Book chapter |
- Morgado, Cátia; Bernardo, Patrícia; Henriques, Inês; Jesus, Susana; Rego, Andreia; Delgado, Inês; Coelho, Inês; et al. "Effect
of Rocha Pear Peel Extracts Added to Wheat and Rye Bread Formulations on Acrylamide Reduction and Sensory Quality Maintenance".
In INCREaSE 2019, 184-197. Springer International Publishing, 2019.
Published • 10.1007/978-3-030-30938-1_15
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Conference paper |
- Coelho, Inês; Ventura, Marta; Gueifão, Sandra; Delgado, Inês; Castanheira, Isabel. "Estudos de Dieta Total – Resultados, Desafios,
Oportunidades | Resultados do Projeto TDS piloto realizado em Portugal – parte II". 2019.
- Castanheira, Isabel; Neto, Mariana Augusta. "Incêndios florestais: contaminantes alimentares inorgânicos emergentes e formas
de exposição". 2018.
- Coelho, Inês; Gueifão, Sandra; Ventura, Marta; Castanheira, Isabel. "Contaminantes alimentares de origem ambiental: percurso,
exposição e monitorização". 2018.
- Motta, Carla; Assunção, Ricardo; Martins, Carla; Santos, Mariana; Alvito, Paula; Castanheira, Isabel. "Bioacessibilidade e
processamento: o caso dos cereais e pseudocereais". 2018.
- Coelho, Inês; Matos, Ana; Teixieira, Rita; Nascimento, Ana; Bordado, João; Donard, Olivier; Castanheira, Isabel; et al. "Tracing
the geographical origin of PDO products with multielement fingerprinting and chemometrics: The case of Rocha pear". 2018.
- Jesus, Susana; Rego, Andreia; Guerra, Rita; Motta, Carla; Delgado, Inês; Castanheira, Isabel. "Sugar quantification in soft
drinks, juices and nectars". 2018.
- Ventura, Marta; Delgado, Inês; Coelho, Inês; Ribeiro, Mariana; Moreira, Tiago; Costa, M.; Castanheira, Isabel; et al. "Bromine
occurrence in seafood products consumed in Portugal". 2018.
- Rego, Andreia; Coelho, Inês; Santos, Rui G.; Bordado, João; Castanheira, Isabel. "Evaluation of Antioxidant Activity of ‘Rocha’
Pear". 2018.
- Delgado, Inês; Coelho, Inês; Nobre, Daniela; Castanheira, Isabel; Calhau, Maria A.. "Evaluation of iodine content in Portuguese
primary school meals after mandatory iodization program". 2018.
- Teixeira, Rita G.; Castanheira, Isabel; Sousa, Bruno. "Conhecimento e consumo de crianças de 1º ciclo relativamente à sustentabilidade
alimentar". 2018.
- Teixeira, Rita G.; Castanheira, Isabel; Sousa, Bruno. "Conhecimento e consumo de uma população adulta portuguesa relativamente
à sustentabilidade alimentar". 2018.
- Teixeira, Rita G.; Castanheira, Isabel; Sousa, Bruno. "Conhecimento e consumo de uma população adulta portuguesa relativamente
à sustentabilidade alimentar". 2018.
- Castanheira, Isabel; Coelho, Inês; Gueifão, Sandra; Ventura, Marta. "Arsenic uptake by plant foods for human nutrition: current
status and new perspectives". 2017.
- Coelho, Inês; Rego, Andreia; Teixeira, Rita; Nascimento, Ana; Bordado, João; Santos, Rui; Castanheira, Isabel. "´Rocha’ pear
antioxidant and mineral characterization". 2017.
- Delgado, Inês; Coelho, Inês; Nobre, Daniela; Castanheira, Isabel; Calhau, Maria Antónia. "Evaluation of iodine content in
Portuguese primary school meals after mandatory iodization program". 2017.
- Gueifão, Sandra; Sanches, Diana; Delgado, Inês; Coelho, Inês; Ventura, Marta; Castanheira, Isabel. "Abundance of Selenium
and Selenoproteins in foods consumed in Portugal". 2017.
