Identification
Personal identification
- Full name
- Filipa Rego Pinto
- Gender
- Female
Citation names
- Filipa Pinto
- Filipa R. Pinto
- Pinto, F.R.
- Pinto, F.
Author identifiers
- Ciência ID
- 6F1C-0BAD-DC72
- ORCID iD
- 0000-0002-6411-0773
- Google Scholar ID
- eB_mipUAAAAJ&hl=pt-PT
- Researcher Id
- http://ResearchID.co/rid23564
- Scopus Author Id
- 56768961800
Email addresses
- filipa.pinto@ipleiria.pt (Professional)
Telephones
- Telephone
-
- (351) 262240200 (Professional)
Addresses
- Av. Porto de Pesca, Edifício CETEMARES , 2520-630, Peniche, Peniche, Portugal (Professional)
Websites
- https://www.researchgate.net/profile/Filipa_Pinto (Professional)
- https://www.linkedin.com/in/filipa-r-pinto-505b5040/ (Professional)
- https://www.mare-centre.pt/pt/user/10609 (Professional)
Knowledge fields
- Agrarian Sciences - Agriculture, Forestry and Fisheries
- Agrarian Sciences - Agrarian and Food Biotechnology
- Exact Sciences - Chemical Sciences
- Natural sciences - Biological Sciences
- Social Sciences - Educational Sciences
Languages
Language | Speaking | Reading | Writing | Listening | Peer-review |
---|---|---|---|---|---|
Portuguese (Mother tongue) | |||||
English | Intermediate (B1) | Advanced (C1) | Advanced (C1) | Upper intermediate (B2) | |
Spanish; Castilian | Elementary (A2) | Upper intermediate (B2) | Beginner (A1) | Intermediate (B1) |
Education
Degree | Classification | |
---|---|---|
2023/04/01 - 2023/04/30
Attended
|
Transversal competences in Scientific Research: Food, Innovation, Sustainability (Technological Specialization Course) (Curso
de Especialização Tecnológica)
Major in Curso de Formação em "Competências Transversais em Investigação Científica: Alimentação, Inovação, Sustentabilidade"
Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal
|
|
2022/04/01 - 2022/04/30
Concluded
|
Statistics and Data Analysis with R (Technological Specialization Course) (Curso de Especialização Tecnológica)
Major in Statistics and Data Analysis with R program
Gades Training Lda, Portugal
|
|
2021/09/01 - 2022/02/28
Concluded
|
Biochemical and Metabolic Engineering (Technological Specialization Course) (Curso de Especialização Tecnológica)
Major in Advanced Research Course in Marine Science and Technology (Marine Resources)
Instituto Politécnico de Leiria Escola Superior de Turismo e Tecnologia do Mar de Peniche, Portugal
|
19 |
2021/11/06 - 2021/12/04
Concluded
|
Advanced Excel Professional Training (Technological Specialization Course) (Curso de Especialização Tecnológica)
Major in Formação Profissional de Excel Avançado: Informática na óptica do Utilizador
Ciência e Letras, Formação especializada, Lda, Portugal
|
20 |
2021/06/28 - 2021/07/02
Concluded
|
Advanced Course on Microalgae Production (Technological Specialization Course) (Curso de Especialização Tecnológica)
Major in Curso Avançado Especializado em Produção de Microalgas
Instituto Politécnico de Leiria, Portugal
|
|
2019/07/10 - 2019/07/12
Concluded
|
25h Training Course - Continuous Training for Teachers (Especialização pós-licenciatura)
Major in Curso de Formação 25h - Formação Contínua de Professores : 1º Ciclo do Ensino Básico; Matemática e Ciências da Natureza;
Matemática; Físico e Química; Biologia e Geologia
Fundação da Faculdade de Ciências da Universidade de Lisboa, Portugal
|
8,0 = Muito Bom |
2012/01/01 - 2017/01/20
Concluded
|
Environmental Engineering (PhD) (Doutoramento)
Major in Engenharia Do Ambiente
Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal
"Caracterização da acumulação e da tolerância ao stresse induzido por Cd em plantas de espinafre (Spinacea oleracea L.)" (THESIS/DISSERTATION)
|
Very Good with Distinction (maximum) |
2012/05/08
Concluded
|
Training for Trainers - Pedagogical Competences (Technological Specialization Course) (Curso de Especialização Tecnológica)
Major in Formação de Formadores - Competências Pedagógicas
Instituto do Emprego e Formação Profissional, Portugal
|
|
2009/09/16 - 2011/10/16
Concluded
|
Food Engineering (Master) (Mestrado)
Major in Engenharia Alimentar - Qualidade e Segurança Alimentar
Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal
"Avaliação da resposta ao Stress oxidativo induzido por cádmio em plantas de espinafre - Spinacea oleracea L." (THESIS/DISSERTATION)
|
17 |
2006/10/01 - 2009/07/06
Concluded
|
Food Engineering (Degree) (Licenciatura)
Major in Engenharia Alimentar
Instituto Politécnico de Leiria Escola Superior de Turismo e Tecnologia do Mar de Peniche, Portugal
|
17 |
Affiliation
Science
Category Host institution |
Employer | |
---|---|---|
2023/12/06 - Current | Contracted Researcher (Research) | Instituto Politécnico de Leiria, Portugal |
2019/06/01 - 2023/12/05 | Postdoc (Research) | Centro de Ciências do Mar e do Ambiente, Portugal |
Instituto Politécnico de Leiria Escola Superior de Turismo e Tecnologia do Mar de Peniche, Portugal | ||
2012/01/01 - 2015/12/31 | Researcher (Research) | Fundação para a Ciência e a Tecnologia, Portugal |
Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal |
Teaching in Higher Education
Category Host institution |
Employer | |
---|---|---|
2024/02/16 - 2024/07/15 | Invited Assistant (Polytechnic Teacher) | Instituto Politécnico de Leiria, Portugal |
