???global.info.a_carregar???
Identification

Personal identification

Full name
Yuliya Dulyanska

Citation names

  • Dulyanska, Yuliya

Author identifiers

Ciência ID
8314-96C0-D7D7
ORCID iD
0000-0002-2414-8240
Education
Degree Classification
2022 - 2026
Ongoing
Doutoramento em Química -Especialização em Química Biológica (Doutoramento)
Major in Química Biológica
Universidade de Coimbra Departamento de Química, Portugal
2022/02/05 - 2023/01/03
Concluded
PÓS-GRADUAÇÃO EM ENGENHARIA AGRONÓMICA (PGEA) (Pós-Graduação)
Instituto Politécnico de Viseu Escola Superior Agrária de Viseu, Portugal
2014/02/09 - 2017/07/12
Concluded
Engenharia de Ambiente (Licenciatura)
Major in Engenharia de Ambiente
Instituto Politécnico de Viseu Escola Superior de Tecnologia e Gestão de Viseu, Portugal
"Valorização de resíduos industriais por liquefação com poliálcoois de Cynara cardunculus L." (THESIS/DISSERTATION)
Affiliation

Others

Category
Host institution
Employer
2022/10/01 - Current Bolseira de doutoramento Fundação para a Ciência e a Tecnologia, Portugal
Instituto Politécnico de Viseu, Portugal
(...)
2022/02/01 - 2022/10/01 Bolseira de Investigação Instituto Politécnico de Viseu, Portugal
Instituto Politécnico de Viseu Escola Superior Agrária de Viseu, Portugal
2021/08/02 - 2022/01/31 Bolseira de Investigação Instituto Politécnico de Viseu, Portugal
Instituto Politécnico de Viseu, Portugal
2020/10/04 - 2021/08/02 Bolseira de investigação Instituto Politécnico de Viseu, Portugal
Instituto Politécnico de Viseu, Portugal
Projects

Grant

Designation Funders
2020 - 2022 Valcer: Valorização de resíduos: potencial de aproveitamento do caroço de cereja
PROJ/IPV/ID&I/021
Research Fellow
Instituto Politécnico de Viseu, Portugal
Concluded
Outputs

