Identification
Personal identification
- Full name
- Soraia Inês Pedro
Citation names
- Pedro, Soraia
- Soraia I. Pedro
Author identifiers
- Ciência ID
- 5011-C0CC-7186
- ORCID iD
- 0000-0002-7934-7183
Knowledge fields
- Agrarian Sciences - Agrarian and Food Biotechnology
Languages
Language | Speaking | Reading | Writing | Listening | Peer-review |
---|---|---|---|---|---|
French | Intermediate (B1) | Intermediate (B1) | Elementary (A2) | Intermediate (B1) | |
English | Elementary (A2) | Intermediate (B1) | Elementary (A2) | Elementary (A2) |
Education
Degree | Classification | |
---|---|---|
2025
Concluded
|
Bioquímica (Doutoramento)
Universidade da Beira Interior, Portugal
""Insights into Acacia spp.: A Comprehensive Phytochemical Analysis for its Potential Industrial Applications"" (THESIS/DISSERTATION)
|
|
2018/06/13
Concluded
|
Inovação e Qualidade na Produção Alimentar (Mestrado)
Instituto Politécnico de Castelo Branco, Portugal
|
17 |
2012/09/09 - 2015/12/01
Concluded
|
Engenharia Biológica e Alimentar (Licenciatura)
Instituto Politécnico de Castelo Branco, Portugal
|
14 |
Affiliation
Science
Category Host institution |
Employer | |
---|---|---|
2024 - Current | Researcher (Research) | Centro de Estudos de Recursos Naturais Ambiente e Sociedade - Pólo de Castelo Branco, Portugal |
2024 - Current | Researcher (Research) | Universidade de Lisboa Centro de Estudos Florestais, Portugal |
2021/02/01 - 2023/03/01 | Contracted Researcher (Research) | Centro de Biotecnologia de Plantas da Beira Interior, Portugal |
Centro de Biotecnologia de Plantas da Beira Interior, Portugal | ||
2018/02/08 - 2021/01/30 | Contracted Researcher (Research) | Instituto Politécnico de Castelo Branco, Portugal |
Instituto Politécnico de Castelo Branco, Portugal |
Projects
Contract
Designation | Funders | |
---|---|---|
2023/05/03 - 2026/01/01 | BeeLand (PRR-C05-i03-l-000081)
PRR-C05-i03-I-000081
Técnico Superior
Instituto Politécnico de Castelo Branco, Portugal
|
Ongoing
|
2021/02/28 - 2022/12 | Acacia4FirePrev - Explorar a biomassa de Acácias: Uma forma de reduzir o risco de incêndios PCIF/GVB/0145/2018
PCIF/GVB/0145/2018
Research Fellow
Centro de Biotecnologia de Plantas da Beira Interior, Portugal
|
Concluded
|
2018/02/08 - 2020/11/30 | MOBFOOD - Mobilização de Conhecimento Científico e Tecnológico em Resposta aos Desafios do Mercado Agroalimentar
POCI-01-0247-FEDER-024524 • LISBOA-01-0247-FEDER-024524
Research Fellow
Instituto Politécnico de Castelo Branco, Portugal
|
Concluded
|
Outputs
Publications
Conference paper |
|
Conference poster |
|
Journal article |
|
Activities
Supervision
Thesis Title Role |
Degree Subject (Type) Institution / Organization |
|
---|---|---|
2025 - Current | Study of the antioxidant power of spirits during the aging process in wood by different measurement methods (ABTS, DPPH, FRAP
and PAT).
Co-supervisor
|
Biotecnologia Alimentar
Universidad de Cádiz, Spain
|
2025 - Current | Melhoria dos iogurtes aromatizados sólidos.
Co-supervisor
|
Biotecnologia Alimentar (Degree)
Instituto Politécnico de Castelo Branco Escola Superior Agrária, Portugal
|
2024 - 2025 | Caracterização de mel DOP
Co-supervisor
|
Engenharia Química e Biológica (Degree)
Instituto Politécnico de Castelo Branco Escola Superior Agrária, Portugal
|
2024 - 2024 | Inovação tecnológica na produção de aguardente de mel envelhecida com madeira de acácia
Co-supervisor
|
Inovação e Qualidade na Produção Alimentar (Master)
Instituto Politécnico de Castelo Branco Escola Superior Agrária, Portugal
|
2020 - 2020 | Caracterização de preparados de fruta para utilização direta com pera Rocha e maçã Golden
Co-supervisor
|
Licenciatura em Nutrição Humana e Qualidade Alimentar (Degree)
Instituto Politécnico de Castelo Branco Escola Superior Agrária, Portugal
|
Course / Discipline taught
Academic session | Degree Subject (Type) | Institution / Organization | |
---|---|---|---|
2023 - 2024 | Biologia Celular e Histologia | Optometria e Ciências da Visão (Licenciatura) | Universidade da Beira Interior, Portugal |
2022 - 2023 | Bioquímica II | Bioquímica (Licenciatura) | Universidade da Beira Interior, Portugal |
2021 - 2022 | Bioquímica I | Bioquímica (Licenciatura) | Universidade da Beira Interior, Portugal |
2020 - 2021 | Bioquímica II | Bioquímica (Licenciatura) | Universidade da Beira Interior, Portugal |
2019 - 2020 | Biotecnologia | Biotecnologia Alimentar (Licenciatura) | Instituto Politécnico de Castelo Branco Escola Superior Agrária, Portugal |