2023/02/01 - 2023/07/31 | Invited Assistant (Polytechnic Teacher) | Instituto Politécnico de Leiria, Portugal |
Instituto Politécnico de Leiria Escola Superior de Saúde, Portugal | ||
2022/02/28 - 2022/07/30 | Invited Assistant (Polytechnic Teacher) | Instituto Politécnico de Leiria, Portugal |
Instituto Politécnico de Leiria Escola Superior de Saúde, Portugal | ||
2021/09/01 - 2022/02/28 | Invited Assistant (Polytechnic Teacher) | Instituto Politécnico de Leiria, Portugal |
Instituto Politécnico de Leiria Escola Superior de Turismo e Tecnologia do Mar de Peniche, Portugal | ||
2016/09/01 - 2019/07/30 | Invited Adjunct Teacher (Polytechnic Teacher) | Instituto Superior de Ciências Educativas, Portugal |
Instituto Superior de Ciências Educativas, Portugal | ||
2016/09 - 2019/06/30 | Invited Assistant (University Teacher) | Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal |
Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal | ||
2014/02/01 - 2014/07/31 | Invited Assistant (University Teacher) | Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal |
Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal | ||
2010/09/01 - 2010/10/31 | Tutor (University Teacher) | Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal |
Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal |
Others
Category Host institution |
Employer | |
---|---|---|
2020/11/08 - 2021/04/07 | Career break for maternity leave | Instituto Politécnico de Leiria, Portugal |
Centro de Ciências do Mar e do Ambiente, Portugal | ||
2018/09/13 - 2019/02/12 | Career break for maternity leave | Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal |
Projects
Grant
Designation | Funders | |
---|---|---|
2023/04/01 - 2023/06/30 | INOVMINERAL 4.0 – ADVANCED TECHNOLOGIES AND SOFTWARE FOR MINERAL RESOURCES
046083
Post-doc Fellow
Instituto Politécnico de Leiria, Portugal
|
UE - Fundo Europeu de desenvolvimento regional
Ongoing
|
2020/04/01 - 2023/03/31 | HP4A - Healthy Pasta 4 All
039952
Post-doc Fellow
|
Concluded
|
2019/06/01 - 2021/06/30 | VALOREJET - Reuse of rejected species with low commercial value: valorisation of new products using innovative methodologies
24517
Post-doc Fellow
|
Concluded
|
2012/01/01 - 2015/12/31 | Caracterização da acumulação e da tolerância ao stresse induzido por Cd em plantas de espinafre (Spinacea olerácea L.)
SFRH / BD / 81080 / 2011
PhD Student Fellow
Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal
|
Concluded
|
2012/01 - 2015/12 | Caracterização da acumulação e da tolerância ao stresse induzido por Cd em plantas de espinafre (Spinacea olerácea L.)
SFRH / BD / 81080 / 2011
|
N/A |
Contract
Designation | Funders | |
---|---|---|
2023/09/01 - Current | Packaging of the Future - PPS01
C644931699-00000042-PPS01
Researcher
|
European Union
Ongoing
|
2025/01/01 - 2027/12/31 | AlgaeTech - Development of biopolymers from marine resources for sustainable solutions
Copromoção n.º 18297
|
European Regional Development Fund
Ongoing
|
2021/01/01 - 2025/12/31 | ARNET - Aquatic Research Infrastructure Network
Instituto Politécnico de Leiria, Portugal
Universidade do Algarve, Portugal Universidade do Minho, Portugal Universidade Nova de Lisboa, Portugal Instituto Universitário de Ciências Psicológicas Sociais e da Vida, Portugal FCiênciasID Associação para a Investigação e Desenvolvimento de Ciências, Portugal Universidade de Lisboa Faculdade de Ciências, Portugal Universidade do Minho Centro de Biologia Molecular e Ambiental, Portugal Universidade de Coimbra, Portugal Universidade de Évora, Portugal Agência Regional para o Desenvolvimento da Investigação Tecnologia e Inovação, Portugal Centro de Ciências do Mar e do Ambiente, Portugal Universidade Nova de Lisboa Associação para a Inovação e Desenvolvimento da FCT, Portugal |
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Ongoing
|
2019/01/01 - 2019/12/31 | Research Center Linking Landscape, Environment, Agriculture and Food (LEAF)
UID/AGR/04129/2019
Universidade de Lisboa Centro de Investigação em Agronomia Alimentos Ambiente e Paisagem, Portugal
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Concluded
|
Other
Designation | Funders | |
---|---|---|
2024/01/01 - Current | Hub4Food - Atlantic Food Innovation Hub
EAPA_0024/2022
Researcher
|
European Union
Ongoing
|
2023/12/06 - Current | Packaging of the Future - PPS10
C644931699-00000042-PPS10
Researcher
Instituto Politécnico de Leiria, Portugal
|
European Union
Ongoing
|
2023/06/24 - Current | PMAR - Programa de monitorização Ambiental da Radioatividade (Provision of services)
APA2023
Co-Principal Investigator (Co-PI)
|
Ongoing
|
2023/06/01 - Current | MoreMedDiet - More on the adoption of a healthy Mediterranean diet
PRIMA/0002/2022
Researcher
Instituto Politécnico de Leiria, Portugal
|
Ongoing
|
2023/04/10 - Current | Evaluation of the accumulation and tolerance to oxidative stress induced by trace-elements in Ulva spp.
UIDB/04292/2020
UIDP/04292/2020
Principal investigator
Centro de Ciências do Mar e do Ambiente, Portugal
|
Ongoing
|
2023/01/05 - Current | INOV.AM - 3DNutrients4Food
Invited Scientist Fellow
Instituto Politécnico de Leiria MARE, Portugal
|
Ongoing
|
2020 - Current | REAS - reutilização de água de salmoura (Provision of services)
n.a.
