Artigo em conferência |
- Lema, Filipe; Mateus, Óscar; Valentim, Ramiro; Morais, Jorge Sá; Quintas, Helder; Ramalhosa, Elsa. "Caracterização química
preliminar do pedúnculo carnudo do fruto do caju colhido na Guiné-Bissau". 2022.
- Lema, Filipe; Mateus, Óscar; Valentim, Ramiro; Morais, Jorge Sá; Quintas, Helder; Ramalhosa, Elsa. "Caracterização química
preliminar do pedúnculo carnudo do fruto do caju colhido na Guiné-Bissau". 2022.
- Faria, Adriana Cristina; Morais, Jorge Sá; Dias, L.G.; Cortez, José Paulo. "Variação estacional dos teores de açúcares em
azinheira, giestas e urze". 2022.
- Ramalhosa, Elsa; Porrua, Douglas; Morais, Jorge Sá; Cabral, David; Nunes, Luís; Dias, Cremildo; Patrício, Maria Sameiro. "Morfologia
e composição nutricional do pinhão na Terra Quente Transmontana: Comparação com outras origens". 2022.
- Zacharias, Alessandra; Martins, Valter; Paula, Vanessa B.; Morais, Jorge Sá; Sousa, Maria João. "Análise preliminar da manteiga
clarificada como fonte de um potencial cosmecêutico". 2022.
- Ramalhosa, Elsa; Porrua, Douglas; Morais, Jorge Sá; Cabral, David; Nunes, Luís; Dias, Cremildo; Patrício, Maria Sameiro. "Morfologia
e composição nutricional do pinhão na Terra Quente Transmontana: comparação com outras origens". 2022.
- Faria, Adriana Cristina; Morais, Jorge Sá; Dias, Luís G.; Cortez, José Paulo. "Variação estacional dos teores de compostos
fenólicos totais em esteva e giesta-das-vassouras". 2022.
- Zacharias, Alessandra; Martins, Valter; Paula, Vanessa B.; Morais, Jorge Sá; Sousa, Maria João. "Análise preliminar de formulações
Ayurvédicas como fonte potencial para cosméticos". 2022.
- Lema, Filipe; Almeida, Arlindo; Morais, Jorge Sá; Borges, António; Ramalhosa, Elsa. "Efeito da colheita manual e mecânica
de castanha (Castanea sativa Miller) ao nível da cor, textura e perfil de açúcares". 2022.
- Afonso, Sandra; Arrobas, Margarida; Morais, Jorge Sá; Rodrigues, M.A.. "Evaluación agronómica y química de cultivares de lúpulo
cultivados en condiciones mediterrâneas". 2021.
- Afonso, Sandra; Arrobas, Margarida; Morais, Jorge Sá; Rodrigues, M.A.. "Rendimiento e calidad del lúpulo en respuesta a pulverizaciones
foliares ricas en aminoácidos y potássio". 2021.
- Lima, M.J. Reis; Bahri, Hamdi; Morais, Jorge Sá; Veloso, Ana C.A.; Fontes, Luísa; Lemos, Edite Teixeira de; Peres, António
M.. "Identifying the geographical origin of Serra da Estrela PDO cheeses using fatty acids profiles". 2019.
- Fontes, Luísa; Lima, M.J. Reis; Bahri, Hamdi; Morais, Jorge Sá; Veloso, Ana C.A.; Lemos, Edite Teixeira de; Peres, António
M.. "Identifying the geographical origin of Serra da Estrela PDO cheeses using fatty acids profiles". 2019.
- Fontes, Luísa; Lima, M. J. Reis; Bahri, Hamdi; Morais, Jorge Sá; Veloso, Ana C. A.; Lemos, Edite T.; Peres, António M.. "Identifying
the geographical origin of Serra da Estrela PDO cheeses using fatty acids profiles". 2019.
- Magalhães, Cátia; Goes, Hugo; Morais, Jorge Sá; Pedro, Luís G.; Sousa, Maria João. "Estudo cromatográfico de compostos bioativos
em cultivares e espontâneos de lúpulo". 2019.