- Ventura, Marta; Castanheira, Isabel. "Combinação de ICP-MS com análise quimiométrica para identificação de teores de iodo
e selénio em alimentos portugueses". 2017.
- Sanches, Diana; Gueifão, Sandra; Ventura, Marta; Delgado, Inês; Coelho, Inês; Castanheira, Isabel. "A abundância de selenometionina,
selenito e selenato em alimentos como consumidos". 2017.
- Matos, A.; Rego, A.; Castanheira, I.; Matos, A.S.. "Instrumental blank samples assessed through short run control charts".
2016.
- Motta, C.; Delgado, I.; Santos, M.; Matos, A.S.; Torres, D.; Brandão, C.; Castanheira, I.; et al. "Folates in Portuguese rice
- Influence of cooking". 2016.
- Roe, M.; Plumb, J.; Westenbrink, S.; Oliveira, L.; Castanheira, I.; Oseredczuk, M.; Turrini, A.; Finglas, P.. "Food composition
data quality: Assessing variation and quality of data from different sources". 2016.
- Ventura, M.; Coelho, I.; Gueifão, S.; Rego, A.; Castanheira, I.. "The contribution of metrology in total diet studies: Portuguese
case". 2016.
- Gueifão, Sandra; Delgado, Inês; Ventura, Marta; Coelho, Inês; Castanheira, Isabel. "Arsénio inorgânico vs. orgânico em alimentos:
uma preocupação emergente". 2016.
- Ventura, Marta; Gueifão, Sandra; Coelho, Inês; Rego, Andreia; Castanheira, Isabel. "Análise multielementar em couve portuguesa".
2016.
- Ventura, Marta; Coelho, Inês; Gueifão, Sandra; Rego, Andreia; Castanheira, Isabel. "Lead, arsenic, cadmium and chromium contents
in prioritized foods: results from portuguese total diet pilot study". 2016.
- Ventura, Marta; Gueifão, Sandra; Silva, Rita; Delgado, Inês; Coelho, Inês; Castanheira, Isabel. "Ocorrência de Níquel em alimentos
consumidos em Portugal: Resultados preliminares do projeto TDS (piloto)". 2016.
- Castanheira, Isabel. "The contribution of IMEKOFOODS to strengthen the link between Metrology and Food Actors". 2015.
- Castanheira, Isabel. "Como gerir e comunicar a informação nutricional". 2015.
- Mota, Carla; Assunção, Ricardo; Martins, Carla; Nascimento, Ana; Santos, Mariana; Torres, Duarte; Alvito, Paula; Castanheira,
Isabel. "Do prato à biodisponibilidade". 2015.
- André, Catarina; Delgado, Inês; Jesus, Susana; Ramos, Ana; Brandão, Carlos; Félix, Nelson; Castanheira, Isabel; et al. "Contribution
of metrology on determination of acrylamide in foodstuffs". 2015.
- Delgado, Inês; Coelho, Inês; André, Catarina; Rego, Andreia; Castanheira, Isabel. "Inorganic contaminants and arsenic species
contents in rice varieties consumed in Portugal". 2015.
- Pité, Marina; Oliveira, Luisa; Castanheira, Isabel. "Sub-task 5.2.1: Overall framework of TDS Processes. D5.3 Generic flowcharts
and interrelations with CCPs and Indicator". 2014.
- Gueifão, Sandra; Coelho, Inês; Castanheira, Isabel. "Recentes Desenvolvimentos nos Métodos Analíticos para Caracterização
de Contaminantes Inorgânicos em Alimentos: Fiabilidade dos Resultados". 2014.
- Pité, Marina; Oliveira, Luisa; Castanheira, Isabel. "Practical experience with TDS pilot study in the Portugal". 2014.
- Pité, Marina; Oliveira, Luisa; Castanheira, Isabel. "D5.4 Report including list of SOPs required and quality control and quality
assurance activities.". 2014.
- Oliveira, Luisa; Castanheira, Isabel; Ventura, Marta. "Sub - task 5.4.3 Progress Report Reporting Period". 2014.
- Castanheira, Isabel. "A contribuição da metrologia para sistemas de gestão da qualidade de bases de dados de alimentos". 2014.
