Integrated STEM Education with an Interactive Digital Library for Curious Kids
2022-1-TR01-KA220-SCH-000086836
Bolseiro de Cientista Convidado
Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal
|
Erasmus
Em curso
|
| 2020/01/01 - 2023/12/31 | UIDP/04129/2020
UIDP/04129/2020
Investigador Pós-doutorado
Linking Landscape, Environment, Agriculture and Food, Portugal
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Em curso
|
| 2020/01/01 - 2023/12/31 | UIDP/04449/2020
UIDP/04449/2020
UIDB/04449/2020
Investigador Pós-doutorado
Laboratório Hercules Herança Cultural Estudos e Salvaguarda, Portugal
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Em curso
|
| 2020/01/01 - 2023/12/23 | UIDB/04129/2020
UIDB/04129/2020
Investigador Pós-doutorado
Linking Landscape, Environment, Agriculture and Food, Portugal
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia |
| 2022/03/01 - 2023/06/30 | BIO-PHYTOFABs-Eco-friendly solutions for BIOcides production against PHYTOpathogens and Food and Fermented Alcoholic Beverages
spoilage microorganisms
.
Investigador responsável
Linking Landscape, Environment, Agriculture and Food, Portugal
Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal |
Linking Landscape, Environment, Agriculture and Food
Em curso
|
| 2013/04 - 2018/01 | PhD
SFRH/BD/89673/2012
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia |
Projeto
| Designação | Financiadores | |
|---|---|---|
| 2024/09/01 - Atual | Using fermentation to produce sustainable alternatives to antibiotics
COFAC/ILIND/COPELABS/3/2024
Investigador
Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal
|
Instituto Lusófono de Investigação e Desenvolvimento
Em curso
|
| 2024/01 - Atual | SECOND SKIN: Epidermal Interface Wireless Sensory Systems-COFAC/ILIND/COPELABS/3/2023
COFAC/ILIND/COPELABS/3/2023
Investigador
Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal
|
Cooperativa de Formação e Animação Cultural CRL
Em curso
|
| 2023/11/01 - Atual | Free LitterAT project
Investigador
Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal
|
European Union
Em curso
|
| 2024/11/19 - 2028 | COST Action 23110-International networking on in vitro colon models simulating gut microbiota mediated interactions (INFOGUT)
Investigador
|
Horizon Europe
Em curso
|
| 2019/07/01 - 2022/06/30 | Biocontrol-Improving biological control of industrial bioethanol production processes by using Saccharomyces cerevisiae's
own weapons
PTDC/BII-BIO/31761/2017
Investigador Pós-doutorado
Laboratório Nacional de Energia e Geologia - Campus do Lumiar, Portugal
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Em curso
|
| 2019/04/01 - 2019/06/30 | ART-BIOCIDES- Artworks Revolutionary Treatments: BIOcides for Cultural heritage objects invaders, Innovative Development of
Eco-friendly Solutions
CEECIND/00939/2017
Bolseiro de Pós-Doutoramento
Laboratório Hercules Herança Cultural Estudos e Salvaguarda, Portugal
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Desativado
|
| 2019/01/03 - 2019/06/30 | M3DUSA - Microorganisms Monitoring and Mitigation - Developing and Unlocking novel Sustainable Approaches
ALT20-03-0145-FEDER-00001
Investigador Pós-doutorado
Laboratório Hercules Herança Cultural Estudos e Salvaguarda, Portugal
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Em curso
|
| 2018/03/01 - 2018/12/31 | MICROTECH-ART-Microorganisms Thriving on and Endamaging Cultural Heritage- an Analytical Rapid Tool
PTDC/BBB-IMG/0046/2014
Investigador Pós-doutorado
Laboratório Hercules Herança Cultural Estudos e Salvaguarda, Portugal
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Concluído
|
| 2017/05/01 - 2018/02/28 | MICROTECH-ART-Microorganisms Thriving on and Endamaging Cultural Heritage- an Analytical Rapid Tool
PTDC/BBB-IMG/0046/2014
Bolseiro de Investigação
Laboratório Hercules Herança Cultural Estudos e Salvaguarda, Portugal
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia |
| 2011/05/11 - 2013/03/31 | BIOPEPTIDES- Biopreservation of Ethanolic Fermentations: antimicrobial activity, biochemical properties and molecular characterization
of yeast peptides
Bolseiro de Investigação
Laboratório Nacional de Energia e Geologia - Campus do Lumiar, Portugal
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Concluído
|
Outro
| Designação | Financiadores | |
|---|---|---|
| 2009/04 - 2010/05 | Genetic diagnosis of hypertrophic cardiomyopathy using mass spectrometry DNA arrays and high resolution melting
Investigador
|
Concluído
|