- Goes, Hugo; Morais, Jorge Sá; Pedro, Luís G.; Sousa, Maria João. "Estudo cromatográfico de compostos bioactivos em cultivares
e espontâneos de lúpulo". 2019.
- Goes, Hugo; Pedro, Luís G.; Pereira, Olívia R.; Morais, Jorge Sá; Sousa, Maria João. "Hop bioactive compounds: spontaneous
vs commercial varieties". 2019.
- Goes, Hugo; Magalhães, Cátia; Morais, Jorge Sá; Pedro, Luís G.; Sousa, Maria João. "Voláteis, a e ß- ácidos em lúpulo: um
estudo da planta à cerveja". 2019.
- Afonso, Sandra; Arrobas, Margarida; Morais, Jorge Sá; Rodrigues, M.A.. "Fertilização foliar do lúpulo com algas e aminoácidos".
2019.
- Goes, Hugo; Morais, Jorge Sá; Pedro, Luís G.; Sousa, Maria João. "Comparative study of bioactive compounds in cultivars and
spontaneous plants of hops". 2018.
- Goes, Hugo; Morais, Jorge Sá; Pedro, Luís G.; Sousa, Maria João. "Comparative study of bioactive compounds in cultivars and
spontaneous plants of hops". 2018.
- Goes, Hugo; Morais, Jorge Sá; Pedro, Luís G.; Sousa, Maria João. "Characterization of aromatic compounds and a and ß acids
from Humulus lupulus L.". 2018.
- Andrade, João Verdial; Pereira, A.P.; Dias, L.G.; Pires, Sancia; Rodrigues, Sandra; Morais, Jorge Sá; Estevinho, Leticia M..
"Preferência organoléptica de hidroméis". 2017.
- Afonso, Sandra; Arrobas, Margarida; Morais, Jorge Sá; Rodrigues, M.A.. "Diagnóstico do estado nutricional do lúpulo em campos
com plantas em diferentes níveis de desenvolvimento e produtividade". 2017.
- Hamdi, Mohamed; Morais, Jorge Sá; Bejaoui, Hend; Rodrigues, Paula. "Ecophysiology of Penicillium expansum and patulin production
in synthetic and olive-based media". 2017.
- Rodrigues, M.A.; Morais, Jorge Sá; Castro, João Paulo. "Growing hops in Bragança (NE Portugal): past, present and future".
2016.
- Rodrigues, M.A.; Morais, Jorge Sá; Castro, João Paulo. "O lúpulo: da cultura ao extrato. Técnica cultural tradicional". 2015.
- Rodrigues, M.A.; Morais, Jorge Sá. "A cultura do lúpulo em Bragança. Aspetos agronómicos inovadores e potencial e expansão".
2015.
- Santos, Uilson Pereira dos; Souza, Kely de Picoli; Tolentino, Georgina Santos; Morais, Jorge Sá; Estevinho, Leticia M.. "Chemical
composition, antioxidante and antimicrobial activity of the leaves of Hancornia Speciosa Gomes (Apocynaceae)". 2015.
- Castro, João Paulo; Morais, Jorge Sá; Rodrigues, M.A.. "Macrozonagem da Aptidão do Solo para a Cultura do Lúpulo no Distrito
de Bragança". 2015.
- Sequeira, Cédric; Dias, L. G.; Morais, Jorge Sá; Veloso, Ana C. A.; Machado, Adélio A. S. C.; Peres, António M.. "Analysis
of acids and sugars in fruit-based drinks by SEC-UV-RI". 2012.
- Costa, David F.; Peres, António M.; Morais, Jorge Sá; Andrade, João Verdial; Machado, Adélio A.S.C.; Dias, L.G.. "Monitoring
malolactic fermentation using HPLC-UV-RI". 2012.