- André, Catarina; Agostinho, Joana; Castanheira, Isabel. "Acrylamide determination in portuguese foodstuff by UPLC-PDA e UPLC-MS:
preliminary results". 2014.
- Pité, Marina; Oliveira, Luisa; Castanheira, Isabel. "TASK 9.9 Quality management practices: SOPs – results". 2014.
- Rego, Andreia; André, Catarina; Delgado, Inês; Samman, Norma; Castanheira, Isabel. "Antioxidant activity and characterization
of antioxidants from Argentina Oca". 2014.
- Mota, Carla; Lopes, Joel; Coelho, Inês; Santos, Mariana; Castanheira, Isabel; Matos, Ana Sofia. "Correlation of amino acids
profile with arsenic accumulation in rice grain (Oryza sativa L.) consumed in Portugal". 2014.
- Pité, Marina; Castanheira, Isabel; Oliveira, Luisa. "Task 9.9 Quality Management Practices: SOPs work progress". 2013.
- Pité, Marina; Castanheira, Isabel; Oliveira, Luisa. "WP 9.9 Quality Management Practices, results, suggests, Deliverable D9.1".
2013.
- Pité, Marina; Oliveira, Luisa; Castanheira, Isabel. "WP 9.3 Description of kitchen preparations to be used for food cooking".
2013.
- Calhau, Maria Antónia; Castanheira, Isabel; Becker, Wulf; Finglas, Paul; Roe, Mark; Bell, Simone; Unwin, Ian; Westenbrink,
Susanne; Oseredczuk, Marine. "WP1 – Quality standards,certification and thesauri support". 2013.
- Mota, Carla; Mauro, Raul; Samman, Norma; Santos, Mariana; Torres, Duarte; Castanheira, Isabel. "Protein and amino acids profile
of andean cereals from North of Argentina". 2013.
- Gueifão, Sandra; Coelho, Inês; Castanheira, Isabel. "Especiação de Arsénio em Produtos Alimentares". 2013.
- Pité, Marina; Oliveira, Luisa; Castanheira, Isabel; Vasco, Elsa; Dias, M. Graça. "Task 9.3 Description of kitchen preparations
to be used for food cooking". 2013.
- Castanheira, Isabel. "Riscos e Beneficios associados ao consumo de pescado: componentes inorgânicos". 2013.
- Castanheira, Isabel; Rocha Pité, Marina; Oliveira, Luisa; Pité, Marina. "D5.2 Guidance document on implementation of a TQM
system to TDS (month 30)". 2013.
- Delgado, I.; André, C.; Ramos, A.; Matos, A.S.; Stockham, K.; Kumaran, S.; Castanheira, I.. "Bracketins versus multipoint
calibration in determination of isocyanates in agglomerated cork stoppers". 2012.
- Castanheira, I.; Roe, M.; Bell, S.; Colomban, P.; Calhau, M.A.; Finglas, P.; Castanheira, Isabel; Calhau, Maria Antónia. "Metrology
in food composition databanks: The european strategy". 2012.
- André, Catarina; Delgado, Inês; Matos, Ana Sofia; Castanheira, Isabel. "Design of experiments to optimized the determination
of TDIs in agglomerated cork stoppers". 2012.
- Coelho, Inês; Gueifão, Sandra; Castanheira, Isabel. "Speciation analysis of Arsenic in fish and rice samples using liquid
chromatography-inductively coupled plasma mass spectrometry". 2012.
- Castanheira, Isabel; Pité, Marina; Oliveira, Luísa. "WP9.9 - Quality management practices.". 2012.
- Castanheira, Isabel. "Food nutrient metrology: international activities". 2012.
- Oliveira, Luísa; Castanheira, Isabel; Pité, Marina. "D5.2 Guidance document on implementation of a TQM system to TDS". 2012.
- Oliveira, Luísa; Castanheira, Isabel. "WP9 TASK 9.9: quality management practices planned activities and methodologies". 2012.
- Calhau, Maria Antónia; Castanheira, Isabel; Becker, Wulf; Finglas, Paul; Roe, Mark; Columbani, Paolo; Moller, Anders; et al.
"EuroFIR Nexus - WP1 – Quality standards,certification and thesauri support". 2011.