| 2007/10 - 2008/04 | Comparative ecological implications of ammonium and nitrate availabilities in Mediterranean ecosystems
POCI/BIA-BDE/59183/2004
volunteer researcher
Fundação da Faculdade de Ciências da Universidade de Lisboa, Portugal
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Concluído
|
Produções
Publicações
| Artigo em conferência |
|
| Artigo em revista |
|
| Poster em conferência |
|
| Resumo em conferência |
|
| Tese / Dissertação |
|
Atividades
Apresentação oral de trabalho
| Título da apresentação | Nome do evento Anfitrião (Local do evento) |
|
|---|---|---|
| 2025/05/21 | Isolation of Soil Microorganisms for the Synthesis of Gold and Silver Nanoparticles for Antimicrobial Applications. | 4th International Electronic Conference on Antibiotics
MDPI: Basel, Switzerland
|
| 2024/09/20 | Evaluation of functional properties of peptides secreted by Saccharomyces cerevisiae with potential skin benefits | XXII Jornadas de Biologia de Leveduras Professor Nicolau van Uden
(Portugal)
|
| 2018/11/12 | Specificity and performance evaluation of a novel RNA-FISH probe for the identification of Rhodotorula sp. in Cultural Heritage materials. | 5th World Congress and Expo on Applied microbiology
Applied Microbiology conference (Edimburgo, Reino Unido)
|
| 2018/11/08 | Overcoming the limitations to identify Dekkera bruxellensis in wine environment: performance and specificity evaluation of two species-specific RNA-FISH probes. | The 2nd Food Factor Conference
(Torremolinos, Espanha)
|
| 2018/09/28 | A tool to detect micro-invaders involved in the Cultural Heritage deterioration | European Researchers' Night
Observatório Lago do Alqueva (Monsaraz, Portugal)
|
| 2017/05/03 | Biopreservative effect of antimicrobial peptides produced by Sacchoromyces cerevisiae conjugated with sulphur dioxide on wine fermentations | 4.ª Conferência Anual da redeAGRO
Reitoria da Universidade de Lisboa (Lisboa, Portugal)
|
| 2016/07/11 | Death of non-Saccharomyces yeasts induced by cell-cell contact with Saccharomyces cerevisiae: role of the cell wall-associated GAPDH protein | 6th Conference on Physiology of Yeast and Filamentous Fungi
Instituto Superior Técnico, Universidade de Lisboa (Lisboa, Portugal)
|
| 2015/07/21 | Physiological changes induced by Saccharomyces cerevisiae antimicrobial peptides (AMPs) on Hanseniaspora guilliermondii | 33rd Small Meeting on Yeast Transport and Energetics
Instituto Superior de Agronomia, University of Lisbon (Lisboa, Portugal)
|
| 2014/07/11 | Cell-cell interactions in yeast cultures at high cell density: role of the Saccharomyces cerevisiae cell-wall associated protein GAPDH and physiological alterations induced in sensitive yeast cells | XX Jornadas de leveduras
Instituto superior técnico, Lisbon university (Lisboa, Portugal)
|
| 2013/12/08 | Interactions between Saccharomyces cerevisiae and Hanseniaspora guilliermondii: cell-cell contact mechanism | Microbiotec
Universidade de Aveiro (Aveiro, Portugal)
|
| 2013/10/23 | Dominance of Saccharomyces cerevisiae in wine fermentations: secretion of antimicrobial peptides and microbial interactions | 2nd international conference on Microbial Diversity
University of Turin (Torino, Itália)
|
| 2012/08/26 | Application of live/dead staining combined with fluorescence in situ hybridization to directly quantify viable yeasts in wine fermentations | 13th International Congress on Yeasts
(Wisconsin, Estados Unidos)
|
| 2012/07/12 | Survival rate of wine-related yeasts during alcoholic fermentation assessed by direct Live/Dead staining combined with fluorescence in situ hybridization | XIX Jornadas de Biologia de leveduras
Faculdade de ciências e tecnologia (Lisboa, Portugal)
|
Organização de evento
| Nome do evento Tipo de evento (Tipo de participação) |
Instituição / Organização | |
|---|---|---|
| 2025/06/18 - 2025/06/18 | BioJornadas 2025 is a scientific meeting aimed at students in Biotechnology, Biomedical Engineering, Environmental Engineering
and Electrical Engineering. It provides a dynamic and stimulating space for knowledge exchange, networking and the development
of transversal skills. Throughout the day, the event brings together researchers, industry professionals and alumni who share
their academic and professional trajectories, fostering meaningful connections between academia, applied research and the
labour market. (2025/06/18)
Conferência (Presidente da Comissão Organizadora)
|
Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal |
| 2023/12/18 - 2023/12/22 | Organisation of the 2nd training within the curi kids project (2022-1-TR01-KA220-SCH-000086836) (2023/12/18 - 2023/12/22)
Encontro (Coorganizador)
|
Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal |
| 2023/05/09 - 2023/05/09 | Workshop as part of the Eco-Schools project: Organic vegetable garden and composter at the Faculty of Engineering (2023/05/09 - 2023/05/09)
Oficina (workshop) (Coorganizador)
|
Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias Edições Universitárias Lusófonas, Portugal |
| 2018/11/19 - 2018/11/23 | Advanced course - Fluorescence In Situ Hybridization (FISH) to detect yeasts, Évora University, Biochemistry Master (2018/11/19 - 2018/11/23)
Seminário (Coorganizador)
|
Universidade de Évora, Portugal |
| 2017/12/19 - 2017/12/19 | I seminar and workshop Fluorescence In Situ Hybridization. (2017/11/19 - 2017/11/19)
Outro (Coorganizador)
|
Universidade de Évora, Portugal |
| 2015/07/21 - 2015/07/24 | 33rd Small Meeting on Yeast Transport and Energetics (2015/07/21 - 2015/07/24)
Congresso (Outra)
|
Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal |
Participação em evento
| Descrição da atividade Tipo de evento |
Nome do evento Instituição / Organização |
|
|---|---|---|
| 2022/09/30 - 2022/09/30 | Dissemination of the research activities developed in the Faculty of Engineering of the University of Lusófona at the event
European researcher's night.
Exposição
|
European researcher's night.
Pavilhão do Conhecimento-Centro Ciência Viva, Portugal
|
| 2019/04/11 - 2019/04/11 | Dissemination of the research activities performed in the HERCULES laboratory through ludic activities for children with ages
between 7-10 and oral presentations for secondary school students. This event was organized by the European project "European
Researchers' Night-Science in the city" 2018/2019 and took place in the Nacional Frei Manuel do Cenáculo museum
Oficina (workshop)
|
Patrimónios de Évora
Noite Europeia dos Investigadores, Portugal
|
| 2018/09/17 - 2018/09/17 | Dissemination of the research activities develop in HERCULES laboratory, Évora University at the event IMD 2018 International Microorganism Day | IMD 2018 – International Microorganism Day
Portuguese Society of Microbiology (SPM), Portugal
|
Júri de grau académico
| Tema Tipo de participação |
Nome do candidato (Tipo de grau) Instituição / Organização |
|
|---|---|---|
| 2025/12/15 | DEVELOPMENT OF GLUTEN-REDUCED BEERS BY CO-FERMENTATION
WITH LACTIC ACID BACTERIA: THECNOLOGICAL PROCESSES AND
COMPARATIVE SENSORY EVALUATION
Arguente principal
|
RENATO DA CUNHA GOMES (Doutoramento)
Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal
|
| 2025/04/04 | "Effect of Chitosan Derived Preservatives on Brettanomyces Growth and 4-Ethylphenol Production"
Arguente principal
|
Clara Paixão (Mestrado)
Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal
|
| 2024/07/17 | Chemical characterisation of the brewing by-product Trub and evaluation of its potential in the food industry
Arguente principal
|
Tiago Monteiro (Outro)
Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal
|
| 2024/06/27 | Development of gluten-free beers using lactic acid bacteria in consortium with conventional yeast
Arguente
|
Renato Gomes (Doutoramento)
Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal
|
| 2023/09/21 | Analysis of seed germination and survival of brine shrimps using mineral and natural waters
Arguente principal
|
Josefa Boavida (Outro)
Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal
|
| 2023/07/25 | Evaluation of the effect of energized water on seed germination and the antimicrobial activity of Origanum vulgare plant extracts
Arguente principal
|
Anita Gonçalves Leitão (Outro)
Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal
|
| 2023/07/19 | Development of Innovative and Functional Foods by Solid-State Fermentation: combination of traditional Portuguese Crops and
Eastern Fermenters
Arguente
|
Rafaela do Couto Santos (Doutoramento)
Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal
|
| 2023/07/10 | Wine and beer: Training a sensory analysis panel
Arguente principal
|
Rodrigo Ricardo Morita Pereira (Outro)
Ensino Lusófona, Portugal
|
| 2023/07/07 | Point-of-Care Diagnostics – Developing a molecular assay using LAMP technique for Legionella pneumophila detection in water
samples- Loop-mediated isothermal amplification (LAMP), Point-of-Care diagnostics (PoC), real-time PCR (qPCR).