Researcher
|
Ongoing
|
2021/01/01 - 2025/12/31 | ARNET - Aquatic Research Network
0.54499/LA/P/0069/2020
LA/P/0069/2020
Researcher
Instituto Politécnico de Leiria, Portugal
Universidade do Algarve, Portugal Universidade do Minho, Portugal Universidade Nova de Lisboa, Portugal Instituto Universitário de Ciências Psicológicas Sociais e da Vida, Portugal FCiênciasID Associação para a Investigação e Desenvolvimento de Ciências, Portugal Universidade de Lisboa Faculdade de Ciências, Portugal Universidade do Minho Centro de Biologia Molecular e Ambiental, Portugal Universidade de Coimbra, Portugal Universidade de Évora, Portugal Agência Regional para o Desenvolvimento da Investigação Tecnologia e Inovação, Portugal Centro de Ciências do Mar e do Ambiente, Portugal Associação para a Inovação e Desenvolvimento da FCT, Portugal |
Ongoing
|
2021/01/01 - 2025/12/31 | Aquatic Research Infrastructure Network
LA/P/0069/2020
Instituto Politécnico de Leiria, Portugal
Universidade do Algarve, Portugal Universidade do Minho, Portugal Universidade Nova de Lisboa, Portugal Instituto Universitário de Ciências Psicológicas Sociais e da Vida, Portugal FCiênciasID Associação para a Investigação e Desenvolvimento de Ciências, Portugal Universidade de Lisboa Faculdade de Ciências, Portugal Universidade do Minho Centro de Biologia Molecular e Ambiental, Portugal Universidade de Coimbra, Portugal Universidade de Évora, Portugal Agência Regional para o Desenvolvimento da Investigação Tecnologia e Inovação, Portugal Centro de Ciências do Mar e do Ambiente, Portugal Universidade Nova de Lisboa Associação para a Inovação e Desenvolvimento da FCT, Portugal |
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Ongoing
|
2024/07/15 - 2024/07/19 | Algas na Alimentação dos Portugueses – Uma Realidade Im-Possível? –
OCJF2024
Principal investigator
Instituto Politécnico de Leiria MARE, Portugal
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Concluded
|
2023/07/10 - 2023/07/24 | Science holidays for young people, Ciência Viva internships
OCJF2023
Researcher
Centro de Ciências do Mar e do Ambiente, Portugal
Instituto Politécnico de Leiria Escola Superior de Turismo e Tecnologia do Mar de Peniche, Portugal |
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Concluded
|
2023/07/10 - 2023/07/14 | Algas na Alimentação dos Portugueses- Uma realidade Im-Possível? - 27ª edição Ciência Viva no Laboratório - Ocupação Científica
de Jovens nas Férias Junho a Setembro 2023
OCJF2023
Instituto Politécnico de Leiria MARE, Portugal
|
Concluded
|
2020/09/01 - 2022/08/31 | ProReMar - Produtos Alimentares com base em Recursos Marinhos / Food Products based on Marine Resources
MAR-04.03.01-FEAMP-0380
Co-Principal Investigator (Co-PI)
Centro de Ciências do Mar e do Ambiente, Portugal
|
Programa Operacional Mar 2020
Ongoing
|
2019/06/01 - 2021/07/31 | ValorMar - Integral Valuation of Marine Resources: POTENTIAL, TECHNOLOGICAL INNOVATION AND NEW APPLICATIONS (Technical and
scientific support for project implementation)
POCI-01-0247-FEDER-024517
Technical and scientific support for project implementation
|
Agência Nacional de Inovação SA Programa Operacional Competitividade e Internacionalização (COMPETE 2020), Programa Operacional Regional de Lisboa (LISBOA 2020), Programa Operacional Regional do Algarve (CRESC Algarve) Ongoing
|
2020/07/28 - 2020/10/27 | Summer Course - "Exploração e Valorização dos Recursos Marinhos"
123
Researcher
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Concluded
|
2019/06/01 - 2019/10/01 | Optimisation of the process for obtaining honey powder (Technical and scientific support for project implementation)
CENTRO-01-0246-FEDER-000017
Technical and scientific support for project implementation
|
Concluded
|
Outputs
Publications
Book chapter |
|
Conference abstract |
|
Conference paper |
|
Conference poster |
|
Journal article |
|
Magazine article |
|
Report |
|
Thesis / Dissertation |
|
Activities
Oral presentation
Presentation title | Event name Host (Event location) |
|
---|---|---|
2024/03/23 | Mineral-Induced Stress for Enhanced Bioactive Compounds in Ulva sp. | Seaweeds4Health2024
(Cork, Ireland)
|
2023/11/09 | Macroalgae new food: Macroalgae as a new food source or ingredient | "The Importance of Algae in Food": Communication to the 2nd and 3rd cycles of Agrupamento de Escolas Josefa de Óbidos
Josefa de Óbidos School (Óbidos, Portugal)
|
2023/10/18 | Algae for Innovative and Healthy Kids Pasta | The 4th International Electronic Conference on Foods: Focus on Sustainable Food Systems: Current Trends and Advances
Online
|
2023/10/16 | Blue Food Research and Innovation Lab, WorkShop: Celebrating World Food Day 2023 | The Power of Marine Resources in Our Food
Politécnico de Leiria - Escola superior de turismo do Mar de Peniche (Peniche, Portugal)
|
2023/07/13 | Marine BioSamples Project | VIII Jornadas Pedago´gicas, do Polite´cnico de Leiria
Online (Leiria, Portugal)
|
2023/06/08 | ProReMar - Food Products based on Marine Resources | Um Mar de Oportunidades, Conferência no Centro Interpretativo da Reserva Natural Foz Azul
Centro Interpretativo da Reserva Natural Foz Azul - Município de Torres Vedras (Torres Vedras, Portugal)
|
2023/05/29 | Use of marine resources as food supplements | Cycle of Seminars within the framework of the Pharmaceutical Applications course unit
Politécnico de Leiria - Escola superior de turismo do Mar de Peniche (Peniche, Portugal)
|
2023/03/05 | Macroalgae new food: Macroalgae as a new food source or ingredient | "Science Week": Communication to the 2nd and 3rd cycles of Agrupamento de Escolas Atouguia da Baleia
Agrupamento de Escolas Atouguia da Baleia (Atouguia da Baleia, Portugal)
|