- Coelho, Inês; Gueifão, Sandra; Castanheira, Isabel. "Determinação de espécies químicas de arsénio em arroz e pescado". 2011.
- Coelho, Inês; Gueifão, Sandra; André, Catarina; Castanheira, Isabel. "HPLC-ICP-MS & ICP-MS applications in Food Analysis:
Portuguese experience". 2011.
- Calhau, Maria Antónia; Castanheira, Isabel; Becker, Wulf; Finglas, Paul; Roe, Mark; Columbani, Paolo; Moller, Anders; et al.
"EuroFIR Nexus WP1". 2011.
- Castanheira, I.; Vasco, E.; Flores, A.C.; Coelho, I.. "Quality control materials for analysis of vitamins in food". 2009.
- JUMA, ROSEMINA; CASTANHEIRA, ISABEL; VAN DER VEEN, ADRIAAN; VAZ, FREDERICO; FINO, HELENA. "UNCERTAINTY EVALUATION AND SOFTWARE
DEVELOPMENT FOR THE DENSITY DETERMINATION BY HYDROSTATIC WEIGHING". 2001.
10.1142/9789812811684_0025
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Conference poster |
- Serôdio, Ana; Tiago Moreira; Motta, Carla; Castanheira, Isabel. "Tempeh's contribution to the methylation cycle". Paper presented
in Associação Americana de Nutrição, 2020.
- Andreia Rego; Marta Ventura; Sandra Gueifão; Inês Coelho; Carlos Cardoso; C. Afonso; Narcisa Bandarra; Castanheira, Isabel.
"Mackerel seasonality effect on Se content". Paper presented in 5th IMEKOFOODS, 2020.
- Inês Coelho; Castanheira, Isabel. "Building a database for provenance studies of origin wines from the Douro Valley". Paper
presented in 5th IMEKOFOODS, 2020.
- Ribeiro, Mariana Mendes; Castanheira, Isabel. "MERSEL FISH: ASSESSMENT OF THE MECHANISMS AND PATHWAYS OF FISH CONTAMINATION
AND MERCURY SELENIUM ANTAGONISM". Paper presented in 5th IMEKOFOODS, 2020.
- Sandra Copeto; Castanheira, Isabel. "A method for determination of acrylamide in bread by UPLC MS/MS". Paper presented in
5th IMEKOFOODS, 2020.
- Sandra Gueifão; Castanheira, Isabel. "Characterization of food from burnt areas in the Central Region of Portugal". Paper
presented in 5th IMEKOFFODS, 2020.
- Susana Jesus; Castanheira, Isabel. "Policies and strategies in food and healthy lifestyles". Paper presented in 5th IMEKOFOODS,
2020.
- Ventura, Marta; Delgado, Inês; Coelho, Inês; Gueifão, Sandra; Matos, Ana Sofia; Martins, Marta; Costa, Maria Helena; Castanheira,
Isabel. "Bromine occurrence in Portuguese cabbage from center region of Portugal before and after forest fires". Paper presented
in 3rd International Caparica Conference on pollutant toxic ions & molecules, 2019.
- Motta, Carla; Matos, Ana Sofia; Rosa, Filipa; Cabral, Izunildo; Castanheira, Isabel; Moreira, Tiago. "Impact of malting process
on the amino acid profile of buckwheat seeds". 2019.
- Vaz, Rui; Matias, Filipa; Bento, A. Cristina; Tavares, Nelson; Santos, Mariana; Castanheira, Isabel. "Teor de fibra alimentar
num grupo de alimentos representativos da alimentação mediterrânica". 2019.
- Motta, Carla; Soares, Ana; Moreira, Tiago; Serôdio, Ana; Castanheira, Isabel. "Caracterização de aminoácidos em alimentos
da dieta portuguesa: um contributo para a EIPAS". 2019.
- Delgado, Inês; Coelho, Inês; Silva, José Armando; Castanheira, Isabel. "Evaluation of iodine content in Portuguese primary
school meals after mandatory iodization program". Paper presented in 13th IFDC, 2019.
- Nascimento, Ana; Santiago, Susana; Santos, Mariana; Castanheira, Isabel. "Evaluation of salt content in Portuguese hospital
patient menus". 2019.