Arguente principal
|
Mariana de Sousa Garcia (Outro)
Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal
|
Arbitragem científica em revista
| Nome da revista (ISSN) | Editora | |
|---|---|---|
| 2022/09/01 - Atual | Antibiotics (2079-6382) | Multidisciplinary Digital Publishing Institute |
| 2024/01/09 - 2024/01/09 | PLOS ONE (1932-6203) | Public Library of Science |
| 2022/10/23 - 2022/10/23 | Foods (2304-8158) | Multidisciplinary Digital Publishing Institute |
| 2022/03/06 - 2022/06/15 | Molecules (1420-3049) | Multidisciplinary Digital Publishing Institute |
| 2022/04/06 - 2022/04/06 | Metabolites (2218-1989) | Multidisciplinary Digital Publishing Institute |
| 2021/10/09 - 2022/02/01 | Antibiotics (2079-6382) | Multidisciplinary Digital Publishing Institute (MDPI) |
| 2021/12/04 - 2021/12/04 | Applied microbiology (2673-8007) | Multidisciplinary Digital Publishing Institute |
Curso / Disciplina lecionado
| Disciplina | Curso (Tipo) | Instituição / Organização | |
|---|---|---|---|
| 2025/09/18 - Atual | Molecular and Enzymatic Technologies | Biotecnologia alimentar e molecular (Mestrado) | Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal |
| 2025/07/18 - Atual | Food Microbiology | biotecnologia alimentar e molecular (Mestrado) | Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal |
| 2024/02 - Atual | Project | Biotecnologia (Licenciatura) | Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal |
| 2023/02/18 - Atual | Cell and animal tissue technology | Biotecnologia (Licenciatura) | Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal |
| 2022/09/18 - Atual | Genetics | Biotecnologia (Licenciatura) | Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal |
| 2022/09/15 - Atual | Genetic engineering | University degree (Licenciatura) | Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal |
| 2022/09/12 - Atual | Cell and molecular biology | Biotecnologia (Licenciatura) | Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal |
| 2022/09/12 - Atual | Toxicology | Biotecnologia (Licenciatura) | Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal |
| 2022/09/12 - Atual | Quality control of bioproducts | Biotecnologia (Licenciatura) | Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal |
| 2021/05/01 - Atual | Microbiology | Enologia (Pós-Graduação) | Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal |
Entrevista / Programa (rádio / tv)
| Programa | Tema | |
|---|---|---|
| 2017/11/23 - 2017/11/23 | ID-UE Projeto MICROTECH-ART, Évora University communication office | ID-UE Projeto MICROTECH-ART |
Tutoria
| Tópico | Nome do aluno | |
|---|---|---|
| 2024/02/17 - 2024/07/31 | Analysis of biomarkers involved in breast cancer progression | Francisco Marques |
| 2024/02/17 - 2024/07/31 | Isolation and identification of soil microorganisms with anti-inflammatory and antimicrobial activity | Lara Correia |
| 2024/02/17 - 2024/07/31 | Design In silico of DNA-FISH probes for the identification of contaminating microorganisms on cosmetic products | Nuno Filipe Fernandes Lourenço |
| 2024/02/17 - 2024/07/31 | Isolation and detection of mycotoxins in dreche samples | David Olho Azul |
| 2023/02/01 - 2023/07/31 | Design of RNA-FISH probes in silico and evaluation of their specificity and performance | Margarida Nunes |
| 2023/02/01 - 2023/07/31 | Evaluation of the antimicrobial effect of peptides produced by killer yeasts against foodborne pathogens | Diogo Mendes |
| 2023/02/01 - 2023/07/31 | Antimicrobial potential of mycocins produced by Saccharomyces cerevisiae and Tetrapisispora phaffii in a cosmetic formulation | Ana Teresa Fonseca |
| 2023/02/01 - 2023/07/31 | Antimicrobial potential of mycocins produced by Saccharomyces cerevisiae, Wickerhamomyces anomalus and Tetrapispora phaffii in the preservation of a cosmetic formula | Diogo Roque |
| 2023/02/01 - 2023/07/31 | Evaluation of mycocins antimicrobial conjugated effect produced by Saccharomyces cerevisiae, Wickerhamomyces anomalus and Tetrapisispora phaffi against fruit juices pathogenic microorganisms. | Diogo Ventura |
| 2022/02/21 - 2023/07/31 | Evaluation of peptides antimicrobial effect produced by Saccharomyces cerevisiae and Debaryomyces hansenii against fruit juices and alcoholic beverages pathogenic/spoilage microorganisms | Inês Mendes |
| 2020/10/01 - 2021/06 | AMPs-overproducing Saccharomyces cerevisiae strains and their biocontrol potential against fuel-ethanol fermentations microbial contaminants | Madalena Pinto |
| 2017/11/01 - 2017/12/20 | Fluorescence In situ Hybridisation to detect microorganisms in mortars | Carolina Tereno; Laura Prezado; Tatiana Gil |
Distinções
Prémio
| 2013 | Research paper award
International Union of Microbiological Societies, Bélgica
|