2023/03/02 | A Sustainable, Nutritius, and Innovtive Fish Sausage with Seaweed. | International Congress S4AGRO 2023
(Castelo Branco, Portugal)
|
2023/03/02 | Seaweeds-based edible coatings for extending the shelf life of seafood. | International Congress S4AGRO 2023
(Castelo Branco, Portugal)
|
2023/03/02 | A sustainable, nutritious, and innovative fish sausage with seaweed. | S4Agro23 – Soluções sustentáveis para o setor agroindustrial
(Castelo Branco, Portugal)
|
2023/03/02 | Seaweeds-based edible coatings for extending the shelf life of seafood | . S4Agro23 – Soluções sustentáveis para o setor agroindustrial
(Castelo Branco, Portugal)
|
2023/02/22 | Algae for novel and healthy pasta | International Seaweed Symposium
(Tasmania, Australia)
|
2023/02/21 | Phenolic compounds content and antioxidant activity of wild macroalgae Ulva sp. vs cultivated Ulva rigida. | 24th International Seaweed Symposium
(Tasmania, Australia)
|
2023/02/21 | Seaweeds for novel and healthy food products: Sea sausages as a case study. | 24th International Seaweed Symposium
(Tasmania, Australia)
|
2023/02/20 | Algae for novel and healthy pasta. | 24th International Seaweed Symposium
(Tasmania, Australia)
|
2023/02/18 | Seaweeds for novel and healthy food products: Sea sausages as a case study | 24th International Seaweed Symposium
(Tasmania, Australia)
|
2023/02/18 | henolic compounds content and antioxidant activity of wild macroalgae Ulva sp. vs. cultivated Ulva rigida | 24th International Seaweed Symposium
(Tasmania, Australia)
|
2023/01/25 | Proremar - Produtos Alimentares com base em Recursos Marinho | reunião do Knowledge Circle
hibrido (Hibrido, Portugal)
|
2022/12/01 | Fish Ham for a more Nutritious and Sustainable Diet. |
Zagreb, Croacia. (Zagreb, Croatia)
|
2022/11/22 | Have I always had a scientist inside me?" | communication for 3rd cycle students Basic School 2,3 Atouguia da Baleia, Peniche
Basic School 2,3 Atouguia da Baleia, Peniche (Atouguia da Baleia, Portugal)
|
2022/03/14 | Algae and the Sustainability of the Planet | Communication for 3rd cycle students at Vasco Santana Basic School, Ramada, Odivelas
Vasco Santana Basic School, Ramada, Odivelas (Odivelas, Portugal)
|
2021/11/23 | Seasonal variation of mineral content in the muscle of fish species with no or low commercial value in Portugal | XXI EUROFOODCHEM CONFERENCE
OnLine (Portugal)
|
2021/11/17 | Food Products based on Marine Resources | Expo Fish Portugal (New Product Presentation to Stakeholders)
Doca Pesca and Ministry of the Sea (Peniche, Portugal)
|
2021/11/11 | Development of Patés of High Nutritional Value Using Non-Conventional Marine Resources | 4th ISEKI-Food E-conference - Food Texture, Quality Safety and Biosecurity in the Global Bioeconomy
Iseki Food Association
|
2021/08/24 | Vegan food nutritionally enriched with marine resources: development of an additive-free spread (“Paté”) | INTERNATIONAL CONFERENCE FOOD BIOTECH 2021
ITMO University
|
2020/02/27 | Valorização de Recursos Marinhos para Aplicação Alimentar | Dia aberto aos estudantes 2020 / Open Day for Students 2020
Politécnico de Leiria - Escola Superior de Turismo e Tecnologia do Mar (Peniche, Portugal)
|
2020/01/18 | Optimização do Processo de obtenção de Mel em Pó | Sabores com Ciência: Abelhas & Mel
Centro de Ciência Viva de Alviela (Portugal)
|
2019/12/19 | A educação Ambiental como estratégia para a desenvolvimento das crianças | Congreso Internacional de Educación e Innovación: Inclusión, Tecnología y Sociedad
(Granada, Spain)
|
2019/12/18 | Defensores do Ambiente | XIII Congreso Internacional de Educación e Innovación
Universidad de Granada (Granada, Spain)
|
2018/06/23 | Atividades Experimentais: Capacidades Investigativas e Atitudes em Ciência, no 1º Ciclo do Ensino Básico. | 6th International Congresso f Educacional Sciences and Development
(Setúbal, Portugal)
|
2015/07/16 | Cd induces enzymatic response and phytochelatin synthesis in Spinacea oleracea plants | XIV Congresso Luso-Espanhol de Fisiologia Vegetal
(Toledo, Spain)
|
Supervision
Thesis Title Role |
Degree Subject (Type) Institution / Organization |
|
---|---|---|
2022/09/01 - Current | "Molecular and phylogenetic identification and biochemical characterisation of marine macroalgae with food application"
Supervisor
|
Biotecnologia dos Recursos Marinhos (Master)
Instituto Politécnico de Leiria Escola Superior de Turismo e Tecnologia do Mar de Peniche, Portugal
|
2022/01/01 - Current | Are women more likely to purchase unfamiliar/innovative food products than men? Effect of gender and conventional versus innovative
foods on purchase/consumption intentions.
Co-supervisor
|
Gestão da Qualidade e Segurança Alimentar (Master)
Instituto Politécnico de Leiria Escola Superior de Turismo e Tecnologia do Mar de Peniche, Portugal
|
2021/01/01 - Current | “Marine resources as food material for 3D printing - innovative strategies to improve the efficiency of the fish value chain”
Co-supervisor
|
PhD (PhD)
Universidade de Lisboa, Portugal
|
2020/01/01 - Current | Comportamento do consumidor de massas alimentícias: identificação e avaliação dos determinantes de consumo com base no padrão
alimentar dos consumidores
Co-supervisor
|
Gestão da Qualidade e Segurança Alimentar (Master)
Instituto Politécnico de Leiria Escola Superior de Turismo e Tecnologia do Mar de Peniche, Portugal
|
2024/02/01 - 2024/07/31 | Avaliação do Potencial Bioativo de Óleos Essenciais de Algas
Supervisor
|
Engenharia Biomédica (Degree)
Instituto Politécnico de Lisboa Instituto Superior de Engenharia de Lisboa, Portugal
|
2021/09/01 - 2022/09/01 | Development and characterization of fish and seaweed based sausage substitutes. Master in Food Quality and Safety Management,
School of Tourism and Sea Technology, Polytechnic of Leiria.