- Gomes, Leonor; Fontes, Tânia; Vilarinho, Fernanda; Tavares, Nelson; Santos, Mariana; Castanheira, Isabel. "Caracterização
do perfil de ácidos gordos de alimentos consumidos pela população portuguesa". 2019.
- Santiago, Susana; Nascimento, A.; Santos, Mariana; Calhau, M.A.; Castanheira, Isabel. "Distinction of bakeries that meet the
ambitious goal set for the year 2021 for maximum salt content in bread". 2019.
- Flores, Cristina; Albuquerque, Tânia; Santos, Mariana; Castanheira, Isabel. "Vegetarian substitutes for meat in traditional
recipes as sources of group B vitamins". 2019.
- Matias, Filipa; Santos, Mariana; Castanheira, Isabel. "Nutritional quality of ready-to-eat breakfast cereals using the front-of-pack
nutrition labelling system - Nutri-Score". 2019.
- Jesus, Susana; Delgado, Inês; Rego, Andreia; Bordado, João; Lopes, Rui; Brandão, Carlos; Guerra, Manuela; et al. "Mitigation
of acrylamide in bread by plant extracts and by products". 2019.
- Gueifão, Sandra; Moreira, Tiago; Ventura, Marta; Delgado, Inês; Coelho, Inês; Castanheira, Isabel; Silva, José Armando. "Nutrient
content of food from burned areas of the Central Region". 2019.
- Delgado, Inês; Coelho, Inês; Jesus, Susana; Silva, José Armando; Castanheira, Isabel. "Evaluation of iodine content in Portuguese
primary school meals after mandatory iodization program". 2019.
- Gomez, Filipe; Gueifão, Sandra; Cabral, Izunildo; Castanheira, Isabel; Matos, Ana Sofia. "Blank samples assessed through multivariate
control chart as an internal quality control tool of ICP-MS". Paper presented in 13th IFDC, 2019.
- Serôdio, Ana; Coelho, Inês; Gueifão, Sandra; Santiago, Susana; Correia, Cristina; Furtado, Rosália; Oliveira, Luísa; Sousa,
B.; Castanheira, Isabel. "Estudo do Tempeh - Análise Química e Microbiológica". 2019.
- Nascimento, Ana; Motta, Carla; Santos, Mariana; Santiago, Susana; Rego, Andreia; Delgado, Inês; Matos, Ana; Namorado, Sónia;
Castanheira, Isabel. "A classification system to assist compilers in the evaluation of digestion methods for the determination
of mineral contents in pseudocereals". Paper presented in 13th IFDC, 2019.
- Coelho, Inês; Matos, Ana Sofia; Nascimento, Ana; Bordado, João; Donard, Olivier; Epova, Ekaterina; Barre, Julien; Berali,
Sylvain; Castanheira, Isabel. "Multielement fingerprinting, isotope ratios and chemometrics as tools to trace the geographical
origin of wine". 2019.
- Motta, Carla; Delgado, Inês; Jesus, Susana; Castanheira, Isabel. "Determination by UPLC-MS/MS of saccharides in "low lactose"
dairy products consumed in Portugal". 2018.
- Ribeiro, Mariana M.; Rego, Andreia; Castanheira, Isabel; Ribeiro, Mariana Mendes. "Differences in Antioxidant activity of
two varieties of Pine nut seeds grown in Portugal". 2018.
- Delgado, Inês; Coelho, Inês; Ventura, Marta; Rodrigues, Sara; Ferreira, Marta; Castanheira, Isabel. "Comparison Between Milk,
Yogurt And Non-Dairy Milk Consumed in Portugal". 2018.
- Ventura, Marta; Coelho, Inês; Gueifão, Sandra; Delgado, Inês; Ribeiro, Mariana; Moreira, Tiago; Castanheira, Isabel. "Impact
of forest fires on the content of inorganic elements in cabacce". 2018.
- Moreira, Tiago; Motta, Carla; Ribeiro, Mariana M.; Castanheira, Isabel. "Adição de Amaranto como Fonte de Folatos Naturais
– Efeito da Germinação". 2018.