- Sousa, Mara E.B.C.; Peres, António M.; Dias, L.G.; Morais, Jorge Sá; Estevinho, Leticia M.; Machado, Adélio A.M.. "Analysis
of honey main sugars by size-exclusion chromatography". 2012.
- Dias, L.G.; Sousa, Mara E.B.C.; Peres, António M.; Morais, Jorge Sá; Estevinho, Leticia M.; Machado, Adélio A.S.C.. "Sugar
analysis by a multi-sensor system: applying to honey samples". 2012.
- Sequeira, Cédric Basílio; Dias, L.G.; Morais, Jorge Sá; Veloso, Ana C.A.; Machado, Adélio A.M.; Peres, António M.. "Analysis
of acids and sugars in fruit-based drinks by SEC-UV-RI". 2012.
- Gomes, Teresa; Dias, Teresa; Andrade, João Verdial; Cadavez, Vasco; Morais, Jorge Sá; Ramalhosa, Elsa; Estevinho, Leticia
M.. "Mead production improvements after using a factorial desing". 2011.
- Gomes, Teresa; Dias, Teresa; Andrade, João Verdial; Cadavez, Vasco; Morais, Jorge Sá; Ramalhosa, Elsa; Estevinho, Leticia
M.. "Análise sensorial de vários tipos de hidromel". 2011.
- Gomes, Teresa; Barradas, Carla; Dias, Teresa; Andrade, João Verdial; Morais, Jorge Sá; Ramalhosa, Elsa; Estevinho, Leticia
M.. "Mead production improvements after using a factorial desing". 2011.
- Gomes, Teresa; Barradas, Carla; Dias, Teresa; Andrade, João Verdial; Morais, Jorge Sá; Ramalhosa, Elsa; Estevinho, Leticia
M.. "Mead production: comparison of different production scales (preliminary results)". 2010.
- Peres, António M.; Dias, L.G.; Veloso, Ana C.A.; Meirinho, Sofia G.; Morais, Jorge Sá; Machado, Adélio A.S.C.. "Application
of an electronic tongue to detect gliadins in gluten-free foods". 2010.
- Gomes, Teresa; Barradas, Carla; Dias, Teresa; Andrade, João Verdial; Morais, Jorge Sá; Ramalhosa, Elsa; Estevinho, Leticia
M.. "Mead production: comparison of different production scales (preliminary results)". 2010.
- Heleno, Sandrina A.; Vaz, Josiana A.; Barros, Lillian; Martins, Anabela; Sousa, Maria João; Morais, Jorge Sá; Ferreira, Isabel
C.F.R.. "Antioxidants in Portuguese wild mushrooms: a phenolic profile". 2010.
- Dias, L.G.; Peres, António M.; Barcelos, Tânia P.; Morais, Jorge Sá; Machado, Adélio A.S.C.. "An electronic tongue for beer
differentiation". 2009.
- Peres, António M.; Dias, L.G.; Barcelos, Tânia P.; Morais, Jorge Sá; Machado, Adélio A.S.C.. "An electronic tongue for juice
level evaluation in non-alcoholic beverages". 2009.
- Morais, Jorge Sá; Meirinho, Sofia G.; Peres, António M.; Veloso, Ana C. A.; Dias, L. G.; Machado, A. A. S. C.. "Liquid chromatography
assay for gliadins quantification: application to gluten-containing and gluten-free food products". 2009.
- Morais, Jorge Sá; Meirinho, Sofia G.; Peres, António M.; Veloso, Ana C.A.; Dias, L.G.; Machado, Adélio A.S.C.. "Liquid chromatography
assay for gliadins quantification: application to gluten-containing and “gluten-free” food products". 2009.
- Guimarães, Rafaela; Barros, Lillian; Carvalho, Ana Maria; Sousa, Maria João; Morais, Jorge Sá; Ferreira, Isabel C.F.R.. "Chromatographic
analysis of important phytochemicals in aromatic plants". 2009.
- Barros, Lillian; Carvalho, Ana Maria; Pedrosa, Sofia; Morais, Jorge Sá; Ferreira, Isabel C.F.R.. "Chromatographic determination
of tocopherols, sugars and fatty acids in wild fruits". 2009.