Co-supervisor
|
Gestão da Qualidade e Segurança Alimentar (Master)
Instituto Politécnico de Leiria Escola Superior de Turismo e Tecnologia do Mar de Peniche, Portugal
|
2021/01/01 - 2022/06/01 | The Importance of Addressing Sea and Ocean Pollution: A Way of Raising Awareness among Preschool and Primary School Children
Co-supervisor
|
Educação Pré-Escolar e Ensino do 1.º Ciclo do Ensino Básico (Master)
Instituto Superior de Ciências Educativas, Portugal
|
2021/01/01 - 2021/12/27 | Environmental responsibility in the everyday life of children in kindergarten and primary school
Co-supervisor
|
Educação Pré-Escolar e Ensino do 1.º Ciclo do Ensino Básico (Master)
Instituto Superior de Ciências Educativas, Portugal
|
2019/12/01 - 2021/12/21 | Desenvolvimento e caracterização de formulações de homogeneizados de pescado prontos a comer
Co-supervisor
|
Gestão da Qualidade e Segurança Alimentar (Master)
Instituto Politécnico de Leiria Escola Superior de Turismo e Tecnologia do Mar de Peniche, Portugal
|
2021/09/01 - 2021/12/16 | Development of Dried Pasta with Incorporation of Marine Resources
Co-supervisor
|
Projeto de Investigação (Degree)
Instituto Politécnico de Leiria Escola Superior de Turismo e Tecnologia do Mar de Peniche, Portugal
|
2021/01/01 - 2021/11/01 | Consumer's perception towards the consumption of food products with a near-term expiration date - price, quality and safety
as purchase determinants. Case study: municipality of Azambuja.
Co-supervisor
|
Gestão da Qualidade e Segurança Alimentar (Master)
Instituto Politécnico de Leiria Escola Superior de Turismo e Tecnologia do Mar de Peniche, Portugal
|
2019/09/01 - 2020/12/21 | A Importância e o Papel das Ciências na Educação Pré-Escolar e no 1.o Ciclo do Ensino Básico
Supervisor
|
Educação Pré-Escolar e Ensino do 1.º Ciclo do Ensino Básico (Master)
Instituto Superior de Ciências Educativas, Portugal
|
2020/07/28 - 2020/10/27 | Projeto FortiAlgae - summer course internship
Supervisor
|
Curso de Verão - "Exploração e Valorização dos Recursos Marinhos" (Scientific initiation)
Instituto Politécnico de Leiria Escola Superior de Turismo e Tecnologia do Mar de Peniche, Portugal
|
2020/07/28 - 2020/10/27 | Projeto FortiAlgae - summer course internship
Co-supervisor
|
Curso de Verão " Exploração e Valorização dos Recursos Marinhos" (Other)
Instituto Politécnico de Leiria Escola Superior de Turismo e Tecnologia do Mar de Peniche, Portugal
|
2017/10 - 2018/09 | O contributo das atividades experimentais para a aprendizagem científica de um grupo de crianças em Educação Pré-escolar e
em alunos do 1º Ciclo do Ensino Básico
Co-supervisor
|
Educação Pré-Escolar e Ensino do 1.º Ciclo do Ensino Básico (Master)
Instituto Superior de Ciências Educativas, Portugal
|
2018/02/01 - 2018/06/04 | Relatório de Estágio do Curso de Engenharia Alimentar - Empresa ITAU
Supervisor
|
Engenharia Alimentar (Degree)
Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal
|
2014 - 2014 | EXPOSIÇÃO E ACUMULAÇÃO DE ELEMENTOS POTENCIALMENTE TÓXICOS EM MANJERICÃO (Ocimum basilicum)
Co-supervisor
|
Engenharia Alimentar (Master)
Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal
|
2012/09/12 - 2013/06/08 | Resposta de plantas de espinafre (Spinacea oleracea L.) ao stresse abiótico induzido por metais:
Avaliação de compostos com atividade antioxidante, conteúdo mineral e teor de clorofila
Co-supervisor
|
Biologia (Degree)
Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal
|
Event organisation
Event name Type of event (Role) |
Institution / Organization | |
---|---|---|
2023/03/01 - Current | Dia Temático: Blue Food Innovation and Biotecnology (2023/03/01)
Round table (President of the Organising Committee)
|
MARE- Polytechnic of Leiria, Portugal |
2022/12/12 - Current | Evento Final do Projeto ProReMar (2022/12/12)
Exhibition (President of the Organising Committee)
|
MARE- Polytechnic of Leiria, Portugal |
2019/10/27 - Current | The central theme of this workshop was sustainable fish consumption through the VALOREJET project. The practical part consisted
of tasting the products developed in this project and with a group activity the trainee teachers had to propose a project
or task for students taking into account sustainable consumption and 2 SDGs (Sustainable Development Goals; this is the cross-cutting
theme of all the workshops that will be developed). (2019/10/27)
Workshop (Other)
|
Fundação da Faculdade de Ciências da Universidade de Lisboa, Portugal |
2023/06/15 - 2023/11/27 | Open day of MARE - Polytechnic of Leiria | CETEMARES;
(management and physical organisation of different activities and marketing materials) (2023/11/24 - 2023/11/24)
Exhibition (Co-organisor)
|
Instituto Politécnico de Leiria, Portugal |
2023/09/23 - 2023/09/27 | Physically organising the event, setting up and dismantling everything; responsible for welcoming and accompanying participants;
responsible for a room for 2 days. (2023/09/25 - 2023/09/27)
Conference (Member of the Organising Committee)
|
IAFI - International Association Of Fish Inspectors, Canada Instituto Politécnico de Leiria Escola Superior de Turismo e Tecnologia do Mar de Peniche, Portugal Centro de Ciências do Mar e do Ambiente, Portugal |
2020/05/15 - 2020/10/27 | Summer course "Exploration and Valorization of Marine Resources" of the Summer with Science programme, MARE - Marine and Environmental
Sciences Centre, Polytechnic of Leiria, 28 july – 27 october 2020, Peniche, Portugal. (2020/07/28 - 2020/10/27)
Other (Co-organisor)
|
Instituto Politécnico de Leiria, Portugal Centro de Ciências do Mar e do Ambiente, Portugal |
Event participation
Activity description Type of event |
Event name Institution / Organization |
|
---|---|---|
2024/10/17 - Current | Activity on the ‘Chemistry of Bread’, at the Escola Superior de Turismo e Teconologia do Mar, for students from Peniche Secondary
School (approx. 60), as part of the celebrations for Internacional Food Day.
