???global.info.a_carregar???
Professora Adjunta na Escola Superior de Hotelaria e Turismo do Estoril. Especialista em Ciências da Alimentação e doutoranda na Universidade de Lisboa (Ciências da Sustentabilidade). Licenciada em Medicina Veterinária, mestre em Biologia Molecular Humana e pós-graduada em Doenças Metabólicas e do Comportamento Alimentar. Tem interesse na produção de alimentos como resposta à saúde, reinserção social e sustentabilidade.
Identification

Personal identification

Full name
Cláudia Maria Assis Marcos Azevedo
Date of birth
1973/03/24

Citation names

  • Marcos, Cláudia

Author identifiers

Ciência ID
371F-ED9D-CD68

Email addresses

  • claudia.azevedo@eshte.pt (Professional)
  • claudia.marcos@campus.ul.pt (Professional)

Knowledge fields

  • Agrarian Sciences - Veterinary Sciences
  • Medical and Health Sciences - Health Sciences - Public and Environmental Health
  • Natural sciences - Biological Sciences - Molecular Biology
  • Agrarian Sciences

Languages

Language Speaking Reading Writing Listening Peer-review
English Intermediate (B1) Advanced (C1) Upper intermediate (B2) Advanced (C1) Upper intermediate (B2)
French Elementary (A2) Intermediate (B1) Intermediate (B1) Intermediate (B1) Elementary (A2)
Italian Beginner (A1) Elementary (A2) Elementary (A2) Intermediate (B1) Beginner (A1)
Education
Degree Classification
2018/10/12 - 2022/03/01
Ongoing
Ciências da Sustentabilidade (Doutoramento)
Universidade de Lisboa Instituto para a Investigação Interdisciplinar, Portugal
2019/03/18
Concluded
Ciência dos Alimentos (Título de especialista)
Major in Indústrias Alimentares
Instituto Politécnico de Santarém, Portugal
2010/02/09
Concluded
Biologia Molecular Humana (Mestrado)
Universidade de Lisboa Faculdade de Ciências, Portugal
"Imunidade versus Infecção Bacteriana" (THESIS/DISSERTATION)
17
2002/03/26
Concluded
Medicina Veterinária (Licenciatura)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Escola de Ciências Agrárias e Veterinárias, Portugal
14
Affiliation

Teaching in Higher Education

Category
Host institution
Employer
2008/09/01 - Current Adjunct Teacher (Polytechnic Teacher) Escola Superior de Hotelaria e Turismo do Estoril, Portugal
Projects

Other

Designation Funders
2015/01/01 - Current Rémora Oficinas
1
Other
Ongoing
Outputs

Publications

Conference paper
  1. Marcos, Cláudia; Corrêa, T.; Jerónimo, J.; Guerra, Manuela M.. "Efeito da confecção cook vide em gastrovac na carne de cabrito corrente.". Paper presented in 12º Encontro de Química dos Alimentos, 2014.
    Published
  2. Marcos, Cláudia; Dias, Miguel; Viegas, Cláudia; Guerra, Maria Manuela. "Aquaculture fish products – cooking strategies to increase its acceptability". Paper presented in International Conference on Designing Food and Designing for Food, Londres, 2012.
  3. Marcos, Cláudia; Oliveira, Vasco; Viegas, Cláudia; Guerra, Maria Manuela. "Designing food for young adults – increasing vegetable consumption using the sous vide method to enhance sensory appeal.". Paper presented in International Conference on Designing Food and Designing for Food, Londres, 2012.
    Published
Journal article
  1. Boin, Elisa A. S. F.; Azevedo, Cláudia M. A. M.; Nunes, João M. S. A.; Guerra, Manuela M.. "Consumer Acceptability and Descriptive Characterization of Fresh and Dried King Oyster (Pleurotus eryngii) and Hedgehog (Hydnum repandum) Mushrooms". Journal of Food Research 5 4 (2016): 55. http://dx.doi.org/10.5539/jfr.v5n4p55.
  2. Marcos, Cláudia; Viegas, Cláudia; de Almeida, André M.; Guerra, Maria Manuela. "Portuguese traditional sausages: different types, nutritional composition, and novel trends". Journal of Ethnic Foods 3 1 (2016): 51-60. http://dx.doi.org/10.1016/j.jef.2016.01.004.
Report
  1. Cristina Palma Conceição; Ferraz, Jorge; Nunes, Catarina Rosa; Marcos, Cláudia; Carvalho, Cristina. 2021. Estudo sobre a Oferta Formativa da ESHTE (1º ciclo - licenciaturas).
Thesis / Dissertation
  1. Marcos, Cláudia. "Imunidade versus Infecção Bacteriana". Master, Universidade de Lisboa Faculdade de Ciências, 2010.