- Teixeira, Rita G.; Rego, Andreia; Jesus, Susana; Castanheira, Isabel. "Pêra-Rocha: Influência do Tempo de Cozedura no Conteúdo
Fenólicos Totais e Capacidade Antioxidante". 2018.
- Jesus, Susana; Rego, Andreia; Motta, Carla; Delgado, Inês; Castanheira, Isabel. "Monitorização do teor açúcares em néctares,
sumos e refrigerantes". 2018.
- Gueifão, Sandra; Moreira, Tiago; Namorado, Sónia; Coelho, Inês; Ventura, Marta; Delgado, Inês; Castanheira, Isabel. "Caracterização
de alimentos provenientes de zonas ardidas da região Centro". 2018.
- Rego, Andreia; Guerra, Rita; Santos, Rui G.; Bordado, João; Castanheira, Isabel. "Evaluation of total antioxidant activity
of 'Rocha' pear". 2018.
- Jesus, Susana; Delgado, Inês; Motta, Carla; Brandão, Carlos; Castanheira, Isabel. "Sugars determination by UPLC-MS/MS and
relation with acrylamide formation in bread". 2018.
- Rego, Andreia; Delgado, Inês; Motta, Carla; Coelho, Inês; Castanheira, Isabel. "Desenvolvimento de um método analítico para
a identificação de HPAs em alimentos". 2018.
- Teixeira, Rita G.; Castanheira, Isabel; Sousa, Bruno. "Conhecimento e consumo de crianças de 1º ciclo relativamente à sustentabilidade
alimentar". 2018.
- Ventura, Marta; Delgado, Inês; Coelho, Inês; Ribeiro, Mariana; Ferreira, Marta; Costa, M. Helena; Castanheira, Isabel. "Bromine
occurrence in foods consumed by Portuguese population". 2018.
- Delgado, Inês; Coelho, Inês; Ventura, Marta; Rodrigues, Sara; Ferreira, Marta; Castanheira, Isabel. "Iodine content in dairy
and non dairy beverages consumed in Portugal". 2018.
- Delgado, Inês; Ventura, Marta; Gueifão, Sandra; Coelho, Inês; Ribeiro, Mariana; Moreira, Tiago; Castanheira, Isabel. "Inorganic
contaminants in foods most consumed by the Portuguese population". 2018.
- Delgado, Inês; Coelho, Inês; Nobre, Daniela; Castanheira, Isabel; Calhau, Maria Antónia. "Iodine content in food: comparison
between Azores and continental Portugal". 2017.
- Jesus, Susana; Delgado, Inês; Brandão, Carlos; Galhano dos Santos, Rui; Castanheira, Isabel. "Acrylamide mitigation in rye
and oat bread". 2017.
- Castanheira, Isabel; Coelho, Inês; Teixeira, Rita; Ventura, Marta. "Development of a digestion method to assist multi-element
determination in Rocha pear by ICP-MS". 2017.
- Mendes Ribeiro, Mariana; Rego, Andreia; Castanheira, Isabel. "The effect of the time on the antioxidant activity of three
main vegetables". 2017.
- Delgado, Inês; Ventura, Marta; Gueifão, Sandra; Coelho, Inês; Rego, Andreia; Moreira, Tiago; Sanches, Diana; Nobre, Daniela;
Castanheira, Isabel. "Iodine and Selenium contents in Portuguese foods as consumed". 2017.
- Gueifão, Sandra; Delgado, Inês; Ventura, Marta; Coelho, Inês; Castanheira, Isabel. "Characterization of arsenic and selenium
species in Portuguese diet as a contribution to selenium protective mechanism against arsenic toxicity". 2017.
- Mendes Ribeiro, Mariana; Torres, Duarte; Santos, Mariana; Castanheira, Isabel. "Nutritional and Inorganic contaminants profiles
of Shitake mushrooms (Lentinula edodes) growing under different conditions". 2017.
- Ventura, Marta; Coelho, Inês; Delgado, Inês; Gueifão, Sandra; Costa, Maria Helena; Castanheira, Isabel. "Emerging and persistent
inorganic contaminants in prioritized foods: results from Portuguese Total Diet Pilot Study". 2017.