Workshop
|
World Food Day
Instituto Politécnico de Leiria Escola Superior de Turismo e Tecnologia do Mar de Peniche, Portugal
|
2024/10/14 - Current | Reception of the first minister's entourage and himself, Luís Montenegro, on 14 October representing MARE-IPLeiria's research
group Blue Food Research and Innovation.
Exhibition
|
Reception of Portugal's Prime Minister
Instituto Politécnico de Leiria MARE, Portugal
|
2024/03/23 - Current | Chaired the conference session "OR-08: Fucoidan", during the event.
Congress
|
Seaweeds4Health2024 |
2023/09/25 - Current | Chaired the conference session "Food Safety Hazards and Risks in Fishery and Aquaculture Products" during the event.
Congress
|
World Seafood Congress 2023 in association with 13th International Conference on Molluscan Shellfish Safety |
2022/10/17 - Current | Application for Call for proposals Interreg Euro-MED02 Thematic projects. Consortium.
Call
|
SEAnergies
Interreg Europe, France
|
2019/11/08 - Current | Falar sobre o Projeto VALOREJET em Sintra numa Mesa- redonda: Mais economia do mar na especialização inteligente do Alentejo.
Round table
|
Mais economia do mar na especialização inteligente do Alentejo |
2019/09/27 - Current | The European Researchers Night is funded by the European Commission under the Marie Curie Actions, with the aim of celebrating
science and bringing researchers and citizens closer together. This year, the VALOREJECT project was exhibited, with a presentation
of the main objectives and food products developed.
Exhibition
|
Noite Europeia dos Investigadores 2019 - Lisboa
Universidade de Lisboa Museu Nacional de História Natural, Portugal
|
2016/12/16 - Current | Curso de Formação Profissional de Formadores em Distribuição, Comercialização e Aplicação de Produtos Fitofármacos (70 h) | Curso de Formação Profissional de Formadores em Distribuição, Comercialização e Aplicação de Produtos Fitofármacos
SOPROFOR - Sociedade Promotora de Formação.Lda, Portugal
|
2015/05/01 - Current | Curso de Iniciação à prática pedagógica, pela Universidade de Lisboa (12 h).
Other
|
Curso de Iniciação à prática pedagógica
Universidade de Lisboa, Portugal
|
2013/12/01 - Current | Workshop de “Introdução ao Coaching” realizado no Instituto Superior de Agronomia (8 h).
Other
|
Workshop de “Introdução ao Coaching” |
2012/03/01 - Current | Curso de “Introdução à Análise Estatística com R” realizado pelo Instituto Superior de Agronomia (30 h).
Other
|
Introdução à Análise Estatística com R
Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal
|
2023/11/24 - 2023/11/24 | Open Day CETEMARES, MARE-Politécnico de Leiria, 24 novembro 2023, CETEMARES, Peniche, Portugal. Collaboration with the activity
"The sensation of algae".
Other
|
Dia Aberto CETEMARES
Centro de Ciências do Mar e do Ambiente, Portugal
|
2023/02/10 - 2023/02/10 | "Speed dating" event to mark International Day of Women and Girls in Science. Held for secondary school students (5 researchers,
including Filipa, presented their scientific work).
Other
|
"Speed dating"
Instituto Politécnico de Leiria Escola Superior de Turismo e Tecnologia do Mar de Peniche, Portugal
Centro de Ciências do Mar e do Ambiente, Portugal |
2022/08/01 - 2022/10/01 | Application as Principal Investigator to the call of National Strategy for Environmental Education - ENEA" of the Fundo Ambiental,
with classification of 4.64 in 5.
Call
|
ENEA 2022 _185
Autoridade de Gestão do Programa Operacional Competitividade e Internacionalização, Portugal
|
2022/03/01 - 2022/08/01 | Application as Principal Investigator to the Calls for R&D Projects call 2022.
Call
|
2022.02588.PTDC
Fundação para a Ciência e a Tecnologia, Portugal
|
2022/02/01 - 2022/07/01 | Application for a researcher contract under the call: Stimulus of Scientific Employment, Individual Support (CEECIND)
Call
|
2022.02669.CEECIND
Fundação para a Ciência e a Tecnologia, Portugal
|
2021/10/07 - 2022/04/01 | Application as Postdoctoral Junior Leader - Retaining, in the Calls "la Caixa" Fellowship Programme 2022.
APPLICATION: 117929
Call
|
APPLICATION: 117929
BPI, Portugal
|
2021/11/16 - 2021/11/17 | New Product Presentation to Stakeholders. Presentation of two of the three products developed under ProReMar.
Exhibition
|
ExpoFish Portugal |
2021/03/10 - 2021/10/04 | Application as Principal Investigator to the Call for R&D Projects - 2021.
Call
|
PTDC/OCE-ETA/4199/2021
Fundação para a Ciência e a Tecnologia, Portugal
|
2021/02/01 - 2021/10/01 | Application for a researcher contract under the call: Stimulus of Scientific Employment, Individual Support (CEECIND)
Call
|
2021.02738.CEECIND
Fundação para a Ciência e a Tecnologia, Portugal
|
2020/04/29 - 2020/11/01 | Application as Principal Investigator to the Calls for R&D Projects call 2021.
Call
|
PTDC/ASP-PES/5132/2020
Fundação para a Ciência e a Tecnologia, Portugal
|
2020/02/01 - 2020/11/01 | Application as Principal Investigator to the Calls for R&D Projects.
Call
|
PTDC/ASP-PES/5132/2020
Fundação para a Ciência e a Tecnologia, Portugal
|
2020/02/01 - 2020/11/01 | Application for a researcher contract under the call Stimulus of Scientific Employment, Individual Support (CEECIND).
Call
|
2020.02419.CEECIND
Fundação para a Ciência e a Tecnologia, Portugal
|
2014/01/01 - 2014/01/31 | International experience: Doctoral exchange, quantification of organic acids in plant tissues of spinach plants by chromatography,
at the Faculty of Biology of Oviedo, Asturias, Spain.
Other
|
Doctoral exchange
Universidad de Oviedo, Spain
|
2013/09/20 - 2013/10/28 | International experience: Quantification of phytochelatins in plant tissues of spinach plants by chromatography, at the Faculty
of Biology of Oviedo, Asturias, Spain.
