Identificação
Identificação pessoal
- Nome completo
- Ana Sofia Mendes Ferreira
Nomes de citação
- Ferreira, Ana Sofia
Identificadores de autor
- Ciência ID
- 8814-A2E7-9693
- ORCID iD
- 0000-0001-5268-4932
Formação
Grau | Classificação | |
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2021/01/01 - 2024/12/31
Em curso
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Programa Doutoral em Química Sustentável (Doutoramento)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
REQUIMTE LAQV Porto, Portugal "Eco-innovative strategy to valorize Chestnut (Castanea sativa) Shells as Active Ingredient for Oral Films: A New Approach
to Prevent/Treat Oral Mucositis" (TESE/DISSERTAÇÃO)
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2023/09/11 - 2023/09/22
Concluído
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Laboratory Animal Science Course (Diploma de especialização)
Universidade do Porto Instituto de Investigação e Inovação em Saúde, Portugal
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2017/10 - 2020/04/06
Concluído
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Molecular Genetics (Mestrado)
Universidade do Minho Centro de Biologia Molecular e Ambiental, Portugal
Centro de Biotecnologia Agrícola e Agro-Alimentar do Alentejo, Portugal "Eucalyptus nitens antitumoral activity: a biochemical approach to assess the redox cellular state of tumor and non-tumor
breast cells." (TESE/DISSERTAÇÃO)
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17 |
2013/09/16 - 2017/09/08
Concluído
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Applied Biology (Licenciatura)
Universidade do Minho Escola de Ciências, Portugal
"Healthy foods in the treatment and prevention of colon-rectal cancer." (TESE/DISSERTAÇÃO)
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13 |
2017/05/15 - 2017/05/26
Concluído
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Cancer therapy: from basic research to clinic (Outros)
Especialização em Curso avançado de pós-graduação
Universidade do Minho Centro de Biologia Molecular e Ambiental, Portugal
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19 |
2017
Concluído
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Curso Europeu de Primeiros Socorros (Outros)
Cruz Vermelha Portuguesa, Portugal
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2010 - 2013
Concluído
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Ciências e Tecnologias (Ensino secundário)
Escola Secundária de Fafe, Portugal
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17 |
Projetos
Bolsa
Designação | Financiadores | |
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2021/01/01 - 2022 | Development of functional foods incorporating a chestnut shells extract obtained by subcritical water
5537 DRI, Sérvia 2020/21
Bolseiro de Doutoramento
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Concluído
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Produções
Publicações
Artigo em revista |
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Capítulo de livro |
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Poster em conferência |
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Atividades
Apresentação oral de trabalho
Título da apresentação | Nome do evento Anfitrião (Local do evento) |
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2024/01/11 | Natural Products as a new source of bioactive compounds for the prevention/treatment of oral mucositis. | Seminar Kiwi4Health |
2024/01/10 | Natural Products as a new source of bioactive compounds for the prevention/treatment of oral mucositis | Kiwi4Health Seminar |
2024/01/10 | Optimization of polyphenols extraction from Actinidia arguta fruit (kiwiberry) – A mathematical model approach | Kiwi4Health Seminar |
2023/11 | Chestnut shells bioactive compounds as an ingredient to delivery systems for the prevention/treatment of oral mucositis | 6th ISEKI-Food E-conference |
2023/09 | Oral films incorporating chestnut bioactive compounds as a drug delivery system for the prevention/treatment of oral mucositis | I International Meeting Molecules4Life
(Vila Real, Portugal)
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2023/07/05 | FROM GREEN EXTRACTION OF CHESTNUT BY-PRODUCTS TO PHARMACEUTICAL APPLICATION | International Conference of Polyphenols
(Nantes, França)
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2022/11 | Sustainable extraction of bioactive compounds from Castanea sativa shells. | |
2022/10 | Subcritical Water Extraction of chestnut shells: A promising source of bioactive compounds | XVI Encontro Química dos Alimentos |
Distinções
Prémio
2023 | 2nd place oral presentation- student award
6th ISEKI-Food e-conference, Áustria
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