Identification
Personal identification
- Full name
- José Filipe Ferreira de Sousa Pereira
Citation names
- Pereira, José
- Pereira, José Filipe
Author identifiers
- Ciência ID
- 6311-FFF9-187D
- ORCID iD
- 0000-0002-9609-2426
Telephones
- Mobile phone
-
- 964534506 (Personal)
Addresses
- Rua de São Vicente, 204 1º direito, 4710-312, Braga, Braga, Portugal (Personal)
Websites
- https://www.linkedin.com/in/filipe-pereira-53831010/ (Social media)
Knowledge fields
- Engineering and Technology - Other Engineering and Technologies - Food and Beverages
- Engineering and Technology - Other Engineering and Technologies - Food and Beverages
- Engineering and Technology - Other Engineering and Technologies - Food and Beverages
- Humanities - History and Archaeology - History
Languages
| Language | Speaking | Reading | Writing | Listening | Peer-review |
|---|---|---|---|---|---|
| Portuguese (Mother tongue) | |||||
| English | Advanced (C1) | Proficiency (C2) | Advanced (C1) | Advanced (C1) | Upper intermediate (B2) |
| Spanish; Castilian | Upper intermediate (B2) | Advanced (C1) | Elementary (A2) | Advanced (C1) | Elementary (A2) |
| French | Intermediate (B1) | Intermediate (B1) | Elementary (A2) | Intermediate (B1) | Beginner (A1) |
Education
| Degree | Classification | |
|---|---|---|
|
2018
Ongoing
|
Ciências do Consumo Alimentar e Nutrição (Doutoramento)
Major in Sem especialidade
Universidade do Porto Faculdade de Ciências da Nutrição e Alimentação, Portugal
"Nudging consumer behaviour in a restaurant setting through innovation: increasing legumes consumption by promoting healthier
choices" (THESIS/DISSERTATION)
|
|
|
2016/09 - 2017/07
Concluded
|
Alimentação: Fontes, Cultura e Sociedade (Curso de mestrado (conclusão do curso de especialização))
Universidade de Coimbra Faculdade de Letras, Portugal
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17 |
|
2010/01 - 2011/03
Concluded
|
Segurança Alimentar (Especialização pós-licenciatura)
Universidade Católica Portuguesa Escola Superior de Biotecnologia, Portugal
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16 |
|
1991/09 - 1996/07
Concluded
|
Engenharia Alimentar (Licenciatura)
Universidade Católica Portuguesa Escola Superior de Biotecnologia, Portugal
|
14 |
Affiliation
Teaching in Higher Education
| Category Host institution |
Employer | |
|---|---|---|
| 2011/09/01 - Current | Invited Adjunct Teacher (Polytechnic Teacher) | Instituto Politécnico do Cávado e do Ave Escola Superior de Hotelaria e Turismo, Portugal |
| Instituto Politécnico do Cávado e do Ave Escola Superior de Hotelaria e Turismo, Portugal |
Positions / Appointments
| Category Host institution |
Employer | |
|---|---|---|
| 2008/09/01 - 2009/12/31 | Direção de unidade fabril | Frulact SA, Portugal |
Others
| Category Host institution |
Employer | |
|---|---|---|
| 2011/09/01 - 2017/12/31 | Gestão de unidade de catering - Inovação e Processos Cook Chill | Universidade do Minho, Portugal |
| Serviços de Acção Social da Universidade do Minho, Portugal | ||
| 2002/03/01 - 2009/11/30 | Gestão de unidade de catering | Sabor Integral, Lda., Portugal |
| 1999/01/02 - 2002/02/28 | Gestão de exportação e contract manufacturing | Grupo RAR, Portugal |
| Imperial - Produtos Alimentares SA, Portugal | ||
| 1997/09/01 - 1998/12/22 | Gestão técnica-comercial | Hágua, LDa., Portugal |
| 1997/05/02 - 1997/07 | Gestão de produção | Porminho SA, Portugal |
Projects
Other
| Designation | Funders | |
|---|---|---|
| 2017/08/24 - 2019/11/24 | HCTourism - Profile and Trends of Human Capital in the Tourism Sector
Researcher
|
Concluded
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Outputs
Publications
| Book |
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| Conference paper |
|
| Conference poster |
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| Journal article |
|
Activities
Committee member
| Activity description Role |
Institution / Organization | |
|---|---|---|
| 2017/03/18 - 2022/12/31 | Comissão para a instalação da Escola Superior de Hotelaria e Turismo no município de Guimarães
Member
|
Instituto Politécnico do Cávado e do Ave, Portugal |
| 2018 - 2021 | Comissão de instalação dos cursos TESP no município de Esposende
Member
|
Instituto Politécnico do Cávado e do Ave, Portugal |
Course / Discipline taught
| Academic session | Degree Subject (Type) | Institution / Organization | |
|---|---|---|---|
| 2021/09/01 - Current | Direção de Curso - CTESP em Inovação Alimentar e Artes Culinárias | Inovação Alimentar e Artes Culinárias (Curso Técnico Superior Profissional) | Instituto Politécnico do Cávado e do Ave, Portugal |
Other jury / evaluation
| Activity description | Institution / Organization | |
|---|---|---|
| 2019/10/01 - 2020/03/01 | Júri em concurso publico para aquisições de equipamentos para cursos CTESP de gastronomia | Instituto Politécnico do Cávado e do Ave, Portugal |