Other
|
Doctoral exchange
Universidad de Oviedo, Spain
|
Jury of academic degree
Topic Role |
Candidate name (Type of degree) Institution / Organization |
|
---|---|---|
2022/12/16 | Caracterização em Elementos Minerais de Vegetais de Folha existentes no Mercado Nacional
(Thesis) Main arguer
|
Laura Patrícia do Rosário Abreu (Master)
Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal
|
2022/12/14 | Impacto do revestimento comestível à base de algas no tempo de vida útil da batata minimamente processada
(Thesis) Main arguer
|
Joel Pedrosa Ferreira (Master)
Instituto Politécnico de Leiria Escola Superior de Turismo e Tecnologia do Mar de Peniche, Portugal
|
2021/01/25 | Evaluation of potentially toxic elements in nuts from different origins
(Thesis) Main arguer
|
Mariana Morais Teixeira (Master)
Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal
|
2021/01/22 | Mineral Characterisation of Dried Aromatic Herbs on the National Market
(Thesis) Main arguer
|
Mariana de Sousa Vala (Master)
Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal
|
2017 | Resposta fisiológica de Cistus salvifolius L. proveniente de ambientes extremos (áreas mineiras), em sistemas de hidroponia
com diferentes concentrações de arsénio
(Thesis) Main arguer
|
Cláudia de Fátima Freire Vieira (Master)
Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal
|
Ad Hoc journal article review
Journal title (ISSN) | Publisher | |
---|---|---|
2022/12/01 - 2022/12/23 | Biology (2079-7737) | MDPI |
2022/05/23 - 2022/11/25 | Foods (2304-8158) | MDPI |
2022/03/03 - 2022/07/21 | LWT - Food Science and Technology (1096-1127) | Elsevier |
Association member
Society Organization name | Role | |
---|---|---|
2023/01/06 - 2026/07/30 | Council member of the Eco-Schools since 2022/23 Programme of the School of Tourism and Sea Technology of the Polytechnic of Leiria, | Council member |
Conference scientific committee
Conference name | Conference host | |
---|---|---|
2023/02/01 - 2023/09/30 | World Seafood Congress 2023 in association with 13th International Conference on Molluscan Shellfish Safety | ESTM - Polytechnic of Leiria |
Course / Discipline taught
Academic session | Degree Subject (Type) | Institution / Organization | |
---|---|---|---|
2017/03/01 - Current | Curso de Manobrador de Máquinas Agrícolas e Florestais (Módulo I - Higiene e Segurança no trabalho) | (Outros) | SOPROFOR - Sociedade Promotora de Formação.Lda, Portugal |
2016/09/01 - Current | Ciências da Terra e da Vida | Ensino do 1.º Ciclo do Ensino Básico (Mestrado integrado) | Instituto Superior de Ciências Educativas, Portugal |
2023/02/01 - 2023/07/31 | Food Sciences: Food Chemistry and Biochemistry | Alimentação Saudável (Curso Técnico Superior Profissional) | Instituto Politécnico de Leiria Escola Superior de Saúde, Portugal |
2022/03/01 - 2022/06/30 | Food Science | Alimentação Saudável (Curso Técnico Superior Profissional) | Instituto Politécnico de Leiria Escola Superior de Saúde, Portugal |
2021/09/01 - 2022/02/28 | Fundamentals of Food Science | Cozinha e Produção Alimentar (Curso Técnico Superior Profissional) | Instituto Politécnico de Leiria Escola Superior de Turismo e Tecnologia do Mar de Peniche, Portugal |
2020/07/28 - 2020/10/27 | Summer Course " Exploração e Valorização dos Recursos Marinhos" | (Outros) | Instituto Politécnico de Leiria Escola Superior de Turismo e Tecnologia do Mar de Peniche, Portugal |
2018/06/01 - 2019/07/31 | Ecologia e Educação Ambiental | Apoio a Crianças e Jovens (Curso Técnico Superior Profissional) | Instituto Superior de Ciências Educativas, Portugal |
2016/09/01 - 2019/07/31 | Didática de Estudo do Meio | Ensino Básico - 1.º Ciclo (Licenciatura) | Instituto Superior de Ciências Educativas, Portugal |
2016/09/01 - 2019/07/31 | Educação Ambiental e Saúde | Ensino Básico - 1.º Ciclo (Licenciatura) | Instituto Superior de Ciências Educativas, Portugal |
2018/02/01 - 2019/07/01 | Química Orgânica e Bioquímica (Organic Chemistry and Biochemistry) | Engenharia Alimentar (Licenciatura) | Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal |
2018/02/01 - 2019/06/30 | Química Orgânica e Bioquímica (Organic Chemistry and Biochemistry) | Engenharia Agronómica (Licenciatura) | Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal |
2018/02/01 - 2019/06/30 | Química Orgânica e Bioquímica (Organic Chemistry and Biochemistry) | Engenharia Zootécnica (Licenciatura) | Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal |
2016/09/01 - 2019/06/30 | Temas Integrados de Ciências I | Ensino Básico - 1.º Ciclo (Licenciatura) | Instituto Superior de Ciências Educativas, Portugal |
2016/09/01 - 2019/06/30 | Temas Integrados de Ciências II | Ensino Básico - 1.º Ciclo (Licenciatura) | Instituto Superior de Ciências Educativas, Portugal |
2015/02/01 - 2019/06/30 | Análise Quimica dos Alimentos (Chemical Analysis of Food) | Engenharia Alimentar (Licenciatura) | Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal |
2016/09/01 - 2019/01/31 | Bioquímica e Microbiologia dos Alimentos | Engenharia Alimentar (Mestrado) | Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal |
2017/09/01 - 2018/01/31 | Bioquímica e Microbiologia dos Alimentos | Viticultura e Enologia (Mestrado) | Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal |
2016/09/01 - 2018/01/31 | Química e Bioquímica dos Alimentos | Engenharia Alimentar (Licenciatura) | Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal |
2014/02/01 - 2014/07/31 | Análise Química dos Alimentos | Engenharia Alimentar (Licenciatura) | Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal |
2013/08/01 - 2013/08/31 | Formação Continua de Professores de 1º Ciclo do Ensino Secundário e Técnicos de Laboratório, Angola | (Outros) | |