- Barros, Lillian; Baptista, Paula; Correia, Daniela M.; Morais, Jorge Sá; Ferreira, Isabel C.F.R.. "Chemical composition and
antioxidant activity of frozen, dried and cooked wild edible mushrooms". 2008.
- Ramalheira, Vitor; Morais, Jorge Sá; Vilas-Boas, Miguel. "Análise de timol em cera de abelha por micro-extracção em fase sólida
(SPME)". 2007.
- Martins, M.F.; Correia, Daniela M.; Morais, Jorge Sá; Pires, Jaime; Peres, António M.; Dias, L.G.. "Produtos de origem vegetal
para alimentação de bovines: perfil cromatográfico de ácidos gordos.". 2007.
- Ramalheira, Vitor; Morais, Jorge Sá; Vilas-Boas, Miguel. "Análise de timol em cera de abelha por micro-extracção em fase sólida
(SPME)". 2007.
- Peres, António M.; Dias, L.G.; Morais, Jorge Sá; Sousa, Fernando Ruivo de; Pires, Jaime. "Tradifional caffle feeding stuffs:
fatty acid profile". 2005.
- Rebelo, Fernanda; Estevinho, Leticia M.; Morais, Jorge Sá; Rocha, Amélia; Andrade, João Verdial. "Detecção de fenóis voláteis
e leveduras do género Dekkera em vinhos de Trás-os-montes". 2003.
|
Artigo em revista |
- Hamdi, Mohamed; Bejaoui, Hend; Morais, Jorge Sá; Rodrigues, Paula. "Ecophysiology of Penicillium expansum and patulin production
in synthetic and olive-based media". (2021): http://hdl.handle.net/10198/24247.
10.1016/j.funbio.2019.08.005
- Afonso, Sandra; Arrobas, Margarida; Morais, Jorge Sá; Rodrigues, M.A.. "Hop dry matter yield and cone quality responses to
amino acid and potassium-rich foliar spray applications". (2021): http://hdl.handle.net/10198/24277.
10.1080/01904167.2021.1889597
- Santos, Marly Silveira; Estevinho, Leticia M.; Carvalho, Carlos Alfredo Lopes de; Morais, Jorge Sá; Conceição, Antonio Leandro
S.; Paula, Vanessa B.; Magalhães-Guedes, Karina; Almeida, Rogeria C.C.. "Probiotic yogurt with brazilian red propolis: physicochemical
and bioactive properties, stability, and shelf life". (2019): http://hdl.handle.net/10198/20107.
10.1111/1750-3841.14943
- Lima, M.J. Reis; Bahri, Hamdi; Morais, Jorge Sá; Veloso, Ana C.A.; Fontes, Luísa; Lemos, Edite Teixeira de; Peres, António
M.. "Assessing Serra da Estrela PDO cheeses’ origin-production date using fatty acids profiles". (2019): http://hdl.handle.net/10198/19903.
10.1007/s11694-019-00219-z
- Santos, Uilson Pereira dos; Tolentino, Georgina S.; Morais, Jorge Sá; Souza, Kely de Picoli; Estevinho, Leticia M.; Santos,
Edson Lucas dos. "Physicochemical characterization, microbiological quality and safety, and pharmacological potential of Hancornia
speciosa Gomes". (2018): http://hdl.handle.net/10198/18582.
10.1155/2018/2976985
- Rodrigues, M.A.; Castro, João Paulo; Morais, Jorge Sá. "A cultura do lúpulo em Portugal: passado, presente e futuro". (2015):
http://hdl.handle.net/10198/15610.
- Gomes, Teresa; Dias, Teresa; Cadavez, Vasco; Andrade, João Verdial; Morais, Jorge Sá; Ramalhosa, Elsa; Estevinho, Leticia
M.. "Influence of sweetness and ethanol content on mead acceptability". (2015): http://hdl.handle.net/10198/14168.