- Ventura, Marta; Coelho, Inês; Gueifão, Sandra; Moreira, Tiago; Costa, Helena; Castanheira, Isabel. "Key Metrological Issues
for the estimation of Dietary Intakes of Manganese and Copper from Portuguese Total Diet Study". 2017.
- Jesus, S.; Delgado, I.; Rego, A.; Castanheira, I.; Jesus, Susana; Delgado, Inês; Rego, Andreia; Brandão, Carlos; Castanheira,
Isabel. "Occurrence of acrylamide in Portuguese bread". 2016.
- Ribeiro, M.M.; Torres, D.; Santos, M.; Castanheira, I.; Mendes Ribeiro, Mariana; Torres, Duarte; Santos, Mariana; Castanheira,
Isabel. "Differences in nutritional composition of shiitake mushrooms (lentinula edodes) produced in Portugal". 2016.
- Matos, Andreia; Rego, Andreia; Castanheira, Isabel; Matos, Ana Sofia. "Instrumental Blank Samples Assessed Through Short Run
Control Charts". 2016.
- Jesus, Susana; Delgado, Inês; Bordado, João; Lopes, Rui; Brandão, Carlos; Félix, Nelson; Castanheira, Isabel. "Estudo de Ocorrência
de Acrilamida em Produtos de Panificação". 2016.
- Zappa, Giovanna; Zoani, Claudia; Castanheira, Isabel. "METROFOOD-RI: a new pan-eu research infrastructure to support food
integrity". 2016.
- Ventura, Marta; Gueifão, Sandra; Coelho, Inês; Delgado, Inês; Rego, Andreia; Castanheira, Isabel. "Combination of ICP-MS with
chemometrics analysis to identify Iodine and Selenium contents in consumed Portuguese foods". 2016.
- Coelho, Inês; Delgado, Inês; Andrade, Pedro; Antunes, Carolina; Castanheira, Isabel; Calhau, Maria Antónia. "Teor de iodo
em alimentos: comparação entre os Açores e Portugal Continental". 2016.
- Silva, Maria João; Pinto, Miguel; Costa, Pedro M.; Louro, Henriqueta; Castanheira, Isabel; Machado, Ausenda; Dias, Carlos;
et al. "Environmental exposure to toxicants mixtures from a multi-purpose estuary: perspectives for a biomonitoring study
in Portugal". 2016.
- Motta, Carla; Assunção, Ricardo; Martins, Carla; Delgado, Inês; Coelho, Inês; Santos, Mariana; Torres, Duarte; Alvito, Paula;
Castanheira, Isabel. "Bioacessibilidade de Folatos em Quinoa: Efeito do Processamento". 2016.
- Nascimento, Ana; Mota, Carla; Coelho, Inês; Gueifão, S.; Santos, M.; Matos, A.S; Castanheira, Isabel. "Mineral profile and
arsenic accumulation in brown rice (Oryza sativa L.) from organic and conventional agriculture". 2015.
- Mota, Carla; Santos, Mariana; Delgado, Inês; Matos, A.S.; Torres, Duarte; Castanheira, Isabel. "Folatos em pseudocereais:
efeito da cozedura e maltagem". 2015.
- Coelho, Inês; Delgado, Inês; Costa, Sofia; Castanheira, Isabel; Calhau, Maria Antónia. "Iodo em alimentos consumidos em Portugal".
2015.
- Mota, Carla; Nascimento, Ana; Santos, Mariana; Delgado, Inês; Matos, Ana; Torres, D.; Castanheira, Isabel. "Impacto do processo
culinário no teor de minerais de pseudocereais". 2015.
- Jesus, Susana; Delgado, Inês; Ramos, Ana; Brandão, Carlos; Félix, Nelson; Castanheira, Isabel. "Acrilamida em doçaria Portuguesa".
2015.
- Matos, Ana Sofia; Requeijo, José; Coelho, Inês; Gueifão, Sandra; Castanheira, Isabel. "Short run control charts as an internal
quality control tool". 2015.
- Delgado, Inês; Coelho, Inês; Castanheira, Isabel; Calhau, Maria Antónia; Delgado, I.; Coelho, I.; Castanheira, I.; Calhau,
M.A.. "Iodine database: content of this trace element in food". 2015.
