Identification
Personal identification
- Full name
- Rafael Mascoloti Sprea
Citation names
- Sprea, Rafael M.
Author identifiers
- Ciência ID
- 001F-273E-3A67
- ORCID iD
- 0000-0003-2017-6401
Email addresses
- rafael.sprea@ipb.pt (Professional)
Telephones
- Mobile phone
-
- 969240082 (Personal)
Addresses
- Avenida doutor Francisco Sá Carneiro, 57 porta 2 direita, 5300-252, Bragança, Bragança, Portugal (Personal)
Websites
Knowledge fields
- Engineering and Technology - Other Engineering and Technologies - Food and Beverages
Languages
Language | Speaking | Reading | Writing | Listening | Peer-review |
---|---|---|---|---|---|
Portuguese (Mother tongue) | |||||
English | Upper intermediate (B2) | Upper intermediate (B2) | Intermediate (B1) | Intermediate (B1) | Intermediate (B1) |
Spanish; Castilian | Beginner (A1) | Elementary (A2) | Beginner (A1) | Intermediate (B1) | Elementary (A2) |
Education
Degree | Classification | |
---|---|---|
2020 - 2024
Ongoing
|
Ciência e Tecnologia Agroalimentar (Doutoramento)
Universidad de Vigo - Campus de Pontevedra, Spain
|
|
2018 - 2020/03/20
Concluded
|
Engenharia Alimentar (Licenciatura)
Instituto Politécnico de Bragança, Portugal
"Avaliação da Composição Química e Atividade Biológica de Levisticum officinale W.D.J Koch" (THESIS/DISSERTATION)
|
14 |
2014/03/05 - 2020/02/20
Concluded
|
Engenharia de Alimentos (Bachelor)
Universidade Tecnológica Federal do Paraná - Câmpus Medianeira, Brazil
|
|
2018/09/09 - 2019/07/15
Concluded
|
Qualidade e Segurança Alimentar (Mestrado integrado)
Instituto Politécnico de Bragança, Portugal
"Avaliação da composição química e atividade biológica de Levisticum officinale W.D.J. Koch
" (THESIS/DISSERTATION)
|
Affiliation
Science
Category Host institution |
Employer | |
---|---|---|
2016/09/01 - 2018/03/30 | Research Trainee (Research) | Universidade Tecnológica Federal do Paraná - Câmpus Medianeira, Brazil |
Universidade Tecnológica Federal do Paraná - Câmpus Medianeira, Brazil | ||
2016/09/01 - 2018/03/30 | Research Trainee (Research) | Universidade Tecnológica Federal do Paraná - Câmpus Medianeira, Brazil |
Universidade Tecnológica Federal do Paraná - Câmpus Medianeira, Brazil | ||
2016/03/15 - 2016/06/25 | Research Trainee (Research) | Universidade Tecnológica Federal do Paraná - Câmpus Medianeira, Brazil |
Universidade Tecnológica Federal do Paraná - Câmpus Medianeira, Brazil |
Others
Category Host institution |
Employer | |
---|---|---|
2018/02/22 - 2018/05/29 | Estágiario | Lar Cooperativa Agroindustrial, Brazil |
Universidade Tecnológica Federal do Paraná - Câmpus Medianeira, Brazil |
Projects
Grant
Designation | Funders | |
---|---|---|
2021/01 - 2024/12 | NutHealth: Exploitation of by-product from nut-press-cake as a source of natural health-enhancing ingredients
Provided by PTCRIS: 2020.08092.BD
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia |
Contract
Designation | Funders | |
---|---|---|
2020/06/01 - 2024/05/31 | Sustainable and cost-effective production process for the upcycling of olive, grape and nut by-products into 4 natural and
healthy ingredients for nutraceutical and cosmetic applications
888003
PhD Student Fellow
|
European Commission
Ongoing
|
Other
Designation | Funders | |
---|---|---|
2016/09/01 - 2018/03/30 | Obtenção de espécies de Lactobacillus microencpsulado em carragena com combinação proteíca e posterior aplicação em salame
tipo milano
UTFPR - Brasil, IC
Scientific Initiation Fellow
Universidade Tecnológica Federal do Paraná - Câmpus Medianeira, Brazil
|
Concluded
|
2016 - 2017 | Técnicas de Panificação para Jovens
UTFPR - Brasil
Scientific Initiation Fellow
Universidade Tecnológica Federal do Paraná - Câmpus Medianeira, Brazil
|
Concluded
|
Outputs
Publications
Book chapter |
|
Conference abstract |
|
Conference poster |
|
Journal article |
|
Activities
Oral presentation
Presentation title | Event name Host (Event location) |
|
---|---|---|
2018/06/18 | A comprehensive study on the nutritional, chemical and bioactive properties of lovage (Levisticum officinale W.D.J. Koch) | XX EuroFoodChem
EuChemS (Porto, Portugal)
|
2017/10/18 | Composição físico-química de filés de peito de frangos submetidos à diferentes parâmetros de escaldagem | XXII SICITE
Universidade Tecnológica Federal do Paraná (Londrina, Brazil)
|
Supervision
Thesis Title Role |
Degree Subject (Type) Institution / Organization |
|
---|---|---|
2023 - Current | Subproduto do processamento da Noz (Juglans regia L.), valorização e investigação das propriedades funcionais.
Supervisor
|
Engenharia Química (Degree)
Instituto Politécnico de Bragança, Portugal
|
2022 - Current | Avaliação da atividade biológica e otimização da extração do óleo essencial de lavanda (Lavandula angustifolia L.)
Co-supervisor
|
Tecnologia Biomédica (Degree)
Instituto Politécnico de Bragança, Portugal
|
2022 - Current | Composição em compostos voláteis e atividade antimicrobianadoó l e o essencial de limonete (Alovsia citrodora Palau)
Co-supervisor
|
Tecnologia Biomédica (Degree)
Instituto Politécnico de Bragança, Portugal
|
Event participation
Activity description Type of event |
Event name Institution / Organization |
|
---|---|---|
2017/11/04 - 2017/11/07 | Resumo de artigo apresentado na forma de Poster entitulado de "Encapsulation efficency of lactobacillus rhamnosus microencapsuled
in carrageenan and proteins blend." no 12° SLACA
Congress
|
12 SLACA
Universidade Estadual de Campinas, Brazil
|
Mentoring / Tutoring
Topic | Student name | |
---|---|---|
2016/03/10 - 2017/12/10 | Técnicas de Panificação Para Jovens Carentes. | Rafael Mascoloti Spréa |