10.1515/pjfns-2015-0006
- Dias, Luís G.; Sequeira, Cédric; Veloso, Ana C. A.; Morais, Jorge Sá; Sousa, Mara E. B. C.; Peres, António M.. "A size exclusion
HPLC method for evaluating the individual impacts of sugars and organic acids on beverage global taste by means of calculated
dose-over-threshold values". (2014): http://hdl.handle.net/1822/32711.
10.3390/chromatography1030141
- Dias, L.G.; Sequeira, Cédric Basílio; Veloso, Ana C.A.; Morais, Jorge Sá; Sousa, Mara E.B.C.; Peres, António M.. "A size exclusion
HPLC method for evaluating the individual impacts of sugars and organic acids on beverage global taste by means of calculated
dose-over-threshold values". (2014): http://hdl.handle.net/10198/11822.
10.3390/chromatography1030141
- Gomes, Teresa; Barradas, Carla; Dias, Teresa; Andrade, João Verdial; Morais, Jorge Sá; Ramalhosa, Elsa; Estevinho, Leticia
M.. "Optimization of mead production using response surface methodology". (2013): http://hdl.handle.net/10198/8717.
http://dx.doi.org/10.1016/j.fct.2013.06.034
- Peres, António M.; Dias, L.G.; Veloso, Ana C.A.; Meirinho, Sofia G.; Morais, Jorge Sá; Machado, Adélio A.S.C.. "An electronic
tongue for gliadins semi-quantitative detection in foodstuffs". (2011): http://hdl.handle.net/10198/3819.
10.1016/j.talanta.2010.10.032
- Dias, L.G.; Peres, António M.; Barcelos, Tânia P.; Morais, Jorge Sá; Machado, Adélio A.S.C.. "Semi-quantitative and quantitative
analysis of soft drinks using an electronic tongue". (2011): http://hdl.handle.net/10198/6407.
10.1016/j.snb.2010.01.005
- António M. Peres; Luís G. Dias; Ana C. A. Veloso; Sofia G. Meirinho; Jorge Sá Morais; Adélio A. S. C. Machado. "An electronic
tongue for gliadins semi-quantitative detection in foodstuffs". (2011): https://hdl.handle.net/10216/100234.
- Barros, Lillian; Carvalho, Ana Maria; Morais, Jorge Sá; Ferreira, Isabel C.F.R.. "Strawberry-tree, blackthorn and rose fruits:
detailed characterization in nutrients and phytochemicals with antioxidant properties". (2010): http://hdl.handle.net/10198/2713.
10.1016/j.foodchem.2009.10.016
- Peres, António M.; Dias, L.G.; Barcelos, Tânia P.; Morais, Jorge Sá; Machado, Adélio A.S.C.. "An electronic tongue for juice
level evaluation in non-alcoholic beverages". (2009): http://hdl.handle.net/10198/2232.
- Dias, L.G.; Correia, Daniela M.; Morais, Jorge Sá; Sousa, Fernando Ruivo de; Pires, Jaime; Peres, António M.. "Raw bovine
meat fatty acids profile as an origin discriminator". (2008): http://hdl.handle.net/10198/2941.
10.1016/j.foodchem.2008.01.008
- Oliveira, Ivo; Sousa, Anabela; Morais, Jorge Sá; Ferreira, Isabel C.F.R.; Bento, Albino; Estevinho, Leticia M.; Pereira, J.A..
"Chemical composition, and antioxidant and antimicrobial activities of three hazelnut (Corylus avellana L.) cultivars.". (2008):
http://hdl.handle.net/10198/777.
10.1016/j.fct.2008.01.026
- Barros, Lillian; Baptista, Paula; Correia, Daniela M.; Morais, Jorge Sá; Ferreira, Isabel C.F.R.. "Effects of conservation
treatment and cooking on the chemical composition and antioxidant activity of Portuguese wild edible mushrooms". (2007): http://hdl.handle.net/10198/835.
10.1021/jf070407o
|