Identification
Personal identification
- Full name
- José Filipe Ferreira de Sousa Pereira
Citation names
- Pereira, José
- Pereira, José Filipe
Author identifiers
- Ciência ID
- 6311-FFF9-187D
- ORCID iD
- 0000-0002-9609-2426
Telephones
- Mobile phone
-
- 964534506 (Personal)
Addresses
- Rua de São Vicente, 204 1º direito, 4710-312, Braga, Braga, Portugal (Personal)
Websites
- https://www.linkedin.com/in/filipe-pereira-53831010/ (Social media)
Knowledge fields
- Engineering and Technology - Other Engineering and Technologies - Food and Beverages
- Engineering and Technology - Other Engineering and Technologies - Food and Beverages
- Engineering and Technology - Other Engineering and Technologies - Food and Beverages
- Humanities - History and Archaeology - History
Languages
Language | Speaking | Reading | Writing | Listening | Peer-review |
---|---|---|---|---|---|
Portuguese (Mother tongue) | |||||
English | Advanced (C1) | Proficiency (C2) | Advanced (C1) | Advanced (C1) | Upper intermediate (B2) |
Spanish; Castilian | Upper intermediate (B2) | Advanced (C1) | Elementary (A2) | Advanced (C1) | Elementary (A2) |
French | Intermediate (B1) | Intermediate (B1) | Elementary (A2) | Intermediate (B1) | Beginner (A1) |
Education
Degree | Classification | |
---|---|---|
2018
Ongoing
|
Ciências do Consumo Alimentar e Nutrição (Doutoramento)
Major in Sem especialidade
Universidade do Porto Faculdade de Ciências da Nutrição e Alimentação, Portugal
"Nudging consumer behaviour in a restaurant setting through innovation: increasing legumes consumption by promoting healthier
choices" (THESIS/DISSERTATION)
|
|
2016/09 - 2017/07
Concluded
|
Alimentação: Fontes, Cultura e Sociedade (Curso de mestrado (conclusão do curso de especialização))
Universidade de Coimbra Faculdade de Letras, Portugal
|
17 |
2010/01 - 2011/03
Concluded
|
Segurança Alimentar (Especialização pós-licenciatura)
Universidade Católica Portuguesa Escola Superior de Biotecnologia, Portugal
|
16 |
1991/09 - 1996/07
Concluded
|
Engenharia Alimentar (Licenciatura)
Universidade Católica Portuguesa Escola Superior de Biotecnologia, Portugal
|
14 |
Affiliation
Teaching in Higher Education
Category Host institution |
Employer | |
---|---|---|
2011/09/01 - Current | Invited Adjunct Teacher (Polytechnic Teacher) | Instituto Politécnico do Cávado e do Ave Escola Superior de Hotelaria e Turismo, Portugal |
Instituto Politécnico do Cávado e do Ave Escola Superior de Hotelaria e Turismo, Portugal |
Positions / Appointments
Category Host institution |
Employer | |
---|---|---|
2008/09/01 - 2009/12/31 | Direção de unidade fabril | Frulact SA, Portugal |
Others
Category Host institution |
Employer | |
---|---|---|
2011/09/01 - 2017/12/31 | Gestão de unidade de catering - Inovação e Processos Cook Chill | Universidade do Minho, Portugal |
Serviços de Acção Social da Universidade do Minho, Portugal | ||
2002/03/01 - 2009/11/30 | Gestão de unidade de catering | Sabor Integral, Lda., Portugal |
1999/01/02 - 2002/02/28 | Gestão de exportação e contract manufacturing | Grupo RAR, Portugal |
Imperial - Produtos Alimentares SA, Portugal | ||
1997/09/01 - 1998/12/22 | Gestão técnica-comercial | Hágua, LDa., Portugal |
1997/05/02 - 1997/07 | Gestão de produção | Porminho SA, Portugal |
Projects
Other
Designation | Funders | |
---|---|---|
2017/08/24 - 2019/11/24 | HCTourism - Profile and Trends of Human Capital in the Tourism Sector
Researcher
|
Concluded
|
Outputs
Publications
Book |
|
Conference paper |
|
Conference poster |
|
Journal article |
|
Activities
Committee member
Activity description Role |
Institution / Organization | |
---|---|---|
2017/03/18 - 2022/12/31 | Comissão para a instalação da Escola Superior de Hotelaria e Turismo no município de Guimarães
Member
|
Instituto Politécnico do Cávado e do Ave, Portugal |
2018 - 2021 | Comissão de instalação dos cursos TESP no município de Esposende
Member
|
Instituto Politécnico do Cávado e do Ave, Portugal |
Course / Discipline taught
Academic session | Degree Subject (Type) | Institution / Organization | |
---|---|---|---|
2021/09/01 - Current | Direção de Curso - CTESP em Inovação Alimentar e Artes Culinárias | Inovação Alimentar e Artes Culinárias (Curso Técnico Superior Profissional) | Instituto Politécnico do Cávado e do Ave, Portugal |
Other jury / evaluation
Activity description | Institution / Organization | |
---|---|---|
2019/10/01 - 2020/03/01 | Júri em concurso publico para aquisições de equipamentos para cursos CTESP de gastronomia | Instituto Politécnico do Cávado e do Ave, Portugal |