2012/03/01 - 2013/03/01 | Workshop de Introdução ao laboratório (1ª e 2ª Edição) | Workshop 4 h (Outros) | Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal |
2010/09/01 - 2010/10/01 | Física | Ciências de Engenharia - Engenharia Agronómica (Licenciatura) | Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal |
Interview (newspaper / magazine)
Activity description | Newspaper / Forum | |
---|---|---|
2022/08/01 | Magazine interview (Star&Go): ProReMar Project | CISION - Economia do Mar |
2022/04/21 | Newspaper Interview (Jornal de Leiria): Novos produtos valorizam recursos marinhos de Peniche | Jornal de Leiria |
2022/04/18 | Newspaper interview (Publico): ALIMENTAÇÃO - Investigadores criam hambúrgueres do mar para quem não gosta de peixe | Publico |
Interview (tv / radio show)
Program | Topic | |
---|---|---|
2024/10/12 - Current | TVI Jornal | This could be the appliance of the future. It's a 3D printer that can even turn cabbage leaves into snacks, for example. |
2024/10/12 - Current | In CNN Portugal | A 3D printer that can turn co-products or low-value products into snacks could be the appliance of the future. This research is being carried out in the laboratories of the Polytechnic of Leiria |
2024/10/10 - Current | Diário da Manhã - TVI | Utilisation of co-products from fisheries and agro-industry |
2023/02/17 - Current | Radio Interview (Antena 1): Os Desafios da Alimentação Sustentável: Um pouco mais de mar no prato |Ep. 10 | No Politécnico de Leiria criam-se novos produtos alimentares com recursos marinhos, como massas secas com algas. |
2022/04/17 - Current | TV Interview (EuroNews): Sea burgers and sausages | Hambúrgueres e salsichas do Mar |
2022/05/23 - 2022/05/23 | Radio Interview (Antena 2): Ciência |Ep. 21 | “Projeto do MARE (Centro de Ciências do Mar e do Ambiente, do Instituto Politécnico de Leiria), que pretende criar novos produtos alimentares a partir de recursos marinhos sem valor comercial pescados na costa de Peniche.” |
Journal scientific committee
Journal title (ISSN) | Publisher | |
---|---|---|
2023/03/01 - 2024/08/30 | Fishes: Special Issue Trends and Advances in Seafood Quality: Processing, Preservation and Safety Processes to Guarantee Food Value (2410-3888) | MDPI |
Mentoring / Tutoring
Topic | Student name | |
---|---|---|
2020/01/01 - 2024/01/01 | News strategies to increase shelf life of fresh fish products. University of de Aveiro. | Andreia Raquel Feliciano Miranda |
2016/01/01 - 2022/12/20 | Stresse abiótico causado por elementos potencialmente tóxicos em tomateiro (Solanum lycopersicum L.). | Joana Ride Sales |
2021/06/01 - 2022/05/31 | Bolsa de investigação (BI) no âmbito do projeto ProReMar-Produtos Alimentares com base em Recursos Marinhos (MAR2020-P04M03-1458P). | Wilson David Costa Fernandes |
2021/02/01 - 2022/01/31 | Bolsa de investigação (BI) no âmbito do projeto HP4A – HEALTHY PASTA FOR ALL (copromoção nº 039952). | Daniela Belen Almeida Vaca |
2019/06/01 - 2021/04/27 | Use of rejected species and low commercial value - valorization of new products using innovative methodologies (VALOREJET) | Frederica Gil Figueiredo Leitão Silva |
2017/09/01 - 2020/09/01 | Evaluation of the accumulation and toxicity of pharmaceuticals in lettuce plants. | Inês Isabel Barata Leitão |
2019/06/01 - 2019/12/31 | Bolsa de Investigação (BI) no projeto PoMel - PoMel – Otimização do processo de obtenção de mel em pó (CENTRO-01-0246-FEDER-000017). | Ana Rita Lázaro Silva |
2019/06/01 - 2019/11/14 | Dissertação em Gestão da Qualidade e Segurança Alimentar - Potencial das Algas Marinhas na Prevenção da Diabetes Tipo II" | Ana Marta Cardoso Duarte |
2014/01/01 - 2014/12/05 | Exposição e acumulação de elementos potencialmente tóxicos em plantas de colza Brassica napus L. | Inês Isabel Barata Leitão |
Scientific expedition
Activity description | Institution / Organization | |
---|---|---|
2023/04/20 - Current | Field trip in the context of "Ciencia Viva nas Escolas". Visit to the Tide and the research laboratories of MARE - Politecnico de Leiria | Instituto Politécnico de Leiria Escola Superior de Turismo e Tecnologia do Mar de Peniche, Portugal |
2024/01/11 - 2024/01/11 | Development of a practical activity at school with primary school students: "The Colour of Algae". Addressing issues such as sustainability; new marine food resources and their importance for human beings. Vasco Santana Ramada Primary School, Odivelas (Clubes Ciência Viva na Escola) | Fundação para a Ciência e a Tecnologia, Portugal Centro de Ciências do Mar e do Ambiente, Portugal |
2023/11/28 - 2023/11/28 | Development of a practical activity at school with secondary school students: "The Colour of Algae". Addressing issues such as sustainability; new marine food resources and their importance for human beings. (Escola Secundária Henriques Nogueira, Torres Vedras) | Munícipio de Torres Vedras, Portugal Centro de Ciências do Mar e do Ambiente, Portugal |
Distinctions
Award
2024 | Final of ExpoFish Innovation Award |
2023 | Awarded in the Innovation competition for the Agro-Food Sector - Innovation Solution
UE - Fundo Europeu de desenvolvimento regional, Portugal
|
2023 | 2nd prize winner of the ideas competition Biz4green: Science Farm| Two4Agro
NOVATECNA - Associação para o Desenvolvimento Tecnológico, Portugal
|
2022 | 3rd Place Regional Poliempreende Contest: Sustainable Food Consulting
Instituto Politécnico de Leiria, Portugal
|
2022 | Contest encouraging Pedagogical Innovation Projects in Polytechnic of Leiria - 2nd Edition (Marine BioSample - MARBIOS a Pedagogic
Inovation Project)
Instituto Politécnico de Leiria, Portugal
|