- Gueifão, Sandra; Coelho, Inês; Ventura, Marta; Castanheira, Isabel. "Espécies Químicas de Selénio em Alimentos". 2015.
- Ventura, Marta; Gueifão, Sandra; Coelho, Inês; Rego, Andreia; Castanheira, Isabel. "Análise multielementar em couve portuguesa".
2015.
- Delgado, Inês; Rego, Andreia; Jesus, Susana; Castanheira, Isabel. "Caracterização de Compostos Bioativos em Subprodutos de
Arroz Cultivado em Portugal". 2015.
- André, Catarina; Delgado, Inês; Jesus, Susana; Castanheira, Isabel. "Acrylamide determination in Portuguese food matrices
by UPLC-PDA and UPLC-MS". 2015.
- Coelho, Inês; Gueifão, Sandra; Castanheira, Isabel. "Strontium, Arsenic and Arsenic species in beverages from the Portuguese
Total Diet Study". 2015.
- Coelho, Inês; Sardinha, Dina; Gueifão, Sandra; Castanheira, Isabel. "Trace elements profile in nectars and fruit juices consumed
in Portugal". 2015.
- Rego, Andreia; André, Catarina; Castanheira, Isabel. "Determinação do conteúdo fenólico total e atividade antioxidante do
mel". 2014.
- Mota, Carla; Delgado, Inês; Santos, Mariana; André, Catarina; Castanheira, Isabel. "Otimização do tampão de extração da amostra
para a determinação de folatos por UPLC-MS/MS". 2014.
- Delgado, Inês; Rego, Andreia; André, Catarina; Castanheira, Isabel. "Determinação de macronutrientes em três variedades de
casca, farelo e grão de arroz português". 2014.
- Nascimento, A.C.; Mota, Carla; Santos, Mariana; Castanheira, Isabel. "Factores de retenção de minerais e aminoácidos em pipocas
de quinoa". 2014.
- Coelho, Inês; Gueifão, Sandra; Vacchina, Veronique; Donard, Olivier; Castanheira, Isabel. "Characterization of inorganic contaminants
present in rice varieties consumed in Portugal". 2014.
- Mota, Carla; Lopes, J.; Coelho, Inês; Santos, Mariana; Castanheira, Isabel; Matos, Ana Sofia. "Correlação entre perfil em
aminoácidos e acumulação de arsénio em grãos de arroz (Oryza sativa L.) consumidos em Portugal". 2014.
- Delgado, Inês; Rego, Andreia; André, Catarina; Castanheira, Isabel. "Caracterização de antioxidantes na casca, farelo e grão
de arroz português por UPLC-PDA". 2014.
- Mota, Carla; Tavares, Nuno; Torres, Duarte; Santos, Mariana; Castanheira, Isabel; Matos, Ana Sofia. "Characterization of a
Population Concerning Vitamins and Anemia Biomarkers". 2014.
- Mota, Carla; André, Catarina; Santos, Mariana; Castanheira, Isabel. "Determinação de cianocobalamina (vitamina B12) em fórmulas
infantis por UPLC-MS/MS". 2014.
- Coelho, Mariana; Nascimento, Ana; Gueifão, Sandra; Sardinha, D.; Castanheira, Isabel. "Minerals and trace elements contents
in fruit juice: a contribution for Portuguese total diet studies". 2014.
- Santos, Mariana; Mota, Carla; Nascimento, Ana Cláudia; Rios, Francisco; Samman, Norma; Coelho, Inês; Gueifão, Sandra; Castanheira,
Isabel. "Physicochemical Properties and Mineral Profile of Honeys from Argentina, Portugal and Angola". 2013.
- Castanheira, Isabel; Coelho, Inês; Gueifão, Sandra; Saraiva, Marina; Martinho, Ana Paula; Fernandes, Ana Paula; Caeiro, Sandra.
"Local farming quality and food composition : The case of Carrasqueira Village, Portugal". 2013.
- Nascimento, Ana Cláudia; Santiago, Susana; Santos, Mariana; Coelho, Inês; Gueifão, Sandra; Castanheira, Isabel; Samman, Norma;
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de Arroz Português: relatório final. http://hdl.handle.net/10400.18/3765.
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Thesis / Dissertation |
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