Publications

Book
  1. Lima, Cristina; Cunha, Ana Margarida; Carvalho, Renato; Dulyanska, Yuliya; Guiné, Raquel. Abstract Book of International Web Conference on Food Choice & Eating Motivation. Instituto Politécnico de Viseu, CERNAS-IPV, Unidade de Gestão do Centro de Estudos de Recursos Naturais, Ambiente e Sociedade, Portugal, Viseu. 2022.
    Published
Book chapter
  1. Dulyanska Y.; Cruz-Lopes L.; Esteves B.; Ferreira J.; Domingos I.; Lima M.; Correia P.; et al. "Extraction of Phenolic Compounds from Cherry Seeds: A Preliminary Study". In In (Ed) CERNAS – Current Evolution and Research Novelty in Agricultural Sustainability., 185-189. Basel, Switzerland: MDPI, 2023.
    Published
  2. Cruz-Lopes, L.; Dulyanska, Y.; Domingos, I.; Ferreira, J.; Guiné, R.; Esteves, B. "Infuence of Pre-Hydrolysis on the Chemical Composition of Prunus avium Cherry Seeds". In In CERNAS - Current Evolution and Research Novelty in Agricultural Sustainability, 201-212. Basel, Switzerland: MDPI, 2023.
    Published
  3. Cruz-Lopes, L.; Almeida, D.; Dulyanska, Y.; Domingos, I.; Fragata, A.; Esteves, B. "Chemical Composition and Optimization of Liquefaction Parameters of Cytisus scoparius (Broom)". In In The Diversity of Wood and Non-Wood Forest Products, 103-114. Basel, Switzerland: MDPI, 2023.
    Published
Conference abstract
  1. Cruz-Lopes, Luísa; Maria Silva; Dulyanska, Y.; Domingos, I.; Ferreira, J; Esteves, B.. "Chemical composition of Acacia dealbata". Paper presented in Paper presented in 3rd International Workshop Zero Polution – Sustainable Territory, Viseu, 2023.
    Published
  2. Cruz-Lopes, Luísa; Dulyanska, Y.; Domingos, Idalina; Ferreira, José; Esteves, Bruno. "Optimization of Liquefaction Conditions of Cytisus scoparius (Broom)". Paper presented in 3rd International Workshop Zero Polution – Sustainable Territory, Viseu, 2023.
    Published
  3. Luísa Cruz-Lopes, Yuliya Dulyanska, Idalina Domingos, José Ferreira, Bruno Esteves. "Chemical Composition of Cytis us Scopari us (Broom)". Paper presented in International Web Conference on Food Choice & Eating Motivation, Viseu, 2022.
    Published
  4. Cruz-Lopes L, Dulyanska Y, Esteves B, Domingos I, Vicente J.. "Ecovalorisation of Sweet Cherry Seeds–preliminary studies". Paper presented in CMR | International Conference on Multidisciplinary Research, Viseu, 2021.
    Published
  5. Cruz-Lopes L, Dulyanska Y, Esteves B, Domingos I, Vicente J.. "Chemical Composition of Cherry seeds Prunus avium –preliminary studies". Paper presented in CMR | International Conference on Multidisciplinary Research, Viseu, 2021.
    Published
Conference paper
  1. Dulyanska, Y; Cruz-Lopes, Luísa; Esteves, Bruno; Barroca, M J; Carvalho, LB; Gonçalves, Fernando Jorge; Domingos, Idalin. "Chemical composition of Ruscus aculeatus L. – Preliminary Studies". Paper presented in XVIII National Meeting of the Portuguese Society of Chemistry, Aveiro, 2023.
    Published
  2. Dulyanska, Y.; Cruz-Lopes, L.; Esteves, B.; Barroca, MJ.; Carvalho, LB; Gonçalves, F.J.; Domingos, I.; Ferreira, J.; Guine, RPF. "Chemical composition of Crataegus monogyna - Preliminary Studies". Paper presented in 3rd International Workshop Zero Polution Sustainable Territory, Viseu, 2023.
    Published
  3. Dulyanska, Y.; Cunha, Margarida; Lima, M. J.; Correia, Paula; Ferreira, Manuela; Fragata, Anabela; Cardoso, Ana Paula. "The impact of extraction temperature and solution concentration on the antioxidant activity of sweet cherry seeds’ extracts". Paper presented in Trabalho apresentado em XVI Encontro de Química dos Alimentos, Castelo Branco, 2022.
    Published
  4. Dulyanska, Y.; Lima, M. J. Reis; Correia, Paula; Ferreira, Manuela; Fragata, Anabela; Cardoso, Ana Paula; Barroca, Maria. "Evaluating phenolic compounds in ethanolic extracts of cherry pit". Paper presented in XVI Encontro de Química dos Alimentos - Bio-Sustentabilidade e Bio-Segurança Alimentar, Inovação e Qualidade Alimentar, Castelo Branco, 2022.
    Published
  5. Dulyanska, Y.; Cruz-Lopes, Luísa; Esteves, Bruno; Guiné, Raquel P. F.; Ferreira, José; Domingos, Idalina. "Liquefaction optimization of peel of potato Solanum tuberosum L. var Monalisa". Paper presented in XVI Encontro de Química dos Alimentos, Castelo Branco, 2022.
    Published
  6. Dulyanska, Y.; Cruz-Lopes, Luísa; Guiné, Raquel P. F.. "Evaluation of antioxidant activity of extracts obtained from cherry seeds". Paper presented in International Web Conference on Food Choice & Eating Motivation, Viseu, 2022.
    Published
  7. Dulyanska Y, Guiné RPF, Cruz-lopes L, Esteves B, Ferreira JV, Domingos I, Lima MJ, Correia PMR, Ferreira M, Fragata A,. "Extração de compostos fenólicos de caroço de cereja". Paper presented in 1º Encontro de doutorandos e pós-doutorados do CERNAS, 2022.
  8. Guiné, Raquel P. F.; Castelão, D.; Dulyanska, Y.; Ferrão, A. C.; Correia, Paula; Esteves, Bruno; Domingos, Idalina; Ferr. "Extraction of Phenolic Compounds with Antioxidant Activity from Cherry Seeds: Preliminary Study". Paper presented in XXI EuroFoodChem, Belgrade, 2021.
Journal article
  1. Cruz-Lopes, Luísa; Almeida, Daniela; Dulyanska, Yuliya; Domingos, Idalina; Ferreira, José; Fragata, Anabela; Esteves, Bruno. "Chemical Composition and Optimization of Liquefaction Parameters of Cytisus scoparius (Broom)". Forests 13 11 (2022): 1772. http://dx.doi.org/10.3390/f13111772.
    10.3390/f13111772
  2. Dulyanska, Yuliya; Cruz-Lopes, Luísa Paula; Esteves, Bruno; Ferreira, José Vicente; Domingos, Idalina; Lima, Maria João; Correia, Paula M. R.; et al. "Extraction of Phenolic Compounds from Cherry Seeds: A Preliminary Study". Agronomy 12 5 (2022): 1227. http://dx.doi.org/10.3390/agronomy12051227.
    10.3390/agronomy12051227
  3. Fernandes, Ana; Cruz-Lopes, Luísa; Dulyanska, Yuliya; Domingos, Idalina; Ferreira, José; Evtuguin, Dmitry; Esteves, Bruno. "Eco Valorization of Eucalyptus globulus Bark and Branches through Liquefaction". Applied Sciences 12 8 (2022): 3775. http://dx.doi.org/10.3390/app12083775.
    10.3390/app12083775
  4. Foucher, Laure; Barroca, Maria João; Dulyanska, Yuliya; Correia, Paula M. R.; Guiné, Raquel P. F.. "Development of Innovative Candied Chestnuts from Three Chestnut Cultivars Grown in Portugal". Foods 11 7 (2022): 917. http://dx.doi.org/10.3390/foods11070917.
    10.3390/foods11070917
  5. Cruz-lopes, L.; Dulyanska, Y.; Domingos, I.; Ferreira, J.; Fragata, A.; Guiné, R.; Esteves, B.. "Influence of Pre-Hydrolysis on the Chemical Composition of Prunus avium Cherry Seeds". Agronomy 12 2 (2022): http://www.scopus.com/inward/record.url?eid=2-s2.0-85123187308&partnerID=MN8TOARS.
    10.3390/agronomy12020280
  6. Dulyanska, Y.; Cruz-Lopes, Luísa; Esteves, Bruno; Ferreira, José; Domingos, Idalina; Lima, M. J. Reis; Correia, Paula. "Evaluation of the antioxidant activity of extracts obtained form cherry seeds". Journal of Hygienic Engineering and Design 40 (2022): 221-226. http://www.scopus.com/inward/record.url?eid=2-s2.0-85143286219&partnerID=MN8TOARS.
  7. Santos, J.; Pereira, J.; Ferreira, N.; Paiva, N.; Ferra, J.; Magalhães, F.D.; Martins, J.M.; Dulyanska, Y.; Carvalho, L.H.. "Valorisation of non-timber by-products from maritime pine (Pinus pinaster, Ait) for particleboard production". Industrial Crops and Products 168 (2021): http://www.scopus.com/inward/record.url?eid=2-s2.0-85105696384&partnerID=MN8TOARS.
    10.1016/j.indcrop.2021.113581
  8. Esteves, B.; Dulyanska, Y.; Costa, C.; Vicente, J.; Domingos, I.; Pereira, H.; de Lemos, L.T.; Cruz-Lopes, L.. "Cork liquefaction for Polyurethane foam production". BioResources 12 2 (2017): 2339-2353. http://www.scopus.com/inward/record.url?eid=2-s2.0-85019234217&partnerID=MN8TOARS.
    10.15376/biores.12.2.2339-2353
Activities

Oral presentation

Presentation title Event name
Host (Event location)
2023/06/05 Chemical composition of Crataegus monogyna – Preliminary Studies The 3rd Workshop – Towards Zero Pollution
Instituto Politécnico de Viseu (Viseu, Portugal)
2022/10/26 Liquefaction optimization of peel of potato Solanum tuberosum L. var Monalisa XVI Encontro de Química dos Alimentos: Bio-Sustentabilidade e Bio-Segurança Alimentar, Inovação e Qualidade Alimentar
Sociedade Portuguesa de Química (Castelo Branco, Portugal)
2022/08/07 Extração de compostos fenólicos de caroço de cereja 1º Encontro de doutorandos e pós-doutorados do CERNAS
CERNAS- Centro de Estudos de Recursos Naturais, Ambiente e Sociedade, ESAC- Escola Superiora Agrária de Coimbra (Coimbra, Portugal)
2022/05/20 Evaluation of antioxidant activity of extracts obtained from cherry seeds International Web Conference on Food Choice & Eating Motivation
Instituto Politécnico de Viseu (Viseu, Portugal)
2020/10/24 Estudo sobre a composição química e possíveis aplicações da casca de batata Sessão de Encerramento das Escolas de Verão 2020, no âmbito do programa Verão com Ciência da FCT
Escola Superior Agrária de Viseu (Viseu, Portugal)

Event organisation

Event name
Type of event (Role)
Institution / Organization
2022/02/02 - 2022/05/20 Membro da Comissão Organizadora no International Web Conference on Food Choice & Eating Motivation, realizado no dia 19-20 de maio de 2022 no Instituto Politécnico de Viseu. (2022/05/19 - 2022/05/20)
Conference (Member of the Organising Committee)
Instituto Politécnico de Viseu, Portugal
2016/10/14 - 2016/10/15 Membro da Organização e Apresentação o Workshop "Saliva Camp, Research and Innovation in Saliva Aplication", realizado no dia 14-15 de outubro de 2016 no Instituto de Ciências da Saúde da Universidade Católica Portuguesa, Viseu, Portugal. (2016/10/14 - 2016/10/15)
Workshop (Member of the Organising Committee)
Universidade Católica Portuguesa Centro de Investigação Interdisciplinar em Saúde Centro Regional de Viseu, Portugal
2015/05/01 - 2015/05/02 Membro da Comissão Organizadora de 1º Jornadas da Primavera, realizado no dia 1-2 de maio de 2015 na Universidade Católica Portuguesa, Viseu, Portugal. (2015/05/01 - 2015/05/02)
Conference (Member of the Organising Committee)
Universidade Católica Portuguesa Centro Regional das Beiras, Portugal
2014/07/11 - 2014/07/20 Membro da Comissão Organizadora Jardins Efémeros - Demonstração das atividades laboratoriais em ciências biomédicas da Universidade Católica Portuguesa de Viseu (Pólis: Cidade Invisível Viseu), realizado no dia 11-20 de julho de 2014. (2014/07/11 - 2014/07/20)
Meeting (Member of the Organising Committee)
Universidade Católica Portuguesa Centro de Investigação Interdisciplinar em Saúde Centro Regional de Viseu, Portugal

Association member

Society Organization name Role
2021 - Current CERNAS - Centro de Investigação do Instituto Politécnico de Viseu Colaboradora